En saftig kage med en jordbærpuré, flødeskum og friske jordbær? Hvor der er prikket huller i kagen, så jordbærsaften kan løbe ned i kagen og gøre den endnu mere uimodståelig? Jep, det er en ny kage, der er tale om:-) Jeg var løbet tør for kagenavne, men heldigvis var der hjælp at hente hos mine “fans” på Facebook. Betina kom op med navnet “Jordbærdrøm”, så det hedder jordbærkagen nu.
Hvis du mangler inspiration til andre jordbærkager, så tjek mine opskrifter på jordbærlagkage, jordbærtærte og tærte med sukkermarinerede jordbær.
Instagram og 1.000 følgere
Jeg har haft noget at fejre i weekenden. Jeg har (langt om længe) nået 1.000 følgere på Instagram:-D Det har været tæt på i et par uger nu. Om aftenen, når jeg gik i seng, var der måske 998 følgere. Om morgenen var der så kun 993. Det er jeg ret ligeglad med, for dem, som “ikke-følger” mig igen, er oftest nogle, som kun følger én, for at man skal følge dem tilbage, og hvis man så ikke gør det, så holder de op med at følge én igen. Tøsesure…
Det er ikke for at være uhøflig, hvis jeg ikke følger tilbage. Jeg har bare lært lidt af mit stressforløb.
Hvis jeg ikke er 100% ærlig overfor mig selv, og kun vælger at følge dem, som inspirerer mig (eller som er min familie og venner), så bliver min billedstrøm oversvømmet, og jeg skal bladre forbi en masse billeder, jeg egentlig ikke interesserer mig for.
Som sagt, det er ikke uvilje eller uhøflighed, hvis jeg ikke følger tilbage. Jeg er bare blevet bedre til at passe på mig selv.
Jeg kan godt lade mig imponere af dem, som har mange tusinde (hundredetusinde) følgere på sociale medier. Men lad mig slå fast: De er ikke kommet sovende til det. Selvfølgelig er der nogle, der køber følgere for at komme i gang. Men dem kan man jo ikke bruge til noget…
Så er der dem, der er kendte. (De har også arbejdet for at blive kendte, ikke?) Og de store varemærker som Nike og den slags. Men dem, som har bygget et stærkt fællesskab op omkring et eller andet, enten det så er mad, foto, fitness eller hvad det nu måtte være, som formår at nå ud til og inspirere mange tusinde mennesker hver dag!? Jo, det er altså lidt imponerende.
Bagvrk.dk
Jeg er kun en lille fisk, men jeg er mig. Og jeg er så taknemmelig for, at du læser med. Både på bloggen, på Facebook og på Instagram🙂 Der er link her på siden til både den ene og den anden profil, hvis du skulle have lyst til at se mere til mig. På Instagram deler jeg mange billeder, som aldrig når på bloggen.
En jordbærdrøm
Tilbage til min jordbærdrøm. Måske har du set en video på nettet af en “poke cake”? Man tager en kage, prikker en masse huller med skaftet på en grydeske og fylder et eller andet flydende snask ned i hullerne, som får lov at trække ind i kagen. Ofte er det en chokoladekage med karamel…
Kan man gøre en jordbærkage mere lækker? Det er næsten utænkeligt, er det ikke? Det eneste, som er bedre end én jordbærkage, er to jordbærkager…
Jeg bagte en kagebund, lidt henad en drømmekage, men lidt mere svampet og saftig, fordi jeg bruger yoghurt i dejen i stedet for mælk. Jeg lavede en frugtpuré af bær og sukker og hældte den udover kagen og ned i hullerne.
Jeg havde forestillet mig, at det skulle være en jordbærpuré, men jeg havde kun hindbær i fryseren, så det blev det, jeg brugte. Det smagte dejligt, men min tanke var jordbær, så det er det, der står i opskriften.
På toppen kom der en pisket flødeskum med lidt sukker og vanille – og friske jordbær. Kombinationen af den syrligt/søde bund og de søde jordbær er vidunderlig. – En ren jordbærdrøm:-)
Vil du hellere bage den klassiske jordbærtærte med mørdejsbund, skal du bage den her.
Jordbærdrøm
Ingredienser
Kagebund
- 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 250 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 50 g smør
- 2 dl yoghurt (eller et andet surmælksprodukt)
- 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 2 tsk bagepulver
Jordbærpuré
- 300 g frosne jordbær
- 150 g sukker
Til toppen
- 2½ dl piskefløde
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 400 g jordbær
Sådan gør du
Kagebunden
- Pisk æg, sukker og vanillesukker lyst og meget luftigt. Det tager 10-12 minutter. Imens smelter du smørret og blander det med yoghurten. Sigt mel og bagepulver sammen og bland det godt, så bagepulveret bliver ordentligt fordelt.
- Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bradepande på ca. 20×30 cm med bagepapir. (Det er nemmest, hvis du gør bagepapiret vådt og vrider det op. Så kan du få papiret helt ud i hjørnerne.)
- Når æggesnapsen er tyk, rører du yoghurten i æggene. Du skal ikke piske, for så tvinger du noget af luften ud af æggene. Vend mel og bagepulver i de våde ingredienser med lange tag med en dejskraber. Igen, du skal ikke piske, for så bliver kagen kompakt. Du skal kun røre, indtil det hele er blandet.
- Bag kagen i nederste tredjedel af ovnen i ca. 20 minutter. Mærk efter med en trætandstikker, om dejen er gennembagt, eller der hænger dej ved. Lad kagen køle af.
Jordbærpuré
- Bring sukker og jordbær i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil bærrene er helt bløde og let kan trykkes i stykker med en ske. Rør engang imellem. Mos bærrene helt ud, gerne med en stavblender, så det bliver jævnt og glat.
- (Hvis du bruger andre bær end jordbær, så kør pureen gennem en sigte, så du sorterer kernerne fra. Hindbær- og brombærkerner pynter ikke i kagen.)
- Prik huller med skaftet af fx en trægrydeske overalt i kagen. Et par centimeters afstand eller tre er fint. Fordel din jordbærpuré på kagen og lad den trække ned i hullerne. Lad kagen stå og trække i minimum 5-10 minutter.
TOP OG PYNT
- Pisk fløden stiv sammen med sukker og vanille. Rengør jordbærrene og skær dem i skiver.
- Fordel flødeskummet på din jordbærdrøm og pynt den med de skiveskårne jordbær. Skær kagen ud i passende firkanter, før du serverer. Og drømmer – om endnu en jordbærdrøm og sol og sommer.
Kirsten
Kan man lave denne dagen i forvejen?
Lene
Hej Kirsten:-)
Du kan godt bage kagen dagen før og evt hælde bærcoulis’en over. Du skal bare pakke kagen godt ind. Du kan også bage kagen og lave coulis’en, og først hælde den over på serveringsdagen.
Det er bedst først at pynte med flødeskum og jordbær på dagen, for både skum og bær bliver trætte af at stå – og kagen har bedst af at overnatte godt pakket ind på køkkenbordet, mens flødeskummet selvfølgelig skal være på køl.
God fornøjelse med den:-)
Kh Lene
Louise Plougmand
Hejsa
Kan kagen fryses? Hvis man hælder coulis på bunden og så fryser den? Og så først pynter med flødeskum og jordbær på dagen…
Lene Tranberg
Hej Louise:-)
Ja, sådan kan du sagtens gøre det.
God bagelyst og god fornøjelse:-)
Kh Lene
Solveig
Kan man bruge cremefraiche istedet for youghurt?
Lene Tranberg
Hej Solveig:-)
Ja, det kan du sagtens:-)
God bagelyst og god dag.
Kh Lene
Janni Gregersen
Kan man fryse bundene sammen med jordbærpure?
Lene Tranberg
Hej Janni:-)
Ja, det kan du sagtens.
Kh Lene