• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce og Nutella – en nem fastelavnsbolle, som alle kan bage

Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce og Nutella – en nem fastelavnsbolle, som alle kan bage

15. januar 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Åbne fastelavnsboller er nemme at lave. Du skal bare kunne trille en rund bolle. Derefter laves der en fordybning i toppen af bollen, der lægges fyld i, og siderne trækkes op omkring fyldet, så den kun bliver åben i toppen.

Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce, Bagvrk.dk
En åben fastelavnsbolle med masser af fyld, der ikke render nogen steder.

På den måde skal du ikke være bange for, at fyldet render ud på pladen, som man nogle gange oplever med fastelavnsboller, der er lukket i bunden.

Der er 5 uger til fastelavn. Jeg har allerede bagt forskellige gammeldags fastelavnsboller efter min mors opskrift. Men der skal nogle gange noget nyt til.

Åbne fastelavnsboller med chokoladestriber Bagvrk.dk

Åbne fastelavnsboller med mange typer fyld

Selvfølgelig kan du putte alt muligt andet fyld i dejen. Endda syltetøj og creme, hvis du har lyst. Jeg havde lyst til at kombinere marcipanremonce, Nutella og mørk chokolade. Ikke en dårlig kombination, hvis du spørger mig.

Det er kun din fantasi, som sætter grænser! Prøv med Marsbarer eller P-tærter. Kanelremonce og en skefuld creme. Creme og chokolade. Marcipan, chokolade og remonce. Marcipanremonce og nougat. Og drys med nødder, sukker, frø og flager.

Det er endda nemmere at lave denne slags åbne fastelavnsboller end de lukkede, for her er det meningen, at de skal åbne sig lidt, når de bager i ovnen. Hullet i dejen er oveni bollen, så fyldet render ingen steder.

Den bløde, smidige dej er nemt at arbejde med. Smørret gør, at dejen ikke hænger fast i bordpladen, så du behøver ikke bruge ekstra mel.

Jeg lavede tynde striber med smeltet chokolade ovenpå bollerne, som også er penslet med æg og drysset med perlesukker, så der kommer lidt ekstra knas.

Åbne fastelavnsboller udvalgt Bagvrk.dk

Den nemmeste, smeltede chokolade

Normalt smelter jeg chokolade over vandbad, når der skal pyntes med striber på en kage som her. Vi har ikke haft en mikroovn i mange år, så det er ikke en mulighed.

Da jeg tog de åbne fastelavnsboller ud af den varme ovn, slog det mig, at jeg jo bare kunne smelte chokoladen i ovnen, mens den kølede ned?

Det er da verdens nemmeste trick. Hæld chokoladeknapperne i en lille, ovnfast skål, stil den ind i bunden af ovnen og rør i den af og til, indtil chokoladen er smeltet.

Du kan enten fordele chokoladen med en teske eller hælde den i en lille frysepose, hvor du klipper et hjørne af posen.

Åbne fastelavnsboller med Nutellafyld Bagvrk.dk
Åbne fastelavnsboller udvalgt Bagvrk.dk

Åbne fastelavnsboller

En åben fastelavnsbolle med marcipanremonce, Nutella og mørk chokolade.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 14 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 14 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 16 stk.

Ingredienser
  

Dej

  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 575 g mel
  • 200 g blødt smør, stuetemperatur

Fyld

  • 50 g blødt smør, stuetemperatur
  • 50 g sukker
  • 50 g revet marcipan
  • 50 g Nutella (eller peanutbutter)
  • 75 g mørk chokolade (eller Marsbarer)

Pensling og pynt

  • 1 sammenpisket æg
  • Perlesukker
  • 50 g smeltet, mørk chokolade
  • Hasselnøddeflager

Sådan gør du
 

Dej

  • Lun mælken, til den er fingervarm. Smuldr og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og halvdelen af melet. Rør det godt sammen. 
  • Tilsæt det bløde smør i mindre stykker og ælt dejen, til alt smørret er æltet ind i dejen.
  • Tilsæt resten af melet og ælt dejen, indtil den slipper skålens sider og den er blank og smidig. Det tager 8-10 minutter.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, og stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.

Fyld og bagning

  • Mens dejen hæver, rører du fyldet godt sammen. Hak chokoladen i mindre stykker. Rør det i fyldet. 
  • Når dejen er færdighævet, deles dejen i 16 lige store stykker. Tril hvert stykke til en fin, stram bolle. Lav en fordybning med fingerspidserne i toppen af hver bolle.
  • Læg en klat fyld i hver fordybning og træk siderne godt op om fyldet og nulr samlingen til. 
    Åbne fastelavnsboller med fyld. En lukket. Bagvrk.dk
  • (Jeg tog hver bolle op i hånden, trak i siderne hele vejen rundt og foldede dem derefter op om fyldet.)
    Åbne fastelavnsboller før hævning Bagvrk.dk
  • Fordel fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Læg et hårdtopvredet viskestykke over bollerne og lad dem hæve i endnu 45 minutter. 
    Åbne fastelavnsboller efter hævning Bagvrk.dk
  • Varm ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft). Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker, før de bages i nederste tredjedel af ovnen i ca. 14 minutter.
  • Lad bollerne afkøle nogle minutter på pladen under et tørt viskestykke, før du flytter dem til en rist og lader dem afkøle helt under viskestykket. 
  • Smelt chokoladen og hæld den over de afkølede, åbne fastelavnsboller i tynde striber. Drys med hasselnøddeflager.

Noter

Åbne fastelavnsboller er selvfølgelig fryseegnede med eller uden chokoladestriber. De kan holde sig op til tre måneder i fryseren.
Tags Chokolade, Fastelavn, Marcipan, Nutella, Supernem
Følg mig på Instagram.

Tags: Bagværk, Bløddej, Børnevenlig, Chokolade, Fastelavn, Fastelavnsboller, Gær, Gærkage, Hurtig, Marcipan, Nem, Nutella

Previous Post: « Den perfekte Waldorfsalat: En klassisk favorit med friskhed og smag
Next Post: Sæt gang i fastelavnsfesten med gammeldags fastelavnsboller – hvor alt fyldet bliver indeni »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kamilla

    23. januar 2021 kl. 20:26

    5 stars
    Hej.
    De åbne fatselavnsboller er nemme at bage og smager vildt godt.
    De er godkendt af mand og børn.

    Svar
    • Lene Tranberg

      23. januar 2021 kl. 20:28

      Hej Kamilla:-)
      Det glæder mig, at din familie også kan li’ dem. Jeg er selv ret vild med dem.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  2. Johanne

    14. januar 2022 kl. 11:04

    Hej
    Det nederste billede af den ubagte bolle- er det sådan, de skal se ud, lige inden du putter bollerne i ovnen? Eller skal dejen trækkes endnu længere op omkring fyldet?
    Jeg har virkelig prøvet at lave fastelavnsboller mange gange, men fyldet er flydt ud hver gang, så det her virker helt perfekt til mine bageevner

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. januar 2022 kl. 11:25

      Hej Johanne:-)
      Billedet, hvor bollerne står på bagepapiret, er som de skal se ud, når de skal i ovnen. På det allernederste billede er dejen endnu ikke trukket op omkring fyldet.
      God bagelyst og god weekend!

      Kh Lene

      Svar
  3. Karoline

    26. januar 2022 kl. 16:34

    5 stars
    Hej Lene,
    Jeg har bagt fastelavnsbollerne et par gange, og alle, der har fået af dem, synes de er virkelig gode.
    Nu vil jeg så bage dem til arbejdet, og der er desværre en, der ikke kan tåle mandler. Har du gode tanker om, hvad jeg kan skifte marcipan ud med?

    P.S. bager ofte andre af dine bolleopskrifter til familiens store begejstring. Der var en uge under nedlukning, hvor vi konstaterede, at vi havde spist 64 havregryns/chia boller -vi er også fem i familien

    Mvh Karoline

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. januar 2022 kl. 16:39

      Hej Karoline:-)
      64 havregrynsboller er da en hel del;-D

      Måske kan din kollega så heller ikke tåle peanutbutter?
      Der er masser af ting, du kan fylde dem med i stedet, fx nutella, chokolade, remonce eller vanillecreme:-)

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme