• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Bananbrød med hvid hvede fuldkornsmel

Bananbrød med hvid hvede fuldkornsmel

7. november 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Nogle gange har man for mange bananer, så de når at blive overmodne, før de bliver spist. Andre gange har man lyst til noget med banan, og så er meget modne bananer ikke til at opdrive nogen steder. Men hvis man ved, man har lyst til at lave noget med banan, må man købe bananer i god tid, så de kan blive ordentligt modne. Til bananbrød er det allerbedst med meget gule bananer med sorte pletter på.

Bananbrød

Bananbrød – brød eller kage?

Er bananbrød et brød eller en kage? Hmmm, det smager fantastisk og er saftigt, så jeg vil mene, det er en kage. Jeg tror kun, det hedder bananbrød, fordi det bliver bagt i en brødform. Eller også er det for at have en undskyldning for at måtte komme smør på?

Mit bananbrød er bagt med hvid hvede fuldkornsmel fra Valsemøllen. Når melet er 100% fuldkorn, tæller kagen næsten som sund, gør den ikke? Der er heller ikke så meget sukker i, som der ellers er i de fleste af mine kager.

Bananbrød

Du kan ikke smage på kagen, at den er “sund”. Den er nøjagtig lige så lækker som alle andre kager. Måske endda mere:-) (Og skulle du have lyst til bananmuffins, har jeg også en opskrift på det.)

Prøv også det saftige pærebrød, som er bagt med inspiration fra bananbrødet.

Min rugbrødsform er 30 cm lang og 13 cm bred. Du skal ikke engang piske dejen i evigheder. Den skal bare røres sammen, hældes i formen og bages. Det er der ikke meget arbejde i. Hvis du ikke har lyst til hasselnøddeflager, kan du skifte dem ud med andre nødder – eller helt undvære dem. Hvis du putter hakket chokolade i, så går vi altså fra brød og til kage… Jeg siger det bare;-)

Bananbrød
Bananbrød

Bananbrød med hvid hvede fuldkornsmel

Saftigt bananbrød bagt med fuldkornsmel og modne bananer.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 1 kage

Ingredienser
  

  • 60 g kokosolie eller rapsolie
  • 2 spsk honning
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 75 g rørsukker
  • 4 modne, små bananer (300 g uden skræl)
  • 100 g græsk yoghurt (eller skyr/creme fraiche/ymer etc)
  • 285 g hvid hvede fuldkornsmel
  • 1 tsk natron
  • 30 g hasselnøddeflager

Pynt

  • Hasselnøddeflager
  • 1 banan

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Smør en rugbrødsform godt.
  • Varm kokosolien i en lille kasserolle, til det smelter. Der skal ikke meget varme til, det skal kun lige smelte. Tag gryden af varmen og rør honningen i.
  • I en skål pisker du æggene let med rørsukkeret. Bananerne moses med en gaffel og røres i sammen med kokosolien og derefter den græske yoghurt. Bland det hele godt.
  • Sigt hvid hvede fuldkornshvedemel sammen med natron. Bland hasselnøddeflagerne i melet, og rør melblandingen sammen med de våde ingredienser. Du skal ikke piske, det hele skal bare blandes godt.
  • Hæld dejen i brødformen. Drys med hasselnøddeflager, flæk den sidste banan i to på langs og læg dem med skærefladen opad ovenpå dejen. Bag dit bananbrød i nederste tredjedel af ovnen i ca. 50 minutter. Stik et trægrillspyd ned midt i brødet for at tjekke, om det er bagt. Der skal ikke hænge dej ved.
    Bananbrød
  • Afkøl dit bananbrød i formen i 5 minutter, før du vender det ud og lader det afkøle helt på en bagerist.

Noter

Bananbrød kan naturligvis fryses, men ellers holder det sig fint et par dage i en tætlukket frysepose ved stuetemperatur.
Tags Banan, Fuldkorn, Supernem
Bananbrød

Tags: Banan, Børnevenlig, Familiefavorit, Formkage, Fuldkorn, Nem opskrift, Nødder, Rørekage

Previous Post: « Krydrede cashewnødder – lækre snacks
Next Post: Stempelsmåkager med julesmag – krydrede og knivskarpe »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme