• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Fru Winthers kage – en giftkage i en ny version

Fru Winthers kage – en giftkage i en ny version

9. juni 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Som mange andre opskrifter i min mors håndskrevne kogebog, er kagen opkaldt efter, hvem min mor fik opskriften fra. Således også Fru Winthers kage.

Jeg kan ikke huske, hvem Fru Winther var. Jeg gætter på, at hun var en spejdermor, da mine søstre var spejdere i 70’erne.

Fru Winthers kage

Hvad definerer en lagkage?

Hvis du har læst andre af mine blogindlæg, er det nok gået op for dig, at vi ikke er helt enige herhjemme, hvad en god kage er. Og slet ikke, når det kommer til lagkager. Min mand vil gerne have helt tynde bunde med masser af creme og flødeskum, ellers er det ikke en lagkage. Jeg synes, at bare en kage er i flere lag, er det en lagkage.

Jeg står helt alene med synspunktet, at smørcreme kan de mest fantastiske ting, når det enten pynter på en cupcake eller er smurt op på en lagkage – altså en kage i flere lag;-)

Nogle gange snyder jeg og kalder cremen noget andet end smørcreme, når kagen serveres. Nogle gange slipper jeg afsted med det, som på min påskekage, hvor det var en kokoscreme. Andre gange opdager de det, selvom jeg kalder det en mascarponecreme på en kirsebærcupcake.

Fru Winthers kage

Fru Winthers kage

Jeg har fundet et kompromis med denne kage. Den originale Fru Winthers kage er bagt i en springform og pyntet med kakaoglasur og kokosmel, og sådan kan du sagtens bage den. Så skal den have ca. 45 minutter ved 190°.

Men jeg har købt et “snydemiddel” i Tyskland, som jeg forventede mig meget af. Det hedder Sahnesteif og produceres af Dr. Oetker. Med Sahnesteif kunne jeg afstive flødeskummet og få det til at beholde formen, så det ikke bliver blødt, når det står et stykke tid. Og dermed kunne jeg smøre kagen op, så den ligner en smørcremekage, men smager af flødeskum:-)

Fru Winthers kage

Sahnesteif fås både i små portionspakker á 8 g og i store 1 kilos pakker, men du skal altså over grænsen for at købe det. Beklager.

Jeg anstrenger mig ellers for at bage kager, hvor du ikke skal bruge specielle ingredienser, som er umulige at få fat i, så du kommer ikke til at skulle bage med mel, som du helst selv skal hjembringe fra en fjern landsby i Himalaya, men denne gang er der ingen vej udenom, medmindre du vil afstive flødeskummet med husblas;-)

Jeg har bagt kagerne til lagkagen i små forme med en diameter på 15 cm. Der er fire i et sæt fra tyske Kaiser, og det passede præcist. Husk, der er forskel på mandelessens, så du må hellere smage dig frem.

Fru Winthers kage
Fru Winthers kage

Fru Winthers kage

En variant af giftkagen med et feminint udseende.
Udskriv Gem på Pinterest
Tilb. tid 22 minutter min
Samlet tid 22 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Kagebunde

  • 250 g smør eller margarine
  • 250 g sukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk mandelessens
  • 6 spsk kogende vand

Fyld og frosting

  • 5 dl piskefløde
  • 1½ spsk Dr. Oetker Sahnesteif, ca. 17 g.
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 100 g mørk chokolade, fintrevet
  • Roser fra haven, så du er sikker på, de er usprøjtede

Sådan gør du
 

Kagebunde

  • Tænd ovnen på 170°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt, tilsæt de to æg ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg, til dejen er jævn.
  • Sigt mel og bagepulver sammen i en skål, bland vand og mandelessens. Rør melet i ad to omgange, skiftevis med vandet, til du har en jævn dej. Rør ikke for længe, det skal kun lige blandes godt.
  • Smør de fire lagkageforme med smør og drys dem med mel. Fordel dejen i de fire forme og bag dem i nederste tredjedel af ovnen i ca. 22 minutter, til der ikke hænger dej ved en tandstik, når du stikker den ned i.
  • Lad bundene afkøle i formene i ca. 5 minutter, før du vender dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.
  • Trim en evt. buet top af kagerne, så de bliver helt lige.

Fyld og frosting

  • Bland Dr. Oetker Sahnesteif godt med sukker og vanillesukker. Pisk fløden i ca. et minut, før du drysser sukkerblandingen i og pisker til ønsket konsistens. Riv chokoladen helt fint på et rivejern, og vend den i fløden.
  • Læg en bund på et kagefad. Tag ca. halvdelen af chokoladefløden fra til at pynte kagen med og fordel resten på de tre bunde, som du stabler og lægger den sidste bund ovenpå.
  • Fordel resten af chokoladefløden på lagkagen og smør den op, som du ville gøre det med en smørcreme. Da kagen er ‘halvnøgen’, skal man kunne skimte bundene igennem fløden.
  • Pynt Fru Winthers kage med roser fra haven og sæt den på køl indtil servering.
Tags Chokolade, Flødeskum, Lagkage, Mandelessens
Følg mig på Instagram.

Tags: Børnevenlig, Chokolade, Dansk kage, Dansk klassiker, Flødeskum, Formkage, Lagkage, Lagkagebund, Mandelessens, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « Kirsebærcupcakes med kirsebærsauce – til en yndlingsdagplejer
Next Post: Mariekiks – historien og en nem opskrift »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme