Jeg ved ikke længere, hvor jeg har denne opskrift på krydrede cashewnødder fra. Den står i min håndskrevne kogebog, og jeg startede med at lave dem til advent, fordi der også er nelliker i. Cashewnødderne er dog alt for gode til kun at blive spist til jul.
Krydrede cashewnødder
Cashewnødder er sjældent billige, så hvis du kommer forbi et godt tilbud hos din lokale grønthandler, så slå til! Du kan roligt lave en stor portion, for de får hurtigt ben at gå på. Ligesom med saltmandler er de gode til et glas vin som velkomstdrink – men som en lille snack eller drysset på en salat gør de sig også godt.
Du kan godt bruge andre nødder end cashewnødder. Men så skal du holde øje med bagetiden, for ikke alle nødder tåler lige meget varme. Sidste år prøvede jeg at lave dem med mandler, men de blev alt for mørke på de 8 minutter, nærmest sorte…
Krydrede cashewnødder er vendt i krydderier og æggehvider, så krydderierne drysser ikke bare af og ligger i bunden af skålen, men bliver siddende på nødderne. Nødderne er ikke stærke, selvom der både er karry og chili i.
Krydrede cashewnødder
Ingredienser
- 250 g cashewnødder
- ½ tsk friskrevet muskatnød
- 3 hele nelliker
- 1 tsk hele korianderfrø
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- 1 tsk stærk karry
- 1 tsk groft salt
- 1 æggehvide
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bageplade med bagepapir.
- Krydderier og salt stødes fint sammen i en morter. Bland nødderne med krydderierne.
- Pisk æggehviden til tykt skum, så den danner bløde toppe. Vend nødder og krydderier i æggehviden og fordel nødderne på bagepapiret, så de ikke rører hinanden.
- Rist nødderne i ovnen i 8-10 minutter. Du behøver ikke røre i dem undervejs, for så får du trukket krydderierne og æggehviden af nødderne. Sluk for ovnen og lad nødderne stå i den slukkede ovn i 20-30 minutter.
- Lad nødderne køle helt af, før du hælder dem i et tætlukket glas.
Skriv et svar