• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Saltbagt kylling med sprødt skind – i ovnen eller på rotisseriet

Saltbagt kylling med sprødt skind – i ovnen eller på rotisseriet

26. juli 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Er du fan af kylling? Hvem kan ikke li’ kylling? Det tror jeg, alle kan. Mine kyllinger skal have sprødt skind! Uden undtagelse! Og jeg kan klart anbefale denne opskrift på saltbagt kylling.

Saltbagt kylling. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg er vokset op i 80’erne, hvor det helt store var Lørdagskylling i foliebakker. Jo, vi har da fået det i mit barndomshjem, men min mor havde en endnu bedre opskrift på kylling, hvor skindet blev helt sprødt.

Kyllingen blev serveret med hasselback-kartofler og kogte ris og smeltet smør som dyppelse. Det var en nem ret til mange, så det var tit den, vi fik på min fødselsdag. Måske får du den opskrift en dag. Men ikke i dag.

Jeg kunne ikke fordrage grydestegt kylling. Primært pga. det bløde skind. Jeg formastede mig til at kalde det en “mødding-kylling”, for jeg mente, den ikke var for god til at komme på møddingen. Undskyld, mor! <3 (Men nu er jeg voksen og har delt en ualmindeligt lækker opskrift på grydestegt kylling her.)

Den dag i dag undgår jeg helst agurksalat til min grillkylling med pommes frites, fordi det minder mig om den grydestegte kylling… (Jo, jeg var kræsen med nogle ting som barn.)

Saltbagt kylling. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Saltbagt kylling?

En saltbagt kylling behøver ikke blive bagt på salt, men det gør jeg gerne, når det er regnvejr. Er det tørvejr, vil jeg hellere have den stegt på grillen, hvor den langsomt drejer på rotisseriet, indtil den er mør og skindet sprødt.

Når man saltbager, opsuger saltet det fedt, der smelter fra, så kyllingen får sprødt skind. Bare ved at ligge ovenpå saltet. Det er verdens bedste og nemmeste kylling, den her. Og du er simpelthen nødt til at prøve den!

Beslaget til mit rotisserie til grillen rustede over og faldt af, netop som jeg skulle sætte motoren fast og lægge kyllingen i grillen. Derfor blev vores kylling saltbagt og ikke grillstegt.

Der bliver mere krydderi, end du har behov for til en kylling. Men gem resten af krydderiet i et glas med tætlukket låg, så kan du glæde dig over det næste gang, du bliver kyllingesulten.

Rabarberpickles. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Rabarberpickles

Du kan bruge dit favorittilbehør til kyllingen, men du kan også prøve denne rabarberpickles til. Den er lækker og med et surt/sødt twist. Jeg kan klart anbefale lækkert brød sammen med en salat af en slags.

Saltbagt kylling. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Saltbagt kylling med rabarberpickles

Den lækreste, møreste kylling, med sprødt skind og en fænomenal krydderiblanding. Dertil en sur/sød rabarberpickles.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tandoori masala krydderi

  • 2 tsk Madras karry
  • 2 tsk rosenpaprika
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3 tsk fint salt

Rabarberpickles

  • 300 g rabarber i mundrette stykker
  • 1 hel kanelstang
  • 4 hele nelliker
  • 2 spsk hindbærsirup (eller lys sirup)
  • 75 g sukker
  • 1 dl eddike

Kylling

  • 1 kylling 1200-1500 g, fersk
  • 5 tsk tandoori masala krydderi som ovenfor
  • 1 fed knust hvidløg
  • 3-4 kviste timian
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • 2 tørrede, røde chilipebre
  • 500 g groft salt

Sådan gør du
 

Tandoori masala krydderi

  • Bland krydderierne og opbevar dem i en lufttæt beholder et mørkt sted.

Rabarberpickles

  • Varm ovnen på til 200° (alm. ovn, ikke varmluft).
  • Læg rabarberne i et ovnfast fad sammen med kanel og nelliker. Rør sirup, sukker og eddike sammen og hæld det ved.  
  • Bag rabarberne i nederste tredjedel af ovnen i 20-25 minutter, til de er møre, men ikke falder helt fra hinanden. Lad dem afkøle helt.

Kylling

  • Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Hæld det grove salt i et ildfast fad, som kan rumme kyllingen.
  • Klargør kyllingen og dup den tør med køkkenrulle. 
  • Bland det knuste hvidløg med ca. 1/3 af krydderiblandingen. Gnid kyllingen indvendigt med krydderi og hvidløg. 
  • Gnid kyllingen godt med resten af krydderiblandingen.
  • Læg timian, rosmarin, laurbærblade og chili på saltet og læg kyllingen ovenpå med brystsiden opad. Hvis du vil stege kyllingen på rotisseriet, skal du lægge krydderurterne indeni kyllingen.
  • Steg kyllingen i nederste tredjedel af ovnen i 11/4 -11/2 time, indtil den er mør og stegesaften er klar, når du prikker med en kniv ved siden af låret.
  • Partér kyllingen med en skarp, tung kniv og servér med det samme.
Tags Kylling, Rabarber, Supernem
Rabarberpickles. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.
Saltbagt kylling. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.
Følg mig på Instagram

Tags: Aftensmad, Billig, Børnevenlig, Familiefavorit, Gæster, Grill, Hverdagsmad, Kylling, Nem opskrift, Rabarber

Previous Post: « Mine egne kagefavoritter – hvis JEG skulle vælge
Next Post: Grovbrød for begyndere – helt nede på jorden »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise

    26. juli 2018 kl. 9:21

    Lyder rigtig godt

    MEN…. grydestegt kylling med persille, hvide kartofler, brun (fløde)sovs og hjemmelavet agurkesalat, samt syltede grønne tomater.
    DET ER MIN LIVRET❤️

    Svar
    • Lene

      26. juli 2018 kl. 9:40

      Hej Lise:-)
      Måske skal jeg give det et forsøg mere. Mine smagsløg kan jo have ændret sig på 35 år;-)
      Kh Lene

      Svar
      • Lise

        27. juli 2018 kl. 0:40

        Det synes jeg bestemt du skal

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme