Blommemarmelade med rosmarin og vanille

I dag har jeg gjort opmærksom på min hjemmeside på Facebook, og mange af mine venner har været søde til at like den nye Facebook-side og dele opslaget. Tusind tak for det:-)

Blommemarmelade er nok min mands yndlingsmarmelade. Jeg kan bedst lide blommerne friske, og allerhelst gul Reine Claude, fordi de smager af min barndom og min moster og onkels blommetræ.

Men nogle gange, når man køber blommer i butikkerne, bliver man så skuffet. De ser lækre ud, mærker modne, men når man så smager på dem derhjemme, smager de af stort set ingenting og får lov at ligge i frugtskålen og blive lidt rynkede.

Men ikke i dag. I dag blev blommerne tryllet om til

Blommemarmelade med rosmarin og vanille

  • 800 g blommer
  • 275 g sukker
  • 1 stang vanille
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 tsk. rød melatin
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. Atamon

Ingredienser BlommemarmeladeBlommerne udstenes og skæres i kvarte. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Det hele blandes i gryden og koger op. Det simrer ved lav varme i 30-35 minutter.

Stavblenderen kører igennem den varme marmelade, så konsistensen bliver jævn. Melatinen blandes godt med to spsk. sukker og røres i, hvorefter marmeladen koger endnu to minutter.

Blommemarmelade

Gryden tages af varmen, og der tilsættes en tsk. Atamon. Marmeladen hældes på Atamon-skyllede glas, bindes til og køler af.

Blommemarmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *