Hvordan er den perfekte Spaghetti Carbonara i dine øjne? Grynet, cremet, sprød, blød? En helt klassisk, italiensk ret, som er nem hverdagsmad.
Opskriften her er fra bloggens spædeste start, og den er nu rettet til med nye billeder og en opdateret opskrift.
Spaghetti Carbonara
Baconen skal være sprød, spaghettien skal være blød, men stadig med bid, og cremen skal være cremet med masser af peber! Et godt drys friskkværnet peber er det, som har gjort den største forskel i vores Spaghetti Carbonara.
Der findes mange og lange diskussioner. Er der fløde i eller ikke? Skal baconen være sprød? Skal det være bacon eller pancetta? Dit køkken, du bestemmer.
Det er nemt selv at lave spaghettien, især hvis du har en (ubrugt?) pastamaskine til at stå et sted. Du finder min opskrift her.
Leder du efter andre pastaretter, er min samlede oversigt her.
Spaghetti Carbonara
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 250 g bacon i skiver
- 3 fed hvidløg
- 3 æg, str. M/L
- 100 g friskrevet parmesan
- Salt og rigeligt med peber
Sådan gør du
- Spaghettien koges al dente i saltet vand med en skefuld olie efter anvisningerne på pakken. Spaghettien hældes i et dørslag, men husk at gemme noget af kogevandet.
- Bacon steges på en tør pande sammen med de tre hele fed hvidløg, til baconen er sprød. Hvidløgsfeddene kasseres. Knæk baconen i mindre stykker.
- Æggene piskes sammen med parmesan, lidt salt og rigeligt med friskkværnet peber i en skål.
- Bacon og æggemassen vendes rundt med pastaen i den varme gryde. Tilsæt lidt af kogevandet, til det har en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
- Serveres straks med en simpel tomatsalat og en skive godt brød.
Skriv et svar