• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Tynde ciabattastænger og inside-out-sandwiches

Tynde ciabattastænger og inside-out-sandwiches

19. februar 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Hvorfor skal en sandwich altid have fyldet indeni? Risikerer man ikke ofte at få fedtede fingre alligevel? Jeg havde en forestilling om tynde ciabattastænger, som ikke skulle være lige så sprøde som grissini, men heller ikke med så meget brød i som almindelige ciabattabrød eller flûtes.

Ciabattastænger som inside-out-sandwiches

Inside-out-sandwich?

Hvis man vender sandwichen om, så fyldet er udenpå, er ingen i tvivl om, hvad sandwichen smager af. Man kan vikle et stykke smørrebrødspapir om midten af den, så man ikke får fedtede fingre.

Jeg prøvede at lave inside-out-sandwiches med både parma og almindelig landskinke i store skiver. Det var parmaskinken, som fungerede bedst.

Parmaskinke har tynde plasticstykker imellem lagene for at adskille dem. Det havde landskinken ikke, så skiverne blev let lasede og havde svært ved at holde på fyldet.

Parmaskinken holdt styr på det øvrige fyld, så jeg fik faktisk ikke fedtede fingre, som jeg ellers tit gør, fordi salaten og parmesanen bliver presset ud af brødet.

Tynde ciabattastænger

Der er ikke meget arbejde i at bage langtidshævede brød. Opskriften her minder lidt om Jim Laheys grydebrød, men den endelige udførelse er en anden. Jeg har selvfølgelig brugt mit bagestål, men du kan godt bage dem på en almindelig bageplade. De skal bare have lidt længere tid.

Tynde ciabattastænger kan spises sammen med suppe eller lasagne. Du kan dele hver stang i tre og bage dem som korte stænger, så de passer til en forret eller appetizer.

Ciabattastænger

Men først til opskriften på brødene – så kommer jeg til beskrivelsen af fyldet derefter. Der blev 10 ciabattastænger af portionen. Jeg har brugt ordet “forsigtig” 3 gange i beskrivelsen, og det er helt med vilje. Du skal behandle dejen nænsomt, så du ikke lukker luften ud af den, men bevarer luftigheden indeni dejen.

Ciabattastænger

Tynde ciabattastænger

Tynde ciabattabrød som tilbehør til suppe eller til inside-out-sandwiches
Udskriv Gem på Pinterest
Ret Brød
Køkken Italiensk
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 8 g gær
  • 3 dl vand
  • 8 g salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g Valsemøllen Tipo 00 mel
  • Lidt groft durummel til at drysse over.

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og olivenolie og rør derefter melet i. Det skal ikke æltes længe, det skal bare lige røres sammen. Smør en ren skål med lidt olie, læg dejen i og vend den, så den er smurt ind i olie på alle sider. Dæk skålen med en opklippet frysepose, som fastgøres med en elastik, så den slutter tæt, og lad dejen hæve på køkkenbordet i 14-16 timer.
  • Skrab dejen ud på køkkenbordet. Behandl den meget forsigtigt, så du ikke punkterer dejen. Fold hjørnerne ind til midten, vend dejen om, så samlingen vender nedad og stram dejen op ved at glatte kuglen med hænderne, mens du drejer den henover bordet. Drys lidt mel ovenpå dejen, dæk kuglen til med et rent viskestykke og lad den hvile på bordpladen i 30 minutter.
  • Drys bordpladen godt med durummel. Træk forsigtigt dejen ud til et kvadrat på 25×25 cm. Drys overfladen med det grove durummel og skær dejfirkanten ud i 10 lige brede strimler. Vær forsigtig, når du flytter dejen over på bagepladen, så de ikke mister deres firkantede facon. Siderne af strimlerne vil være lidt klistrede, det er helt fint. Drys evt. med lidt mere durummel.
  • Dæk dine ciabattabrød med et tørt viskestykke og lad dem hæve ved stuetemperatur i 2 timer.
  • Imens varmer du ovnen og bagestålet op til 260° (alm. ovn, ikke varmluft). Før du sætter den første plade ind, skruer du ovnvarmen ned til 230°, smider en halv deciliter vand ind i bunden af ovnen, lukker lågen og lader vandet fylde ovnrummet med damp i et par minutter. Skub hurtigt ciabattabrødene ind på bagestålet og bag dem i ca. 8 minutter. Gentag processen med vandet, hvis der ikke er plads til alle brødene på én gang. Afkøl brødene på en bagerist.
  • Hvis du ikke bager på bagestål, kan du sagtens bage ciabattabrødene alligevel. De skal i så fald have ca. 15 minutter ved 230°.

Noter

Ciabattabrødene kan fryses, hvis du ikke skal bruge dem med det samme. De varmes i ca. 5-6 minutter ved 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Dyp dem hurtigt under den kolde hane, før du varmer dem i ovnen. Så får de en fin sprød skorpe igen.
Tags Fingermad, Madbrød, Sandwich
Ciabattastænger
Ciabattastænger som inside-out-sandwich

Inside-out-sandwiches

Omvendte sandwiches, hvor fyldet er udenpå.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Ret Frokost
Køkken Italiensk

Ingredienser
  

  • 10 tynde ciabattastænger
  • Rød pesto
  • 20 skiver parmaskinke
  • Rucola salat
  • Parmesan
  • 20 oliven på tandstikker

Sådan gør du
 

  • Skær parmesanen i lange, tynde skiver (på den lange led af osten). Smør bunden af de tynde ciabattabrød med pesto. Læg to skiver parmesan ovenpå sammen med lidt salat. Vikl to skiver parmaskinke rundt om hvert brød og sæt dem fast med tandstikker med oliven på.
Tags Madpakke, Picnic, Sandwich
Ciabattabrød

Tags: Bagestål, Billig, Brød, Gær, Gærbrød, Gærdej, Italiensk, Langtidshævet, Madbrød, Madpakker, Nem opskrift, Picnic, Sandwich

Previous Post: « Blåbærmoussekage – en smuk kage til 2 ukendte venner
Next Post: Bord- og/eller dejskraber? – Godt grej! »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme