• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Kirsebærcupcakes med kirsebærsauce – til en yndlingsdagplejer

Kirsebærcupcakes med kirsebærsauce – til en yndlingsdagplejer

4. juni 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Kirsebærcupcakes ligner en million, men er nemme at bage – især hvis du har en bøtte kirsebærsauce til overs fra jul.

Kirsebærcupcakes

Dagplejeren

Selvom vores yngste nu er 12, vil hans dagplejer altid have en særlig plads i mit hjerte. Bevares, han har altid været nuttet, men allerede da hun så ham første gang, da han var 5 måneder, sagde hun, “at ham ville hun have!”

Det var til en fastelavnsfest på skolen, hvor områdets dagplejere med børn var inviteret som publikum, og August var klædt ud som et lille, lækkert rensdyr i en babydragt. Jytte er “for længst” gået på pension, men hun har lige rundet de 70, og i dagens anledning bagte jeg kirsebærcupcakes.

August kører stadig forbi og siger ‘hej’ af og til. Og Jytte har altid noget lækkert, når han kommer på besøg. Så er det vel også kun rimeligt, at hun får sin egen Jytte-kage?

Kirsebærcupcakes med kirsebærsauce

Jeg havde købt et glas kirsebærsauce fra Den Gamle Fabrik på tilbud lige efter jul. Den slags kan holde sig i evigheder, helt til lillejuleaften året efter. Jeg havde også mascarpone i køleskabet fra rabarbergaletterne forleden.

Sat sammen blev det til kirsebærcupcakes med mascarponefrosting. En helt fortryllende kombination, hvis du spørger mig. Og meget fødselsdagsagtig med de rød/hvide farver, godt hjulpet på vej af stribede muffinforme.

Kirsebærcupcakes

Som sagt har jeg brugt et glas kirsebærsauce (360 g). Jeg har ladet saften dryppe godt af gennem en grov sigte, men du kan sagtens bruge et dørslag. I opskriften har jeg både angivet det hele glas sauce, men også hvor meget og hvornår du skal bruge det i opskriften. Der bliver 12 cupcakes af opskriften.

Kirsebærcupcakes

Kirsebærcupcakes med mascarponefrosting

Saftige kirsebærcupcakes bagt med kirsebærsauce og pyntet med en lækker mascarponefrosting.
Udskriv Gem på Pinterest
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 1 glas kirsebærsauce fra Den Gamle Fabrik (360 g)

Kirsebærcupcakes

  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 4 spsk kirsebærsauce
  • 125 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver
  • De drænede kirsebær
  • Pink pastafarve eller rød frugtfarve

Mascarponefrosting

  • 225 g blødt smør, stuetemperatur
  • 60 g mascarpone
  • 60 g kirsebærsauce
  • 1 tsk mandelessens
  • 250 g flormelis
  • Røde sukkerhjerter til pynt

Sådan gør du
 

  • Start med at dræne kirsebærsaucen fra kirsebærrene ved at hælde dem i en grovmasket sigte eller et dørslag. Lad dem afdryppe i en halv times tid.
    Kirsebærcupcakes
  • Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Forbered en fast muffinform med 12 papirforme.
  • Pisk sukker og smør godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine. Du kan sagtens bruge håndmixer i stedet.) Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg og tilsæt kirsebærsaucen.
  • Sigt mel og bagepulver i en skål, rør det i dejen og vend de afdryppede kirsebær i dejen sammen med pastafarven. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes.
  • Fordel dejen i muffinformene. Bag kagerne i ca. 20 minutter. Mærk efter med en tandstik, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Lad dem afkøle helt.
    Kirsebærcupcakes

Imens laves mascarponefrostingen

  • Pisk smørret i ca. 5 minutter ved høj hastighed, til det skifter farve og bliver lyst og luftigt. Tilsæt mascarpone, kirsebærsauce og mandelessens og pisk igen ca. et minut, til det er en homogen masse.
  • Sigt flormelis over i en skål. Tilsæt halvdelen af flormelisen og pisk i to minutter. (Start ved lav hastighed, ellers har du flormelis ud over hele køkkenet!) Tilsæt resten af flormelisen og pisk igen et par minutter, til du har en let og luftig smørcreme. Smag evt. til med mere mandelessens.
  • Fyld cremen i en engangssprøjtepose med en lukket stjernetyl og dekorer dine kirsebærcupcakes med mascarponefrosting og drys røde sukkerhjerter på.
  • Hvis du ikke spiser dine kirsebærcupcakes indenfor et par timer, skal de på køl. Husk at tage dem ud af køleskabet ca. en halv time, før du serverer dem, så cremen kan blive blød og lækker igen.

Noter

Jeg har haft held med at fryse de færdigpyntede cupcakes. Jeg satte dem på en plastbakke, så de ikke rørte hinanden, frøs dem ned og flyttede dem over i en plasticbøtte med låg.
Da de skulle tøes op, tog jeg blot det antal, jeg skulle bruge og lod dem tø op på køkkenbordet et par timer, til frostingen var blød igen. Det forudsætter selvfølgelig, at det sukkerpynt, du putter på, ikke begynder at smelte.
Tags Cupcakes, Kirsebær, Mascarpone, Muffins, Supernem
Kirsebærcupcakes
Følg på Instagram

Tags: Cupcakes, Fest, Frosting, Gæster, Kirsebær, Mascarpone, Muffins, Nem opskrift, Rørekage, Smørcreme

Previous Post: « Texmex Carnita Taco – svinekam kogt i cola
Next Post: Fru Winthers kage – en giftkage i en ny version »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annette Jørgensen

    28. marts 2025 kl. 13:28

    Hej , er det drænet vægt 360 g? 😊

    Svar
    • Lene Tranberg

      29. marts 2025 kl. 17:56

      Hej Annette:-)
      Nej, de 360 g er med både bær og saft.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme