Du har lyst til mexicanske pandekager. Det må bare gerne være noget andet end det fyld, du plejer at komme i pandekagerne, ost, oksekød, salat. I aften skal du lave supernemme chicken quesedillas.
Sprøde quesedillas med fyld af kylling, grønsager og smeltet ost. Du mangler ikke andet end en god guacamole til.
Inspirationen til den her opskrift er Juniors fortjeneste. Du kender godt typen, som ser alle slags videoer på nettet, ikke? Som sender billeder og gode ideer: “Mor, synes du ikke, vi skal prøve det her?”
Vi har spist chicken quesedillas i Berlin på vores yndlingsrestaurant, Mexico, der ligger et stenkast fra vores lejlighed. Der får man enten kartoffelbåde eller ris til. – Sammen med tre slags dip efter eget valg, men oftest guacamole, salsa og creme fraiche. Vi vidste derfor godt, hvilken smag, vi skulle gå efter.
Hvad er chicken quesedillas?
Quesedillas er hvedetortillas, som er fyldt med – i dette tilfælde – kylling, løg, rød peberfrugt og to slags ost: Cheddar og mozzarella. Selvfølgelig kan du lave dem med andet kød eller en vegetarversion.
Kylling og grønsager blandes med salsa og fordeles på pandekagerne sammen med osten, før de foldes og steges sprøde på begge sider i lidt olie på en pande over medium varme.
Salsaens styrke afgør du selv. Er i hærdede chilispisere, som ikke kan få maden stærk nok, kan du tilsætte ekstra cayennepeber eller tabasco. Er du begynder eller ikke vild med stærk mad, er en mild tomatsalsa helt klart stærk nok;-)
Vil du slet ikke have chili i, kan du selvfølgelig bruge hakkede tomater og smage fyldet til med salt og peber.
Du kan godt lave fyldet i god tid. Du kan endda folde pandekagerne på forhånd. Hvis der er rester efter aftensmaden, er de stegte pandekager gode at lune i ovnen til frokost.
Nogle laver quesedillas ved at bage dem i ovnen, men de bliver sprødere ved at blive stegt på panden. Hvis du skal lave mange, kan du holde dem lune i ovnen undervejs.
Brug revet mozzarella og revet cheddar. Ikke blandingsprodukter som fx. pizzatopping.
Quesedillas med kylling
Ingredienser
- 6 hvedetortillas (25 cm i diameter)
- 300 g kylling i mundrette stykker
- 2 løg i tynde skiver
- 2 rød peber (eller snackpeber) i fine strimler
- 150 g tomatsalsa (du bestemmer styrken)
- Salt og friskkværnet peber
- 150 g revet mozzarella
- 150 g revet cheddar
- Smagsneutral olie, fx rapsolie til stegning
Tilbehør
- Tomatsalsa
- Guacamole
- creme fraiche
- Salat eller fx kogte ris
Sådan gør du
- Steg kyllingen i lidt olie, til den skifter farve. Tilsæt løgringe og rød peber og svits det med. Når kyllingen er gennemstegt og løgene bløde, blandes salsaen i, og der smages evt. til med salt og peber.
- Læg hvedetortillas på køkkenbordet. Fordel kyllingefyldet på den ene halvdel af alle pandekagerne. Læg osten ovenpå og luk den anden halvdel af tortillaen ind over.
- Varm lidt neutral olie op på en stegepande. Steg alle pandekagerne på begge sider ved mellem varme, til de er gyldne, sprøde og osten er smeltet.
- Halver dine quesedillas og server dem guacamole, salsa, creme fraiche og en grøn salat.
Pia
Vi fik disse til aftensmad og både mand og barn var vilde med dem. Det var jeg også selv.
Manden mener at de også vil være gode med ananas i
Lene Tranberg
Hej Pia:-)
Jeg er sikker på, at både ananas og mango vil være lækkert;-)
Kh Lene