• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Snobrød – spejdertricks og varme pølser

Snobrød – spejdertricks og varme pølser

7. april 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Din barndom har sikkert været fuld af snobrød, som ikke var gennembagt, men som samtidig var sort udenpå. August sagde det meget rammende forleden:

Jeg kan bedst li’ mine snobrød sorte, for jeg har aldrig smagt dem anderledes!

Der bages snobrød Bagvrk.dk
Gæt, hvilket af de tre snobrød, som er bloggerens, spejderens og mandens;-)

Det er ikke svært at bage lækkert, gennembagt snobrød, men det kræver en god dej, gode gløder og godt med tålmodighed.

Den del med dejen får du hjælp til nederst i indlægget, for der deler jeg opskriften på en lækker dej, som du kan lave nogle timer før, og som bare kan vente i køleskabet, til bålet er klar.

Dej til snobrød med champagne til Bagvrk.dk
Dej, snobrødspind og champagne er klar til bålhygge.

Vores nye bålplads

Vi er klar til at holde sommerferie herhjemme i haven, nu når ferien til Rom er udsat til en anden gang. Pyt med det.

August og jeg gjorde nemlig haven klar, mens Morten og Natasja var i karantæne. Vi lavede en bålplads og byggede den fedeste, buede bænk. Stammer blev gravet godt ned i jorden, og egeplanker blev savet til, så de mødtes i pæne smig. (Ja ja, man er vel ikke uddannet møbelarkitekt for ingenting, vel? ;-D)

Snobrød og champagne Perrier Jouet 2011 Bagvrk.dk
Pølser med snobrød – og en god champagne er den perfekte genforeningsmiddag<3

Aftensmaden på genforeningsdagen efter karantænen skulle derfor være frankfurtere og snobrød, så vi kunne sidde omkring bålet med vores nysnittede snobrødspinde.

Spejdertrick til bål

August er spejder, så det tog ham ikke mange minutter at snitte spids på de hasselkæppe, vi havde høstet i et hegn langs vejen. Det tog ham heller ikke mange minutter at lave et godt bål.

Den buede bænk ved bålpladsen der snittes snobrødspinde Bagvrk.dk
Den nye bålplads foran shelteret i haven.

I stedet for sprittabletter bruger August et spejdertrick til optænding, som virker hurtigere end en sprittablet og er bedre at have i rygsækken, hvis man skal på tur. De lugter nemlig ikke af sprit:

Tag et fyrfadslys ud af aluminiumskappen. Stil det i en underkop eller en underskål til urtepotter. Tænd lyset og lad det smelte helt. Tag nogle almindelige vatrondeller, dyp dem i den smeltede stearin, læg dem på bagepapir, og lad stearinen størkne. Nu har du de bedste, nemmeste “optændingsblokke”.

Når du skal tænde bålet, river du små flænger rundt i kanten af vatrondellen, så det bliver nemmere for ilden at få fat.

Dej til snobrød bål i haven Bagvrk.dk
Snobrødsdejen er klar til at vikle om hasselgrenen, så snart der er gløder i stedet for flammer.

Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Steg pølsen, før du kommer snobrød på

Når man bager pølsehorn, hjælper det til en bedre hævning af brødet, hvis man overhælder pølserne med varmt vand, så de ikke er kolde, når brødet vikles om.

Snobrød med frankfurter bål i haven udeliv Bagvrk.dk
Rist pølsen, før du vikler dej omkring.

Det samme princip gælder for snobrød. Derfor stak jeg først frankfurteren på pinden (med forsigtighed, som når man sætter en regnorm på en fiskekrog) og ristede pølsen over gløderne.

Pølsen er varm, når den begynder at sprække en lille smule, og det er tid til at vikle dejen udenom.

Dejen holder naturligvis sammen på pølsen, så du skal ikke være bange for, at den ryger af. Dæk pølsen helt med dej, så den ikke bliver sort i enderne.

Snobrød færdigbagt bål i haven udeliv Bagvrk.dk
Et perfekt bagt snobrød er gyldenbrunt hele vejen rundt.

Rister du ikke pølsen først, skal du være helt sikker på, at pølsen er varm indeni, før du tager brødet af pinden. Kolde pølser er en trist affære…

Har du ikke lyst til at have pølser i dit snobrød, lader du selvfølgelig være med det og bager dem uden noget. De smager også godt med marmelade eller Nutella til;-)

Ha’ en lang og fantastisk sommer med masser af plads til bål og hygge. Få det bedste ud af Corona-virkeligheden, nu når det er sådan, livet er i 2020.

Karantænedagbog 14:4 udvalgt snobrød bålplads Bagvrk.dk

Snobrød

Et lækkert snobrød kræver en god dej, gode gløder og godt med tålmodighed.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 40 minutter min
Ret Aftensmad, Brød, Frokost
Køkken Dansk
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg, str. M/L
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 50 g blødt smør
  • 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Sådan gør du
 

  • Smuldr gæren i mælken og rør den ud. Tilsæt æg, salt og sukker. Ælt ⅔ af melet ind i dejen, før du tilsætter smørret og ælter igen, til smørret er helt optaget af dejen.
  • Tilsæt nu det sidste mel og ælt dejen på maskine i 10-15 minutter, til du har en smidig, blank dej, som slipper skålens sider.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad dejen hæve ved stuetemperatur i en times tid, til den har nået dobbelt størrelse.
  • Del dejen i 10 lige store stykker, spænd hver del op til en bolle, og tril den mod bordet under en hul hånd, så du får fine, runde boller.
  • Lad bollerne hæve tildækket i endnu en times tid. Hvis der går længere tid, før du skal bruge dejen, skal du sætte bollerne i køleskabet. De skal stadig dækkes til, så dejen ikke tørrer ud på overfladen.
  • Når bålet er klar med gløder, tager du en bolle, triller den til en pølse mellem dine håndflader, og vikler den rundt om din snobrødspind.
  • Hold snobrødspinden i en passende afstand fra gløderne, og drej den jævnligt, indtil dejen er gyldenbrun på alle flader. Hvis snobrødet ikke slipper pinden med lethed, er dejen stadig rå indeni.
  • Vil du have pølser indbagt i dine snobrød, skal du sætte pølsen på pinden først og riste den over gløderne, så den er varm, før du vikler snobrødsdejen omkring den.

Noter

Får du ikke brugt al dejen til snobrød, kan den fint bages som boller.
Tags Bålmad, Med børn, Sommer, Supernem
Snobrødsdejen efter et par timer i køleskab Bagvrk.dk
Snobrødsdejen efter et par timers hævning i køleskabet.
Følg Bagvrk på Instagram

Tags: Bålmad, Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Gær, Gærbrød, Gærdej, I haven, Nem opskrift, Sommer, Spejder, Udeliv

Previous Post: « Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
Next Post: Havregryncookies – virkelig gode, men ikke sunde;-) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise

    15. april 2020 kl. 23:00

    Champagne og snobrød . Jeg er solgt.

    Mine børn bliver så glade for jeg har læst dette indlæg.
    Vi får meget ofte noget sort yderst og klæbrigt inderst. Men ja, men vænner sig jo til det

    Tak for gode fif (især champagne delen )

    Lise

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. april 2020 kl. 9:02

      Kære Lise:-)
      Champagne er uundværligt i mange sammenhænge, og man får det faktisk for sjældent.
      Dine børn vil takke dig for gennembagte, gyldne snobrød. (Medmindre de ikke kan forestille sig andre snobrød end de sorte;-D )

      Kh Lene

      Svar
  2. Malene

    16. april 2020 kl. 16:21

    Mine børn har lige forslået snobrød og s’mores i weekenden. Jeg har faktisk aldrig selv lavet en snobrødsdej, men med din opskrift og tips ser det nemmere ud end frygtet
    Nu glæder jeg mig til bålhygge

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. april 2020 kl. 12:11

      Hej Malene:-)
      Det er faktisk ikke så svært at bage snobrød. Det sværeste er tålmodigheden og ikke at lade sig friste til at bage den over flammer i stedet for gløder;-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Laura

    21. juni 2021 kl. 21:30

    Kan man erstatte gær med surdej og hvis ja hvor meget skal der så i?

    Svar
    • Lene Tranberg

      21. juni 2021 kl. 22:30

      Hej Laura:-)
      Ja, det kan du i princippet godt. Jeg plejer at bruge 20% surdej i forhold til melets vægt.
      God bagelyst:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!
  • Grundopskrift på marengs – den perfekte oversigt

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme