Græskarpuré – så nemt, at du kan spare en formue

Ja, OK, måske er overskriften en tilsnigelse. Og nu ved jeg heller ikke, hvor meget din timepris er værd. Men hvis min “timebetaling” indebærer, at jeg skal køre en halv time i bil hver vej for at komme i Bilka, gå igennem butikken til hylderne med de amerikanske varer for at konstatere, om de MÅSKE har en dåse græskarpuré på hylden – og hvis de ikke har, skal jeg lede videre andre steder? Dåsen koster sikkert 35,-, og jeg skal måske kun bruge halvdelen? – Så er det både hurtigere og billigere, hvis jeg køber et Hokkaido græskar til 15,- i mit lokale supermarked og laver den selv.

Græskarpuré

Græskarpuré kan bruges til flere ting, som fx denne græskarsuppe, som jeg lavede sidste efterår. Når du har lavet pureen, kan du fryse den ned i passende portioner, så den er klar til de kager, som du forhåbentlig får lyst til at bage sammen med mig i løbet af efteråret. Jeg har et par ideer i støbeskeen.

Lad mig understrege det med at lede efter ting på dåse… Græskarpuré er bare pureret græskar. Ikke andet. Så hvis du ser en opskrift med en dåse pumpkin puree, så lad være med at løbe ud og lede efter det.

Ligesådan er det med pumpkin pie spice, som du også vil se i nogle amerikanske opskrifter. Du behøver ikke bestille det på nettet. Bland det selv! Der er ikke græskar i. Men man bruger det til den traditionelle pumpkin pie til Thanksgiving. Det er kun kanel, nelliker, ingefær, allehånde og muskatnød i det rigtige forhold. Den “opskrift” får du med i købet i dette indlæg.

Græskarpuré

  • 1 Hokkaido græskar
  • Måske et par spiseskefulde vand

Det ser ikke ud af meget, vel? 😉

Græskarret vaskes grundigt og bages i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader i en time. Græskarret deles, og kernerne fjernes sammen med stilk og blomst. Skrab kødet af skallen med en ske og læg det i en food processor. Det blendes, indtil konsistensen er jævn. Tilsæt evt. et par spiseskefulde vand, hvis massen er for tør.

Afkøl og frys det ned i passende portioner, hvis du ikke skal bruge det med det samme.

Græskarpuré

Græskartærte krydderi

  • 3 spsk. stødt kanel
  • 1½ tsk. stødte nelliker
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1½ tsk. allehånde
  • 2 tsk. muskatnød

Bland de tørre krydderier i et glas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *