• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Fastelavnsboller med fløde: Wienerboller, syltetøj og creme – bliv klar til at slå katten af tønden!

Fastelavnsboller med fløde: Wienerboller, syltetøj og creme – bliv klar til at slå katten af tønden!

17. januar 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du har set dem i bagerens vindue, fastelavnsboller med fløde. Du har købt dem. Måske endda i dit supermarked med bagerafdeling. Nogle gange bliver man skuffet… Eller tit, faktisk.

Fastelavnsboller med flødecreme. Sidefoto.

Hvis du spørger mig om min ærlige mening, så er der en grund til at en fastelavnsbolle med fløde koster mellem 30,- og 40,- hos en bager. Hvis du giver mindre, er de ikke værd at spise!

De billige er tit en lille wienerbolle, en lille klat syltetøj og creme, men rigeligt med flødeskum, som ikke smager af noget som helst.

Snit i fastelavnsbolle med fløde.

De bedste fastelavnsboller med fløde?

Det her er den bedste fastelavnsbolle, jeg nogensinde har fået!

Min mand er ellers kritisk med fastelavnsboller. Der kan aldrig komme nok creme i. Men med de her fik han kam til sit hår, og aftensmaden blev udsat en time ekstra.

Jeg må også hellere advare dig om, at de her fastelavnsboller er ret store. Måske ser de frosne boller ikke ud af ret meget, men når de først er bagt, måler sådan en basse godt 10 cm på hver led.

Fastelavnsboller med fløde. Kakaoglasur, hindbærdrys. Bagvrk.dk

De bedste fastelavnsboller i Odense

Det bedste sted at købe fastelavnsboller med fløde i Odense er hos bageriet Wendorff i Asylgade. Deres hindbærbolle er med rigeligt syltetøj, rigeligt creme og en fin afpyntning på toppen.

Vinderfastelavnsbollen fra Wendorff i Odense.

Jeg var på kagecrawl sammen med de søde bloggerpiger Nicoline fra Det Glade Køkken og Bianca fra Home by Bianca. Vi købte to fastelavnsboller hos Lagkagehuset og to hos Wendorff, delte hver af dem i tre og prøvesmagte. Wendorff vandt prisen for absolut bedste fastelavnsbolle:-)

Du har helt sikkert din egen favorit, der hvor du bor. Men kommer du til Odense, så gå ind til Wendorff. De har virkelig lækre kager og brød.

Bagte Mette Munk fastelavnsboller.

Kan man bage dem selv?

Ja da! Jeg har skudt genvej med mine fastelavnsboller. Jeg har bagt dem fra frost. Du ved, dem der ligger i frysediskene i alle supermarkeder for tiden.

Vil du gerne selv bage fastelavnsbollerne af wienerdej er det ikke så svært. Jeg har lavet en trin for trin opskrift med instruktionsvideoer, så alle kan være med. Du finder opskriften her.

Frosne Mette Munk fastelavnsboller.

Det havde jeg ikke energi og overskud til i går. Overhovedet. Jeg vidste godt, at det ville gå sådan, for jeg mødtes med nogle veninder i forgårs, så hele dagen i går lå jeg på sofaen. Alligevel fik vi de lækreste fastelavnsboller med fløde med et minimum af indsats.

Der er creme i fastelavnsbollerne i forvejen. Ikke for meget, men nok til at man kunne nøjes med at lægge glasur på toppen og kalde det en cremebolle.

Eller gå all-in, tilføje marcipan, masser af syltetøj, konditorcreme, glasur og krymmel:-D Jeg er nok ikke den eneste, som lige nu sidder med tænder, der løber i vand, vel?

Hindbærsyltetøj i fastelavnsboller.

Det tager alligevel lidt tid at lave fastelavnsboller med fløde

Din vanillecreme skal køle af og sætte sig, før den kan blandes med flødeskummet. Derfor tager det et par timer, før du kan spise dine fastelavnsboller med fløde.

