Du ved, vi skal være sammen hver for sig. Coronasmitten har lagt gaderne øde og sendt os allesammen hjem. Der går lang tid endnu, før vi får lov at komme ud igen.
Derfor har jeg samlet 5 opskrifter du skal bage nu, hvor du har al tid i verden. Jeg skriver et andet indlæg om 5 opskrifter, du skal lave sammen med børnene;-) Det udkommer først i morgen.
Der er ikke noget, du skal have travlt med. Du skal ikke ud ad døren for at træne. Du skal ikke hente børn, for dem har du allerede hjemme. Du skal ikke i byen med vennerne.
Stå sammen hver for sig
Mads Langers sang ‘Mellem linjerne’ har fået en helt ny betydning. Du skal både stå alene, og især også stå sammen hver for sig.
Vi er nødt til at vente tålmodigt, til pandemien er drevet over. Gør alt, hvad du kan for ikke at smitte andre eller selv blive smittet.
For mig er det mærkeligt at være omgivet af min familie hele tiden. Jeg er vant til at være alene hjemme en stor del af dagen, og konstant at kunne høre liv i huset er en helt anderledes hverdag.
Jeg har længe drømt om at flytte til noget mindre og har set alle afsnit af “Tiny House Nation” på Netflix flere gange. Jeg er fascineret af deres evne til at få plads til et helt hus i et lillebitte hus.
Men lige i disse dage er jeg glad for, at vi har et stort hus med masser af plads. Der er mulighed for, at man kan være sammen hver for sig med en bog, computeren eller vasketøjet. Vi kommer ikke til at gå hinanden på nerverne, for vi kan lukke døren og være alene.
Bag med nærvær
Fokuser på at være nærværende, så du får noget godt ud af din tid i køkkenet. Nyd at have en dej mellem hænderne. Mærk på den, duft til den, smag på vanillecremen – og på det færdige brød eller den pyntede kage.
Fordyb dig i nye teknikker. Har du ikke bagt vandbakkelser før, er det nu, du skal gøre det. Pyt med, hvis dit resultat ikke blev helt, som du havde forestillet dig. Langt det meste kan spises alligevel.
Prøv at lade de negative eller angste tanker flyve ud af dit hoved. Lad være med at holde fast i dem. Tænk blot på at være til stede i øjeblikket. Fokuser på det, du laver lige nu. Singletasking er vejen frem.
5 opskrifter du skal bage nu
Der er ikke tale om vildt svære opskrifter. Det er opskrifter på bagværk, som smager vidunderligt, og som er virkeligt smukke. Når du har stået og gjort dig umage i køkkenet, bliver du belønnet med lækkert brød og luftige vandbakkelser.
Kæmpekanelsneglen
Se den lige<3 En snegl af en blød gærdej, med kanelremonce og vanillecreme. Lækker, blød, saftig. For stor til at spise alene, men perfekt at dele.
I opskriften finder du link til en Youtube-video med samlevejledningen, men det er ikke fordi den er svær at bage. Det er bare fordi, det er svært at forklare med ord, hvordan kæmpekanelsneglen skal samles.
Kæmpekanelsneglen er som ordet siger: Kæmpe. Heldigvis kan den skæres over og fryses ned, men den holder sig frisk og lækker i flere dage, hvis du bare pakker den godt ind.
Blomsterfocaccia
Et smukt og sirligt focaccia, hvor din tålmodighed med at lægge grønsagerne på, er afgørende for udseendet.
Et på alle måder nemt brød at bage, og du behøver ikke skulle ud at handle for at købe grønsagerne. Brug dem, du har, eller gå i haven og pluk bladene af de første skvalderkål, som står og stirrer på dig under hækken…
Du har sikkert også et løg i grønsagskurven, som du kan skære i tynde skiver som tulipanblomsterne på mit brød.
Et focaccia er et lækkert brød til suppe eller tapas, men har du et glas pesto og en flaske rødvin på lager, behøver du slet ikke mere;-)
Gateau Marcel
Måtte du aldrig blive budt andre chokoladekager! En bagt chokolademousse i bunden og den fløjlsbløde mousse på toppen… En kage, som virkelig smelter på tungen.
Ganske vist løber kalorierne direkte ned og sætter sig på hofterne, men det er også vigtigt at have noget at stå imod med i disse tider;-)
En Gateau Marcel er fryseegnet, så du kan tage et stykke ud af fryseren hver dag og lade den tø op til formiddags-, eftermiddags- og aftenkaffen. Jeg fryser min kage ned, før den skæres i stykker, for så er det meget nemmere at få den skåret ud i pæne, lige stykker.
Eclairs
Har du aldrig bagt vandbakkelser før, er det ikke for tidligt, at du starter op på det nu:-)
En god vandbakkelse skal være sprød – og ikke mindst hul, så der er plads til masser af creme!
I min grundige opskrift på eclairs finder du alle mine tips og tricks til vandbakkelser. Jeg giver dig en skudsikker formel på, hvordan du sikrer dig, at dejen har den rette konsistens, og hvad der skal til i ovnen.
Mine eclairs er fyldt med en rabarbercreme, men du kan lave runde vandbakkelser, som du blot fylder med syltetøj og sødet flødeskum. Du bestemmer, hvor avancerede de skal være;-)
Prøv det. Det er nemmere, end du tror!
Græskarbrød
Et saftigt græskarbrød er perfekt til morgenmaden eller eftermiddagsteen. En sprød skorpe med et luftigt indre er ikke uopnåeligt i dit eget køkken. Det lover jeg dig!
Føl dig som din bedstemor, hvis det får dig til at trække på smilebåndet. En svunden tid, hvor man bagte sit eget brød, og hvor alting gik lidt langsommere. Ligesom nu.
Du får to brød ud af opskriften, så der er også brød til fryseren. Eller til din nabo, som ikke selv kan komme ud at handle.
Pas på hinanden!
Sørg for at følge alle de retningslinjer, som myndighederne giver os besked på. Det er vores eneste chance for at dæmme op for Coronoa-smitten.
Der er ikke noget at diskutere. Er du det mindste i tvivl, om du skal gå ud, så bliv hjemme!
De kærligste tanker fra mit køkken til dit,
Lene.
Skriv et svar