Blommesaft – få brugt alle blommerne fra haven

Haverne bugner med blommer lige nu. Jeg har tidligere lavet indlæg om den bedste blommemarmelade med vanille og rosmarin. Den er virkelig værd at prøve! – Eller en tærte med blommer og mandelfrangipane. Men en nem måde at få brugt alle de gode blommer på, er ved at koge saft af dem. Det er ret simpelt, og saften får den smukkeste, dybe, røde farve. (Undtagen, hvis du bruger gule eller grønne blommer, selvfølgelig.) Blommesaft er dejligt forfriskende.

Blommesaft

Du kan sagtens bruge samme opskrift til mirabellesaft, hvis det er dem, du har for mange af. Min blommesaft blev ret stærk i smagen, men smag dig frem, når du skal blande den op. Der kom ca. 1½ liter koncentreret saft ud af “anstrengelserne”.

Blommesaft

  • 2 kilo modne blommer
  • 2 tsk. citronsyre
  • 2 dl. vand
  • 750 g sukker
  • 2 tsk. Atamon

Skyl blommerne og læg dem i en gryde sammen med citronsyre og vand. Bring det i kog og lad det simre en halv time, til blommerne er helt kogt ud.

Blommesaft

Hæld blommerne til afdrypning i en saftpose eller en sigte foret med et viskestykke. Lad så meget saft som muligt dryppe af.

Hæld saften tilbage i den rengjorte gryde og bring den i kog sammen med sukkeret, indtil al sukkeret er smeltet. Smag på saften, om den er så sød som du ønsker.

Tag gryden af varmen, tilsæt de to tsk. Atamon (husk, det må ikke koge med), og hæld den varme saft på Atamon-skyllede flasker og bind dem til med det samme.

Blommesaft opbevares mørkt og køligt og kan holde sig længe.

Blommesaft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *