• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Midsommer cupcakes – en festlig kage til Skt. Hans aften uden bål

Midsommer cupcakes – en festlig kage til Skt. Hans aften uden bål

10. juni 2023 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Vejrudsigten frem mod Skt. Hans ser ikke alt for godt ud. Alt er så tørt, at der allerede nu er afbrændingsforbud flere steder. I stedet kan du bage dit eget bål. Midsommer cupcakes er svaret på dine bål-bønner;-)

Midsommer cupcakes til Skt. Hans fest

Spejderne holder midsommerfest hvert år. Ikke lige til Skt. Hans, men som regel weekenden før. Der er masser af aktiviteter: Svævebane, tombola, luftgynge, pandekagebagning, fællesspisning – og naturligvis en café med kagebod.

Alt er drevet af frivillige kræfter, ledere og forældre. Mit beskedne bidrag for nogle år siden blev kage til kageboden, naturligvis. Når jeg tænker på midsommer, tænker jeg på stemningsfulde bål med hekse, den lyse nat, der blunder og snobrød.

Min barndoms snobrød, som tog en evighed at bage, når man insisterede på, at det skulle være gennembagt og ikke bare sort udenpå og råt indvendigt, er afløst af nye tiders skumfiduser og Mariekiks. Derfor fik jeg ideen til disse lejrbåls- eller midsommer cupcakes.

Bunden skulle være “jord” i form af den saftigste chokolademuffin, jeg kunne finde på, og ovenpå ville jeg lave et lejrbål i frosting med små Mariekiks og miniature skumfiduser.

Jeg havde forestillet mig, at man problemfrit kunne få Mariekiks i flere størrelser, men det endte med at jeg bagte dem selv og skrev et indlæg om det. – Og du kan sagtens bruge almindelige Mariekiks, hvis du vil;-)

Midsommer cupcakes

En saftig chokolademuffin

Denne chokolademuffin kunne godt få et indlæg helt for sig selv. Den er supernem at bage, den er svampet, fordi der er creme fraiche i, og der er (naturligvis) hele chokoladestykker i.

Lejrbålet er en hindbær-mascarpone-frosting, så man også får en oplevelse, når man spiser kagen og tror, den smager af bål(?) eller bare smørcreme. De bittesmå skumfiduser er nuttede og mest til pynt, men de hører sig til ved et lejrbål eller resterne af et Skt. Hans bål ved midsommer.

Hvis du ikke kan li’ smørcreme, eller vil have en endnu nemmere topping, så farv glasuren ind i tre farver (rød, gul og orange) og lav et marmoreret mønster i glasuren på toppen. Alternativt kan du lave en hyldeblomstmousse, som den her.

Jeg lavede nogle af kagerne med glasur, så de blev mere børnevenlige at spise, selvom det var børnene, der gik efter de flotteste cupcakes. Desværre var jeg der ikke selv til at se det. Der bliver 12 cupcakes af portionen.

Midsommer cupcakes
Midsommer cupcakes

Midsommer cupcakes

En chokoladecupcake med et bål af hindbær-mascarponesmørcreme, to små Mariekiks og miniature skumfiduser er den ultimative midsommer cupcake!
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 39 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 9 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Cupcakes

  • 80 g blødt smør, stuetemperatur
  • 115 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 140 g creme fraiche 9%
  • 0,8 dl mælk
  • 2½ spsk kaffe
  • 150 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 25 g mørk kakao
  • 1½ tsk natron
  • 50 g mørk chokolade

Frosting og pynt

  • 225 g blødt smør, stuetemperatur
  • 60 g mascarpone
  • 2 spsk mælk
  • 1 tsk hindbærekstrakt, fx Tørsleffs
  • 250 g flormelis
  • 24 små Mariekiks
  • 24 tandstikkere
  • 48 miniskumfiduser.

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller.
  • Pisk smør, sukker, farin og vanillesukker godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine. Du kan sagtens bruge håndmixer i stedet.) Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg.
  • Rør creme fraiche, mælk og kaffe godt sammen i en kande. Sigt mel, kakao og natron sammen i en skål. Hak chokoladen groft.
  • Rør skiftevis de tørre og våde ingredienser i dejen ad et par omgange. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt. Vend til sidst den hakkede chokolade i.
  • Fordel dejen i muffinformene og bag kagerne i 25-30 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Mærk efter med en tandstik, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Lad dem afkøle helt.

Imens laves mascarponefrostingen

  • Pisk smørret i ca. 5 minutter ved høj hastighed, til det skifter farve og bliver lyst og luftigt. Tilsæt mascarpone, mælk og hindbærekstrakt og pisk igen ca. et minut, til det er en homogen masse.
  • Sigt flormelis over i en skål. Tilsæt halvdelen af flormelisen og pisk i to minutter. (Start ved lav hastighed, ellers har du flormelis ud over hele køkkenet!) Tilsæt resten af flormelisen og pisk igen et par minutter, til du har en let og luftig smørcreme. Smag evt. til med mere hindbærekstrakt.
  • Del smørcremen i fire skåle og indfarv dem med pastafarve i følgende farver: Rød, orange, varm gul og citrongul. Fyld cremen i hver sin frysepose, mens du blander den næste farve.
  • Læg et stort stykke husholdningsfilm ud på køkkenbordet. Klip et hjørne af hver frysepose og læg de fire farver i striber ved siden af hinanden, så farverne ligger helt tæt, men ikke blandes. (Hvis du vil se nærmere på teknikken, har jeg vist den trin for trin i min opskrift på regnbuekrymmel.)
  • Læg dem i rækkefølgen rød, citrongul, orange, varm gul. Når du har brugt al din smørcreme, lægger du cremen i husholdningsfilmen dobbelt (på den lange led), pakker den godt ind som en rullepølse og snor enderne fast sammen. Bind en knude i den ende, der bliver toppen.
  • Monter en sprøjtepose med en studs, klar til tylle. Læg din smørcremerulle ned i sprøjteposen og træk spidsen uden knude ud igennem studsen. (Som når du tråder en nål.) Klip det overskydende husholdningsfilm af spidsen, og monter din lukkede stjernetylle.
  • Når du nu presser smørcremen ud på kagerne, får du det fineste firefarvede mønster, som minder om et Skt. Hans bål;-)
  • Sæt to miniature skumfiduser på hver tandstikker. Sprøjt rosetter op på hver (kolde) kage og pynt den med to små Mariekiks og to tandstikker med skumfiduser. Så er du klar til midsommer.

Glasurløsningen

  • Hvis du ikke vil bruge smørcreme, kan du som sagt bruge glasur. Lav en god portion glasur, fordel den i fire skåle og indfarv hver del i de samme farver som smørcremen. Put hver farve glasur i sin egen frysepose og bind en knude for enden.
  • Når du fordeler glasuren på kagerne, så nøjes med at gøre det på én kage ad gangen, for ellers når glasuren at tørre ind, før du er hele vejen rundt, tro mig.
  • Klip et hjørne af fryseposerne og læg glasuren i klatter lidt tilfældigt fordelt og smør den ud med en teske eller en tandstikker. Lad kanterne være lidt rå, så det ligner flammer. På denne måde får du en firefarvet bål-glasur, som du så kan sætte Mariekiks og skumfidusspyd ned i.
Tags Chokolade, Cupcakes, Hindbær, Muffins
Midsommer cupcakes
Midsommer cupcakes
Midsommer cupcakes
Følg mig på Instagram

Tags: Chokolade, Cupcakes, Fest, Gæster, Hindbær, Muffins, Rørekage, Skt. Hans, Smørcreme, Sommer

Previous Post: « Kammerjunkere til koldskål. Nemme at bage selv!
Next Post: Stars and stripes – flagkagen til den 4. juli »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise

    19. juni 2019 kl. 19:03

    Hej Lene

    Hvor har du købt minimariekiks?

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. juni 2019 kl. 19:09

      Hej Lise:-)
      Jeg har bagt dem selv, fordi de ikke findes i butikkerne;-)
      http://www.bagvrk.dk/mariekiks
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme