Den supernemme blommemarmelade var den tredje opskrift, som blev lagt på bloggen, da den startede i efteråret 2016.

Marmeladen er krydret med vanille og rosmarin, som komplimenterer hinanden så godt, at jeg vil mene, at det er verdens bedste opskrift på blommemarmelade.
Hvis du har for mange mirabeller, kan du bruge dem i stedet for blommerne. Mirabeller er ofte mere syrlige end blommer, så du skal sandsynligvis justere sukkermængden i din mirabellemarmelade.

Blommemarmelade
Blommemarmelade er nok min mands yndlingsmarmelade. Jeg kan bedst lide blommerne friske, og allerhelst gul Reine Claude, fordi de smager af min barndom og min moster og onkels blommetræ.
Nogle gange, når man køber blommer i butikkerne, bliver man så skuffet. De ser lækre ud, mærker modne, men når man så smager på dem derhjemme, smager de af stort set ingenting og får lov at ligge i frugtskålen og blive lidt rynkede.
Det skal du ikke lade dig gå på af. Hvis du koger blommerne til marmelade, får du masser af smag ud af dem, og du får en helt ny oplevelse på dit gode brød.
Har du endnu mere lyst til marmelade, skal du koge abrikos-gulerodsmarmelade eller måske en lækker lemon curd.
Vil du hellere koge saft af dine blommer, har jeg den nemmeste opskrift på blommesaft.

Blommemarmelade med rosmarin og vanille
Ingredienser
- 800 g blommer
- 275 g sukker
- 1 stang vanille
- 1 kvist rosmarin
- 2 tsk rød Melatin
- 2 spsk sukker
- 1 tsk flydende Atamon (kan udelades)
Sådan gør du
- Blommerne skylles, udstenes og skæres i kvarte. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Blommer, sukker, vanillekorn og -stang samt rosmarinkvisten blandes i gryden og koger op. Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter.
- Stavblenderen køres igennem den varme marmelade, så konsistensen bliver jævn. Melatinen blandes godt med to spsk. sukker og røres i, hvorefter marmeladen koger endnu to minutter.
- Gryden tages af varmen, og der tilsættes evt. en tsk. Atamon. Marmeladen hældes på skoldede glas, skrues til med det samme og køler af.
Noter

Hejsa
Laver marmelade for første gang og skulke selvfølgelig prøve en af dine opskrifter.
Spørgsmål: skal Rosmarin kvistene blendes med, eller tages op inden?
Mange taknemmelige hilsner
Dorthe
Hej Dorthe:-)
Hvis det er friske, bløde kviste, blender jeg dem bare med. Hvis stænglen er tør, piller jeg den op før blendning;-)
God fornøjelse:-)
Kh Lene
Mange tak for hurtig svar. . Det er friske kviste;-)
Er de 800 g blommer med sten, eller er det 800 g efter de er udstenede?
Hej Susanne:-)
Det er 800 g med sten.
God fornøjelse!
Kh Lene