• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Boller i karry – nem hverdagsmad og en klassiker!

Boller i karry – nem hverdagsmad og en klassiker!

6. januar 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du kender klassikeren boller i karry. Men ved du også, hvor nemt det er at lave den selv? Bliv hængende, så skal du se.

Min mand og mine sønner er vilde med boller i karry. Sønnerne sikkert, fordi der sjældent er grønsager til;-) Jeg elsker det også. 

Boller i karry, som mor lavede dem

“Mor, har du lagt opskriften på boller i karry på hjemmesiden?” (Øh, nej, tænkte jeg. Det har alle da en opskrift på?) “Jamen, hvordan skal andre så kunne lave det lige så godt, som du kan?” “Og når vi flytter hjemmefra, hvor skal vi så finde opskriften?”

Jeg er altid til fals for smiger:-) Og boller i karry er alligevel så djævelsk varmt, når det kommer på bordet, at jeg havde god tid til at tage billeder, mens det kølede af.

Boller i karry udvalgt billede Bagvrk.dk

Jeg har været godt vant hjemmefra med hjemmelavede kødboller. Min mor har en sjælden gang købt færdiglavede kødboller, fx. når vi var på campingferie, men jeg ved, at vi har beklaget os så meget over den ringe smag og faste konsistens, at hun kun har gjort det ganske få gange. Det tager heller ikke lang tid at lave kødbollerne selv. – Hvis man altså ved, hvordan man gør;-)

En sjælden gang imellem kan der godt snige sig lidt broccoli med på tallerkenen sammen med ris, kødboller og sauce, men langt de fleste gange er det en nem hverdagsret, kun ris og boller i karry:-) Du gør, som du vil. Jeg vil bare ikke have salat til…

Det tager ingen tid at røre fars i en foodprocessor. Jeg hælder alle ingredienserne (undtagen mælk) ned i, løget er kun delt i fire og så starter jeg den, mens jeg hælder mælken ved. Efter ca. 30 sekunder, er det hele hakket og rørt sammen.

Opskriften ligger som en af de få i hånden, så jeg næsten kan lave den i søvne. Jeg bruger samme opskrift til frikadeller.

Boller i karry Bagvrk.dk

Hvis der er rester, fryser jeg gerne karrysauce og kødboller ned hver for sig. Så er det nemmere at piske saucen godt igennem, når den skal varmes igen. 

Det er nemt at koge løse ris, hvis du gør som i opskriften. De lykkes hver gang og brænder ikke på. 

Vil du lave andre klassikere fra hverdagskøkkenet, kunne det være koteletter i fad eller mørbradgryde.

Boller i karry udvalgt billede Bagvrk.dk

Boller i karry

Nem hverdagsmad med masser af smag.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Kødboller

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 mellemstort løg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sort peber
  • 1 æg, str. M/L
  • 2 dl mælk

Løskogte ris

  • 6 dl parboiled ris
  • 1,2 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Karrysauce

  • 6 spsk smør eller margarine
  • 6 tsk ostindisk karry
  • 6 spsk hvedemel
  • Kogevandet fra kødbollerne

Sådan gør du
 

Kødboller

  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog til at koge kødbollerne i. Blend farsen i foodprocessoren (eller hak løget fint og rør resten af ingredienserne sammen, til du har en blød fars.)
  • Dyp en ske i det kogende vand (jeg plejer at bruge en dessertske, så kødbollerne ikke bliver for store), og form en kødbolle af farsen med skeen og din hule hånd, før du lægger den ned i det kogende vand.
  • Fortsæt med at lave kødboller, indtil du har dækket overfladen i gryden med kødboller. Lad dem koge i 6-7 minutter, før du tager dem op med en hulske og lader dem dryppe af i et dørslag, som hviler over en skål.
  • Fortsæt på samme måde med resten af farsen. Husk at gemme kogevandet, fx. i en kande, mens du laver saucen!

Imens koger du risene

  • Bring ris og vand i kog under låg. Tilsæt salt og lad det simre under låg ved helt svag varme i 10 minutter. Læg gerne et stykke køkkenrulle mellem gryde og låg, mens det koger, så låget slutter mere tæt.
  • Sluk under gryden og lad dem trække i 10 minutter. Når risene er færdige, skal de røres igennem, så de løsner sig.

Karrysauce

  • Smelt smør og karry i den samme gryde, som du kogte kødbollerne i. Du behøver ikke vaske den af først. Lad smørret skumme op, så du samtidig svitser karryen og får mere smag ud af den.
  • Rør melet i, så det er jævnt og tilsæt lidt efter lidt kogevandet. Pisk i saucen, så den ikke brænder på, og så den bliver helt jævn og uden klumper. (Lav saucen en smule tyndere, end når du laver brun sauce.)
  • Læg kødbollerne ned i saucen og varm dem igennem, før du serverer boller i karry med de løskogte ris.

Noter

Hvis du laver for meget, kan resten fryses. Hvis du fryser boller og karrysauce ned hver for sig, kan du lettere røre karrysaucen jævn, når du skal varme det op igen.
Tags Dansk Klassiker, Ris, Svinekød
Følg mig på Instagram

Tags: Aftensmad, Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Familiefavorit, Hurtig, Hverdagsmad, Karry, Mormormad, Natmad, Nem opskrift, Ris, Svinekød

Previous Post: « Nytårstanker om 2021, ønsker, succeser og en top 10
Next Post: Grovboller med danskvand og hvedekerner – bløde og luftige »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Elsebeth

    29. december 2022 kl. 21:34

    Du skulle prøve at komme et finthakket løg og groft revet madæble i, når karryen er blevet brændt af i smørret – inden du hælder mel i gryden. Jeg er en gammel kone og har aldrig lavet karrysovs på anden måde. Da jeg fik min egen husholdning, var der en tv-kok, som lavede sovsen på den måde. Indtil da havde man rørt karryen ud i lidt vand i en kop og smagt sovsen til til slut. Man kan give den en tur med stavblenderen, men mine børn og jeg har altid syntes, der gerne må være lidt fyld i sovsen. Derudover er der faktisk ikke noget bedre end at få en moden dansk tomat til.

    Svar
    • Lene Tranberg

      31. december 2022 kl. 13:12

      Hej Elsebeth:-)
      Tak for tippet. Min mand drysser kokosmel og rosiner ovenpå. Så får det et lille rijstaffel-pift.

      Godt nytår:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Verdens bedste pizzasnegle – Nem opskrift med…
  • Bløde kanelsnegle med surdej – en søøø’…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme