Jeg er nødt til at udtrykke min taknemmelighed, før jeg skriver om min blondie. Jeg fik en træls kommentar på mit indlæg om rundstykker, hvor jeg valgte at godkende kommentaren og svare på den.
Jeg delte min oplevelse på Facebook og Instagram og er fuldstændig overvældet over de mange søde beskeder og skulderklap, som I har skrevet til mig. Tusind, tusind tak<3 Jeg kunne ikke ønske mig sødere læsere end jer<3
Jeg fortsætter på min egen måde og med min egen stil, som jeg hele tiden har gjort. Jeg er nemlig allerbedst til at være mig selv;-) Alle mine opskrifter er afprøvede i mit eget køkken, og jeg ved, at de virker, før jeg lægger dem på bloggen.
Mine billeder er ikke photoshoppede (undtagen billedet af min sammenrullede halloweenroulade) (indsæt selv en græder-af-grin-emoji), og jeg gør mig virkelig umage for at være nøjagtig i både opskrift og fremgangsmåde.
Det egentlige blogindlæg
[Reklame/produkttest] Nogle gange skal man afprøve sine grænser og sin kræsenhed. Nogle gange går det godt. Andre gange kan man stadig ikke li’ det. Jeg har aldrig brudt mig om hvid chokolade. Men en gang imellem prøver jeg til, om jeg stadig ikke kan li’ det.
Jeg tror, hvid chokolade er ligesom kaffe og oliven. Man kan lære at spise det. Lidt ad gangen og af og til. Måske kan man pludselig li’ det for alvor?
Jeg har det også sådan med lakrids i kage (eller lakrids i mad i det hele taget). Jeg har virkelig glædet mig, til den trend skulle slutte. Men i dag blev dagen, hvor jeg både udfordrede den hvide chokolade OG lakrids i kage – og det blev den bedste kage, jeg har smagt længe! Sådan kan man blive så overrasket.
Blondie?
En blondie er en “brownie” med hvid chokolade. Masser af hvid chokolade! Denne blondie er der også en stor skefuld saltlakridssirup og blåbær i. Kombinationen af saltlakrids og hvid chokolade ophæver fint hinanden og løfter det til noget meget større. Saltlakridsen tager det hvinende søde af chokoladen, og får blandingen til at balancere så fint.
Det er supernemt at bage en blondie. Du skal bare sørge for, at den ikke bager for længe, for så bliver den tør. Og ingen gider spise tør kage… Selvfølgelig hjælper blåbærrene også med til at holde kagen saftig. Kagen smager VIRKELIG skønt!
Du behøver ikke bruge blåbær, hvis du hellere vil have hindbær, brombær eller rabarber i din kage. Bare mængden er den samme, så er du godt med. Har du ingen saltlakridssirup, så undlad den. (Men har du mulighed for det, vil jeg på det varmeste anbefale dig at putte det i.)
Denne blondie blev bagt torsdag, og det sidste blev spist søndag. Den var stadig lækker, blød og saftig. En blondie er selvfølgelig også fryseegnet.
Hvorfor reklame?
Det pynter ikke, at der står reklame i starten af indlægget. Men det skal der. Jeg håber ikke, at det afholder dig fra at læse mine indlæg og opskrifter, for jeg er stadig lige så uafhængig og tjener ikke penge på min blog.
Forbrugerombudsmanden har lavet en lov, som især gælder for bloggere og andre influenter, hvor alle de steder, hvor der optræder gratis ting, skal markeres som reklame. Man må ikke være i tvivl om, at det er noget, jeg har fået. Som gave.
Jeg ønsker ikke at påtvinge eller lokke dig til at bruge de samme produkter som jeg. Det bestemmer du heldigvis helt selv. Jeg nævner blot, hvad jeg har brugt. Så freestyler du resten.
Omvendt er det også svært for mig at skjule min begejstring, når jeg synes, det er et godt produkt. Forestil dig, at du har fået den fedeste bog i julegave. Bogen er interessant, spændende, flot, velskrevet. Men du må ikke fortælle nogen, at du har fået den, for så er det, som om du vil have, at andre også skal læse den. Du må kun sige, at du har læst en bog. Ingen titel, forfatter eller navn på den glade giver, du har fået den af.
Sammenligningen med bogen er selvfølgelig ikke helt det samme, som at jeg nævner et produkt. Det ved jeg godt. Det er heller ikke mit formål at starte en diskussion om gaver til bloggere som mig. Jeg ønsker blot, at du ved, at jeg ikke er til fals for gaver. Jeg omtaler kun produkter, jeg kan stå 100% inde for. Og jeg får som sagt ikke penge for det. OK? 🙂
Gaverne
I dette indlæg er der gaver fra flere forskellige leverandører. Nu jeg har nævnt, at der er gaver involveret i indlægget, så lad mig nævne dem med det samme:
Lakridssiruppen og RÅ lakridspulver fra Lakrids by Bülow og den hvide Konnerup chokolade har jeg fået af min “vinpusher”, Lene Nielsen, fra Vinoble i Ringe og Svendborg. Lene er altid sød og hjælpsom, når jeg besøger butikken, og at hun også forkæler mig med produkter til mine kager, gør mig glad. Du finder et link til Vinoble Ringes Facebookside her.
Millennium bageformen, som jeg har bagt min blondie i, har jeg fået som gave fra Grillbutikken. Det er en smart form, som man samler af flade metalstykker, som bare skydes ind i hinanden. Derfor fylder formen ingenting, når man ikke bruger den, og den kan indstilles med rum i alle mulige størrelser. Du finder linket til Millennium bageformen her.
Endelig har jeg modtaget vanillepastaen som gave fra Dr. Oetker. Pastaen er økologisk og produceret i Australien. Vanillepastaen er genial, fordi der er store, sorte vanillekorn i – og en teskefuld svarer til en vanillestang. Det er derfor supernemt at dosere den.
Min vanillepasta står altid i køleskabet, og jeg havde selv købt en bøtte, før jeg fik en fra Dr. Oetker. Dr. Oetker er nemlig et varemærke, som jeg er vokset op med, og jeg bruger sjældent andet. Derfor var det umuligt at sige nej, da de spurgte, om jeg ville modtage produkter til test. Du finder linket til Dr. Oetkers økologiske vanillepasta her.
Opskriften på blondie
Du er der næsten, ved opskriften. Det er virkelig nemt at bage en blondie, og jeg har som altid forklaret fremgangsmåden udførligt.
Jeg brugte frosne blåbær, men hvis du har friske bær, bruger du bare dem.
En blondie bliver bedst, når den får lov at stå og trække lidt. Og den er allernemmest at skære i pæne stykker, når den er kold. Du skal dog ikke servere den køleskabskold. Den smager af mere, hvis den får lov at stå og temperere.
Jeg skar de fine, lige stykker med et pizzahjul og en tommestok. Tommestok? Ja, jeg måler min kage op og sætter små mærker med en kniv, før jeg skærer den ud. Så får jeg nemlig lige store stykker kage. Altid. Men det er altså ret nemt at skære en kage som denne ud med et pizzahjul. Prøv det!
Jeg skar 24 små stykker á 4,5×5,5 cm. Det er en ret intens kage, så man kan ikke spise kæmpestore stykker af den. Hellere få to gange end ikke at kunne spise et helt stykke.
Blondien er pyntet med spåner af hvid chokolade, groft drys af lakrids og pink glitterstøv. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville bruge nogle tørrede kornblomster, jeg plukkede i sommer, men det glemte jeg. Det ville ellers have været fint:-) Jeg husker det næste gang.
Blondie med blåbær og lakridssirup
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g hvid chokolade, finthakket
- 20 g saltlakridssirup fra Lakrids by Bülow
- 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 200 g sukker
- 1 tsk Dr. Oetker vanillepasta
- 180 g hvedemel med lavt proteinindhold
- 1/4 tsk fint salt
- 125 g hvid chokolade, grofthakket
- 150 g blåbær (frosne)
Pynt
- Hvid chokolade i blok, høvlet
- RÅ lakridspulver fra Lakrids by Bülow
- Pink glimmerstøv, Mill & Mortar
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en form på ca. 22×27 cm med bagepapir.
- Det er nemmest at få papiret helt ud i hjørnerne, hvis du gør papiret vådt og vrider det som en klud. Så bliver papiret blødt og nemt at forme. Alternativt kan du lægge bagepapir i bunden af formen og smøre formens sider.
- Smelt smørret i en gryde og hak de 200 g chokolade fint. Tag gryden af blusset og hæld den hvide chokolade i smørret. Lad det stå et par minutter, så chokoladen smelter, og rør det derefter sammen. Tilsæt lakridssiruppen og rør igen.
- Pisk æggene med sukker og vanillepasta, til æggene er lyse og skummende. Det tager 7-9 minutter ved rask hastighed.
- Sigt mel og salt sammen i en skål. Bland den grofthakkede, hvide chokolade i.
- Vend nu smør-/chokoladeblandingen i æggene med lange tag med en dejskraber. Derefter vendes mel, hvid chokolade og blåbær i dejen. Rør ikke længere, end at du ikke kan se striber af mel i dejen.
- Hæld dejen i den klargjorte form og bag den i ca. 30 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Når du stikker en tandstikker eller en kniv ned i kagen, skal den stadig være fugtig, men der skal ikke hænge dej ved.
- Lad kagen køle helt af, før du trækker bagepapiret af. Sæt kagen i køleskabet, så den er fast, før du skærer den i pæne, lige stykker.
- Lav hvide chokoladespåner med en skrællekniv og en blok hvid chokolade. Drys kagerne med chokoladespåner, lakridspulver og lidt glimmerstøv på en pensel.
Susanne Kristensen
Hej Lene
Jeg har det nøjagtigt som dig med hensyn til hvid chokolade og til dels med lakrids, så jeg vil glæde mig til at prøve den her opskrift af. Taxa for den 🙂
Lene
Kære Susanne:-)
Jeg håber, du synes lige så godt om den, som jeg gjorde:-)
Ha’ en dejlig dag!
Kh Lene
Else
Har en ide om at ville lave en blondie med tørrede tranebær og lakrids, tror du jeg ville kunne erstatte blåbær med tranebær og ellers gå ud fra din opskrift?
Lene Tranberg
Hej Else:-)
Det kan du sagtens. Jeg ville nok udbløde tranebærrene i et par timer (bare i vand), så de svulmer op i kagen. Den vil blive mere saftig så;-)
God fornøjelse!
Kh Lene
Else
Tusind tak for hurtigt svar, glæder mig til at komme i gang.
Lene Tranberg
Velbekomme:-)
Lene Tranberg
Hej Kristiane.
Der kan være variationer i ovntemperaturer og bagetider, så derfor skal man altid tilpasse en opskrift til sit eget køkken.
Jeg håber, du finder en fremgangsmåde, som fungerer for dig.
Kh Lene
Karen
En virkelig lækker kage:-)
Helle
En rigtig god og saftig kage. Det er ikke sidste gang, jeg bager den.
Lene Tranberg
Hej Helle:-)
Tusind tak. Den er altså også lækker!
Kh Lene