• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marmelade & syltning / Verdens bedste blommemarmelade med rosmarin og vanille – perfekt til morgenmad, brunch eller pandekager!

Verdens bedste blommemarmelade med rosmarin og vanille – perfekt til morgenmad, brunch eller pandekager!

17. august 2022 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Den supernemme blommemarmelade var den tredje opskrift, som blev lagt på bloggen, da den startede i efteråret 2016.

Blommemarmelade morgenmad Bagvrk.dk

Marmeladen er krydret med vanille og rosmarin, som komplimenterer hinanden så godt, at jeg vil mene, at det er verdens bedste opskrift på blommemarmelade.

Hvis du har for mange mirabeller, kan du bruge dem i stedet for blommerne. Mirabeller er ofte mere syrlige end blommer, så du skal sandsynligvis justere sukkermængden i din mirabellemarmelade.

Mirabellemarmelade Bagvrk.dk

Blommemarmelade

Blommemarmelade er nok min mands yndlingsmarmelade. Jeg kan bedst lide blommerne friske, og allerhelst gul Reine Claude, fordi de smager af min barndom og min moster og onkels blommetræ.

Nogle gange, når man køber blommer i butikkerne, bliver man så skuffet. De ser lækre ud, mærker modne, men når man så smager på dem derhjemme, smager de af stort set ingenting og får lov at ligge i frugtskålen og blive lidt rynkede.

Det skal du ikke lade dig gå på af. Hvis du koger blommerne til marmelade, får du masser af smag ud af dem, og du får en helt ny oplevelse på dit gode brød.

Har du endnu mere lyst til marmelade, skal du koge abrikos-gulerodsmarmelade eller måske en lækker lemon curd.

Vil du hellere koge saft af dine blommer, har jeg den nemmeste opskrift på blommesaft.

Blommemarmelade udvalgt Bagvrk.dk

Blommemarmelade med rosmarin og vanille

Supernem blommemarmelade, smagt til med rosmarin og vanille.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Marmelade
Køkken Dansk
Antal 3 glas

Ingredienser
  

  • 800 g blommer
  • 275 g sukker
  • 1 stang vanille
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 tsk rød Melatin
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk flydende Atamon (kan udelades)

Sådan gør du
 

  • Blommerne skylles, udstenes og skæres i kvarte. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Blommer, sukker, vanillekorn og -stang samt rosmarinkvisten blandes i gryden og koger op. Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter.
  • Stavblenderen køres igennem den varme marmelade, så konsistensen bliver jævn. Melatinen blandes godt med to spsk. sukker og røres i, hvorefter marmeladen koger endnu to minutter.
  • Gryden tages af varmen, og der tilsættes evt. en tsk. Atamon. Marmeladen hældes på skoldede glas, skrues til med det samme og køler af.

Noter

Marmelade skal altid opbevares mørkt og køligt.
Bliver din blommemarmelade for tynd, kan du koge den op igen og tilsætte mere Melatin. 
Tags Blommer, Efterår, Sensommer, Supernem, Syltning

Tags: Blommer, Børnevenlig, Dansk klassiker, Efterår, Marmelade, Mirabelle, Nem, Nem opskrift, Rosmarin, Sensommer, Sommer, Syltning, Vanille

Previous Post: « Pasta all’ Arrabbiata – nem, spicy pasta med chili – fyldt med smag og lidenskab!
Next Post: En skøn duft af efterår: En bagt æblekage er supernem og helt vidunderlig »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dorthe Klok

    4. september 2021 kl. 10:34

    Hejsa
    Laver marmelade for første gang og skulke selvfølgelig prøve en af dine opskrifter.
    Spørgsmål: skal Rosmarin kvistene blendes med, eller tages op inden?
    Mange taknemmelige hilsner
    Dorthe

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. september 2021 kl. 11:37

      Hej Dorthe:-)
      Hvis det er friske, bløde kviste, blender jeg dem bare med. Hvis stænglen er tør, piller jeg den op før blendning;-)

      God fornøjelse:-)

      Kh Lene

      Svar
      • Dorthe

        4. september 2021 kl. 11:40

        Mange tak for hurtig svar. . Det er friske kviste;-)

        Svar
      • Margit

        26. august 2024 kl. 2:10

        Hej Lene
        Istedet for melatin kan jeg så ikke bruge syltesukker i så fald hvor meget Tror du jeg skal bruge ? Alle andre bær jeg laver marmelade af skal jeg bruge lige meget syltesukker som bær

        Svar
        • Lene Tranberg

          26. september 2024 kl. 11:35

          Hej Margit:-)
          Uhh, det har jeg desværre ingen erfaring med, så jeg må blive dig svar skyldig.

          Kh Lene

          Svar
  2. Susanne

    25. september 2021 kl. 17:50

    Er de 800 g blommer med sten, eller er det 800 g efter de er udstenede?

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. september 2021 kl. 20:58

      Hej Susanne:-)
      Det er 800 g med sten.
      God fornøjelse!

      Kh Lene

      Svar
  3. Pernille

    22. august 2022 kl. 21:26

    Hej. Din opskrift ser spændende ud, og jeg vil gerne afprøve den. Hvor meget vand koger du blommerne i?
    Mange hilsner
    Pernille

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. august 2022 kl. 22:12

      Hej Pernille:-)
      Der skal ikke vand i, for blommerne safter meget.
      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar
      • Connie Stentebjerg

        11. august 2024 kl. 8:12

        En rigtig god marmelade. Rosmarin giver et godt tvist til smagen.

        Svar
        • Lene Tranberg

          4. september 2024 kl. 14:02

          Hej Connie:-)
          Tusind tak for de rosende ord.

          Kh Lene

          Svar
  4. Venterpaavinblog

    24. august 2022 kl. 15:12

    Tak for opskrift – den falder lige til, at min nabo har lige afleveret en kæmpe, kæmpe pose gule blommer – oven i de lilla fra min mors have.
    Hvor længe kan denne version holde sig, vil du tro? Plejer at lave uden atamon, og får det altid spist, men med de mængder – plus æbler i haven – tror jeg, ikke det går uden i denne omgang 😀

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. august 2022 kl. 16:22

      Hej:-)
      Hvis du bare sørger for at skolde glassene og lukke dem tæt til, så snart du har fyldt dem, kan det snildt holde sig et års tid i et mørkt, køligt skab.
      Lågene suger vakuum, så de slutter helt tæt.

      God fornøjelse:-)

      Kh Lene

      Svar
  5. Elsebeth

    20. oktober 2022 kl. 19:40

    Kan man også lide blommer i Madeira, er det en god idé at smage marmeladen til med en pæn tår af den flaske; jeg kommer dog ikke rosmarin i.

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. oktober 2022 kl. 19:41

      Hej Elsebeth:-)
      Ja da:-) Et skvæt rom eller madeira har aldrig skadet en blommemarmelade:-)
      God aften.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme