• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Chicken Tikka Masala – den nemmeste opskrift på indisk mad

Chicken Tikka Masala – den nemmeste opskrift på indisk mad

4. juli 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Er du også vild med indisk mad, men ved ikke, hvor nemt det er at lave det selv? Her får du en klassisk opskrift på favoritten i det indiske køkken: Chicken Tikka Masala.

Chicken Tikka Masala udvalgt Bagvrk.dk

Chicken Tikka Masala er en indisk ret. Kylling i en krydret sauce, som vi serverer med basmatiris, naanbrød og agurkeraita.

Jeg havde lyst til at bage naanbrød. Primært fordi det er så nemt og kun tager et øjeblik i ovnen, når jeg bager dem på bagestålet. De er voldsomt gode, uanset om de er nybagte, eller om de har været frosset ned og kun lige er lunet et øjeblik i ovnen. Men naanbrød kræver lidt, at man har noget sauce at dyppe dem i.

Chicken Tikka Masala Bagvrk.dk

Tikka Masala

Jeg må tilstå, at vi ofte har købt Tikka Masala sauce i et glas, fordi det går hurtigt. Det går dog ikke hurtigere end den tid, det tager at koge risen. I dag fandt jeg en genvej til Tikka Masala, så det nærmes kan kaldes fastfood. Kyllingen skal marinere i minimum en time, men meget gerne længere, og det er det, som har været stopklodsen for, at det går ind under hurtig aftensmad hos os.

Topview Chicken tikka masala Bagvrk.dk

Hvad med om man frøs kylling og marinade ned i portioner i fryseposer? Så man kan tage en pose kylling iblandet marinaden op af fryseren og lade den tø op i køleskabet, så kyllingen trækker smag imens? Det er tæt på at være genialt i mine ører. Så tager det ikke meget længere at lave end den tid, det tager at koge ris. (Selv tak:-))

Marinade til kylling tikka Bagvrk.dk

Marinaden består af yoghurt, citronsaft, hvidløg, ingefær og krydderier, mens den sauce, der tilsættes sammen med marinaden, bl.a. indeholder løg, friske tomater og fløde. Tikka Masala er vores yndlingsret, når det kommer til det indiske køkken, men min mand erklærede den her version, “den bedste, han har smagt:-)”

Du kan også lave en stor portion færdig og fryse den ned i mindre portioner. Så er der aftensmad til de dage, hvor det skal gå RIGTIG hurtigt.

Nærbillede af tikka masala Bagvrk.dk

Vil du forkæle dig selv med mere indisk og asiatisk mad, skal du lave den her kylling med mango og kokosmælk eller en indisk dalsuppe med røde linser. Og så skal du unde dig selv at bage naanbrød. Det fortryder du ikke!

Chicken Tikka Masala udvalgt Bagvrk.dk

Chicken Tikka Masala

Den bedste opskrift på favoritten Chicken Tikka Masala.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Marineringstid mindst 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Indisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • 600 g kyllingebryst eller inderfilet
  • 2 dl yoghurt naturel
  • Saften af en citron
  • 3 cm frisk ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk gurkemeje
  • 3 tsk garam masala
  • ½-1 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 2 tsk groft salt

Sauce

  • 2 spsk olie
  • 2 mellemstore løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 150 g modne tomater
  • 2 tsk gurkemeje
  • 50 g cashewnødder eller mandler
  • 2 dl vand
  • 1 dl fløde (må gerne være madlavningsfløde, hvis du vil spare på kalorierne)
  • Salt og peber
  • Frisk koriander

Basmatiris

  • 4 dl basmatiris
  • 8 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du
 

Marinering af kylling

  • Skær kyllingen i strimler/mundrette stykker. Hak ingefær og hvidløg fint (eller pres begge dele gennem hvidløgspresseren). Bland alle ingredienser til marinaden og læg kyllingen i. Vend det rundt, så kyllingen er dækket på alle sider.
  • Lad kyllingen marinere minimum en time i køleskabet, men meget gerne natten over. (Det er her, du kan fryse kyllingen ned i en frysepose, så den kan marinere til hurtig mad, når du tør den op igen.)
  • Varm ovnen op til 240° (alm. ovn, ikke varmluft.) Hæld kyllingen og marinaden i et ovnfast fad og sæt fadet i den varme ovn i 15 minutter.

Resten af saucen

  • Imens koger du risene og laver resten af saucen:
  • Hak løgene. Hvidløg, ingefær og nødder hakkes fint i en minihakker. Tomaterne skæres i grove tern.
  • Svits løgene i olien til de er gennemsigtige. De må ikke tage farve. Tilsæt hvidløg, ingefær, tomater, gurkemeje, nødder og vand og lad det koge op. Lad simre i fem minutter, før du tilsætter kyllingen og marinaden sammen med fløden.
  • Kog retten godt igennem, før du smager til med salt og peber. Lige før servering drysser du med friske, hakkede korianderblade.

Basmatiris

  • Skyl risene i koldt vand og hæld dem i en gryde sammen med 8 dl vand og salt. Bring det i kog.
  • Lad risene koge ved svag varme under låg i 10 minutter. (Læg gerne et stykke køkkenrulle mellem gryde og grydelåg, så du holder på dampen.)
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække i yderligere 10 minutter under låg. Rør dem igennem med en gaffel.

Noter

Server med basmatiris, agurkeraita og lune naanbrød.
Tags Hverdagsmad, Indisk, Krydret mad, Kylling, Supernem
Korianderblomst med chicken tikka masala Bagvrk.dk

Tags: Aftensmad, Børnevenlig, Familiefavorit, Hverdagsmad, Indisk, Kylling, Nem opskrift, Ris

Previous Post: « Flutes – endelig var den der:-) Luftige, franske baguettes
Next Post: Karamelmuffins med ægte karamel »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme