Jeg eeeelsker gløgg:-) Den skal være sød, lidt stærk og fyldt med krydderier. Desværre får man alt for sjældent hjemmelavet julegløgg. Men det gør man hos os. Jeg kunne drikke gløgg meget oftere, men måske smager det allerbedst, når man kun får det få gange om året?
Gløgg til julehygge
Jeg har altid været vild med den varme gløgg. Som barn fik jeg opskriften på alkoholfri gløgg af en af mine veninder, Berit. Jeg drak børnegløggen helt indtil jeg blev voksen og lærte at drikke rødvin. “Børnegløggen” må også gerne serveres for gravide eller chauffører;-) Den får du også med i købet her.
Jeg har også lavet en hvid gløgg på hvidvin, som skal serveres kold, og som vi brugte som velkomstdrink juleaften. Den vakte stor jubel.
Jeg plejer at blande gløggen lidt slat til en slat. Som min mor ville have sagt, skal der “passende” i af hver. I år har jeg rent faktisk skrevet opskriften ned, og den vil jeg dele med jer her.
Pynt glasset med en kanelstang, når du serverer gløggen, eller læg en kardemommekapsel eller stjerneanis ned i.
Portvinsgløgg
Ingredienser
- 1 flaske portvin
- 3 flasker rødvin
- 3½ dl brun farin
- 3 kanelstænger
- 3 spsk hele nelliker
- 2 spsk hele kardemommekapsler
- 3 stjerneanis
- Saft af 3 citroner
Fyld
- 50 g Mandelsplitter
- 2 dl Rosiner
Sådan gør du
- Hæld alt undtagen fyldet i en gryde dagen før og lad det trække under låg minimum 3-4 timer, men helst natten over, så smagen trækkes ud af krydderierne.
- Bring det til kogepunktet (men lad det aldrig koge!). Krydderierne sies fra, og mandelsplitter og rosiner tilsættes. Gløggen varmes op igen, lige før den skal serveres.
Alkoholfri gløgg
Ingredienser
- 1 dl vand
- 3 spsk sukker
- ½ stang kanel
- 5 hele nelliker
- 4 dl koncentreret hyldebærsaft
- 4 dl vand
- Saft af ½ citron
- Saft af ½ appelsin
Fyld
- 25 g mandelsplitter
- 1 dl rosiner
Sådan gør du
- Sukker og den ene deciliter vand koges op. Krydderierne kommes i og trækker minimum en time.
- Saft, resten af vandet, citron- og appelsinsaft tilsættes og koges op. Krydderier fiskes op, og fyldet tilsættes, før gløggen serveres.
Skriv et svar