Konditorcreme i fastelavnsboller.

Du kan sagtens lave vanillecremen dagen før eller om formiddagen. Du behøver ikke stå og kigge på den køler af. Derfor er det virkelig de allerlækreste fastelavnsboller, du får med et minimum af indsats.

Jeg brugte en vanille kagecreme fra Dr. Oetker til mine fastelavnsboller og lavede en halv portion. Du kan også lave din egen vanillecreme. Det er ikke ret svært. Du finder opskriften på vanilliecremen nedenfor.

Fordelen ved at bruge pulvercremen er, at den er nem at koge sammen og smager (næsten) lige så godt som en hjemmelavet. Du slipper også for at have to æggehvider til overs, som du ikke får brugt til marengs, selvom du har de bedste intentioner, når du stiller dem i køleskabet. (Læs: Jeg smider dem også ud efter et par dage. Du er ikke alene her;-))

Har du lyst til at bage almindelige, gammeldags fastelavnsboller, finder du min opskrift her. Jeg har også en fantastisk opskrift på åbne fastelavnsboller med P-tærte og peanutbutter.

Fastelavnsboller med flødecreme. Sidefoto.

Fastelavnsboller med fløde

Sprøde fastelavnsboller af wienerdej, fyldt med marcipan, syltetøj og konditorcreme. 
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Køletid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 53 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 4 stk.

Ingredienser
  

Vanillecreme

  • 1/2 pose økologisk vaniljecreme fra Dr. Oetker
  • 2 1/2 dl mælk

eller

  • 1,6 dl mælk
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 15 g Maizena majsstivelse

Fastelavnsboller

  • 1 pk frosne fastelavnsboller (4 stk.)

Konditorcreme

  • 1 blad husblas
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • Al vanillecremen

Fyld i øvrigt

  • 20 g marcipan i tynde skiver
  • 4 spsk hindbærmarmelade

Pynt

  • Flormelis
  • Kogende vand
  • 1 tsk mørk kakao
  • Frysetørrede hindbær
  • Blade af spiselig surkløver

Sådan gør du
 

Vanillecreme fra pulver

  • Bland Dr. Oetker pulveret til kagecreme med 1/2 deciliter mælk i en skål. Bring resten af mælken i kog i en lille gryde. Når mælken koger, hælder du pulverblandingen over i mælken.
  • Pisk godt og bliv ved med at røre, indtil cremen har kogt et minuts tid og er tyknet. Hæld al cremen over i en skål. Dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på overfladen, så der ikke dannes skorpe, og stil cremen til afkøling.

Eller hjemmelavet vanillecreme

  • Bring mælken i kog i en lille gryde. Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem godt med sukker og vanillesukker. Sigt maizenaen i, og bland det godt uden at piske.
  • Hæld den kogende mælk i æggeblandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og bring det i kog under stadig omrøring. Lad cremen koge sagte i et par minutter, mens du pisker. Pas på, det ikke brænder på. Først bruser cremen lidt op, derefter falder den sammen og bliver tyk.
  • Hæld cremen i en skål, dæk den til med husholdningsfilm helt ned på overfladen og sæt den i køleskabet. Lad vanillecremen afkøle helt.

Fastelavnsboller

  • Bag fastelavnsbollerne efter anvisningen på pakken. Lad dem køle helt af, før du flækker dem i to.

Konditorcreme

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 minutter. Varm tre spiseskefulde af fløden op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Tryk husblassen fri for vand og læg den i gryden, så den smelter i fløden. Bland den godt med de tre skefulde fløde, og lad husblassen afkøle til højest lillefingervarmt.
  • Pisk resten af fløden, til den danner store, bløde toppe. Den må ikke piskes helt stiv.
  • Pisk vanillecremen godt igennem, så den er glat. Når husblassen er afkølet, tager du en spiseskefuld flødeskum og rører godt ud i husblassen. Det sænker temperaturen, så du undgår trævler i cremen.
  • Tjek, at blandingen ikke er varmere end håndvarm. Ellers kan du røre lidt vanillecreme ud i husblasblandingen. Hæld husblassen i vanillecremen i en stråle, mens du pisker, til det er blandet godt.
  • Vend nu ¼ af flødeskummet i din vanillecreme, til cremen er jævn. Fortsæt med at vende resten af flødeskummet i ad et par omgange. Vend det nænsomt i med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af flødeskummet.
  • Fyld konditorcremen, som det nu er, i en sprøjtepose, klargjort med en stor, åben stjernetyl, og læg sprøjteposen i køleskabet i en halv times tid, til cremen er mere fast og til at sprøjte ud.

Fyld og pynt

  • Læg fastelavnsbollebundene på et kagefad. Fordel de tynde marcipanskiver på dem. Læg en spiseskefuld hindbærsyltetøj på hver bund og smør det næsten ud til kanten. 
    Marcipan i fastelavnsboller af wienerdej.
  • Sprøjt konditorcremen ud på syltetøjet i fine spiraler.
  • Rør en lidt tyk glasur af flormelis, mørk kakao og kogende vand. Fordel glasuren på de fire toppe. Pynt med frysetørret hindbær og blade af surkløver, før du forsigtigt lægger kagetoppene ovenpå bollerne.
Tags Dansk Klassiker, Fastelavn, Flødekage, Wienerbrød


Tags: Creme, Dansk klassiker, Fastelavn, Fastelavnsboller, Flødekage, Flødeskum, Gæster, Konditorkage, Marcipan, Nem, Wienerbrød, Wienerdej

Previous Post: « Sæt gang i fastelavnsfesten med gammeldags fastelavnsboller – hvor alt fyldet bliver indeni
Next Post: Bliv klar til fastelavn: Fastelavnsboller af wienerdej – wienerbrød, du selv kan bage trin for trin »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malene

    20. februar 2019 kl. 12:32

    Mums! De ser gode ud. Hjemmelavede fra scratch eller ej 🙂

    Svar
    • Lene

      20. februar 2019 kl. 12:58

      Tak, Malene:-)
      De er monstergode!
      Kh Lene

      Svar
  2. C and the City

    20. februar 2019 kl. 15:47

    Og til de dage du ikke orker at bage:

    Rises har de suværent bedst!
    Jeg har selv testet hele byens udvalg 😉

    Svar
    • Lene

      20. februar 2019 kl. 15:51

      Tak, Christina:-)
      Det er vist de sidste, jeg mangler at smage! Ellers har jeg også undersøgt fastelavnsbollemarkedet grundigt;-)
      Hvilken variant skal jeg gå efter hos Rise?

      Kh Lene

      Svar
  3. Anette

    20. februar 2019 kl. 18:23

    Hvor ser det bare lækkert ud!

    Svar
    • Lene

      20. februar 2019 kl. 19:19

      Tusind tak, Anette:-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Stine

    21. februar 2019 kl. 16:24

    Mums – heldigt jeg købte Mette munk, da de var på tilbud i Rema

    Svar
    • Lene

      21. februar 2019 kl. 16:44

      Hej Stine:-)
      Ja, man har lov at være heldig;-) Jeg hamstrede i SuperBrugsen i dag, hvor de stod til 10,- pr pakke.
      Kh Lene

      Svar
      • Iben Nygaard

        11. februar 2023 kl. 14:02

        Hej. Har prøvet at lave konditorcreme to gange nu og det bliver flydende hver gang. Vanillecreme laves af pulver – første gang blev det kogt, som det stod i opskriften, men det blev aldrig tykt. Anden gang blandede jeg bare pulver og mælk og det tyknede korrekt.
        Første gang brugte jeg et blad husblas og anden gang 1,5 blad. Uden held nogen af gangene. Selvom vanillecremen var tyk anden gang, blev det flydende, da jeg blandede husblas og flødeskum.
        Nu ved jeg ikke lige, hvad jeg mere skal forsøge…

        Svar
        • Lene Tranberg

          11. februar 2023 kl. 15:33

          Hej Iben:-)
          Du skal huske at lade konditorcremen sætte sig i køleskabet, før du fylder den i fastelavnsbollen. Det er der, husblassen stivner cremen.
          God fornøjelse med projektet.

          Kh Lene

          Svar
  5. maja

    23. januar 2022 kl. 11:48

    ser lækkert ud, jeg ville bare høre hvorfor du koger cremepulveren, gør det den mere bagefast? jeg synes det dr. oetker kagecreme jeg har ikke er særlig bagefast da det flyder ud.. der står på pakken bare pisk med koæd mælk pg sæt på køl

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. januar 2022 kl. 10:15

      Hej Maja:-)
      Dr. Oetker har tre forskellige typer cremepulver.
      Den, du nok bruger, hedder kagecreme med vaniljesmag. (Orange pakke med tre breve.) Den er ikke bagefast, men egner sig til lagkagecreme.

      Den, jeg har brugt i opskriften her, er den økologiske vanilje kagecreme. Den skal koges op og kan laves bagefast. Det er et brev med grøn top.

      Den tredje mulighed er Bagestabil kagecreme. Den skal piskes med mælk og ikke koges. Den har en guldfarvet top på pulverbrevet.

      Jeg håber, det besvarede dit spørgsmål.

      Kh Lene

      Svar
  6. Heidi

    9. januar 2023 kl. 7:45

    Hvorfor kommer du husplads i konditor cremen hva gør den det har jeg aldrig gjort. Jeg laver min vaniliecrem på hvede mel ved ikke om det gør en forskel den er pæn tyk kan ikke lide smagen af den med marizena og mormors opskrift er med hvedemel den er også bagefast i fx gameldags fastelavnsboller

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. januar 2023 kl. 8:48

      Hej Heidi:-)
      Husblassen er ikke i vanillecremen, men i det, der hedder konditorcremen, nemlig når vanillecremen blandes med flødeskummet.

      Der er husblas i for at afstive flødeskummet, så det lægger sig flottere i mønsteret og holder formen.

      Du kan fint lave vanillecremen med hvedemel i stedet for Maizena, hvis du foretrækker det.

      Min vanillecreme med Maizena er også bagefast, og jeg bruger den bl.a. som fyld i gammeldags (lukkede) fastelavnsboller.

      Ha’ en dejlig dag:-)

      Kh Lene

      Svar
  7. Pia

    25. januar 2023 kl. 19:27

    Hej Lene
    Kan man lave konditorcremen nogle dage i forvejen, eller bare dagen i forvejen? Eller bliver den kedelig?
    På forhånd tak 🙂
    Pia

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. januar 2023 kl. 19:46

      Hej Pia:-)
      Du kan sagtens lave cremen dagen før. Det sker der ikke noget ved.
      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
  8. Jannie

    18. februar 2023 kl. 21:53

    Hej Lene
    Har du en opskrift på fastelavnsboller med købt bitter/wienerdej af den slags, man køber i en rulle?

    Svar
    • Jannie

      18. februar 2023 kl. 21:54

      Butterdej selvfølgelig 🙃

      Svar
    • Lene Tranberg

      19. februar 2023 kl. 16:38

      Hej Jannie:-)
      Nej, desværre ikke. Jeg har ikke prøvet at bage fastelavnsboller af butterdej.
      Ha’ en dejlig søndag.

      Kh Lene

      Svar
  9. Madopskrifter til airfryer

    7. marts 2024 kl. 10:49

    5 stars
    Uhh det ser vildt godt ud! Jeg må helt sikkert prøve at lave det en dag

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. april 2025 kl. 14:08

      Hej Simon:-)
      Tusind tak. God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme