• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Italienske pandekager – en nem hverdagsret direkte fra skolekøkkenet

Italienske pandekager – en nem hverdagsret direkte fra skolekøkkenet

2. marts 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Italienske pandekager har ikke meget med Italien at gøre, udover at der er parmesan i dejen og ovenpå til gratinering. Til gengæld er det en af de ældste opskrifter i min håndskrevne kogebog. Vi lavede dem nemlig i skolekøkkenet i hjemkundskab i 6.-7. klasse.

Italienske pandekager klar til gratinering Bagvrk.dk

Parmesan

Maden i mit barndomshjem var ikke ret eksotisk. God dansk mad, og mange af retterne kom fra Karolines køkken, ugeblade eller min mors håndskrevne kogebog.

Da vi havde hjemkundskab i 6.-7. klasse, havde jeg aldrig smagt parmesan før. Den parmesan, vi brugte i skolekøkkenet var den færdigrevne i en gul pose, som lugter af… Ja, den lugter af bræk. (Det gør den altså…)

Den færdigrevne parmesan har ikke meget at gøre med den friskrevne, vi nu bruger i stort set alle italienske retter. (Undtagen tiramisu.) Den friske parmesan smager lidt af nødder. Jeg er vild med den:-)

Jeg kan især anbefale Nikolais spaghetti carbonara eller den her pastaret med salvie, bacon og valnødder.

Pandekager, sammenrullede med kødfyld Bagvrk.dk

Italienske pandekager

De italienske pandekager fik en stor plads hos de fleste af os i klassen. Madpandekagerne smagte fantastisk med ret simpelt kødfyld i. Hver gang jeg deler et billede af de italienske pandekager, kommer der altid en kommentar fra min skoleveninde, Berit, som også mindes dem med glæde.

Italienske pandekager madpandekager fra skolekøkkenet Bagvrk.dk

Det er nemt at lave italienske pandekager, og du kan roligt tage børnene med i køkkenet eller lade dem lave retten selv, hvis de er store nok til at bage pandekager.

Jeg har rettet lidt i mængderne i forhold til min håndskrevne opskrift. Der stod nemlig noget med 3/8 tsk. Sikkert, fordi opskriften blev skaleret ned i skolekøkkenet.

Pandekager med parmesan Bagvrk.dk

Når du bager pandekager, skal panden være varm. Bag dem ved høj varme, så de bliver gyldne, men stadig er bløde og smidige. Hvis du bager pandekager ved for lav varme, bliver de tørre og læderagtige.

Hold pandekagerne lune og bløde under et låg eller en omvendt tallerken.

Bløde pandekager klar til kødfyld Bagvrk.dk

Pandekagerne kan forberedes med fyld og sættes i køleskabet (eller fryses ned). På den måde kan det blive en ret, du forbereder til travle dage, så de blot skal gratineres, før der er aftensmad. Husk at snitte en blandet salat til, for der er absolut ingen grønsager i, udover et hakket løg;-)

Italienske pandekager udvalgt billede Bagvrk.dk

Italienske pandekager

En klassisk ret fra skolekøkkenet. Nem at lave.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pandekager

  • 100 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g fintrevet parmesan
  • 2 æg, str. M/L
  • 2½ dl mælk
  • Smør til bagning

Kødfyld

  • 150 g bacon i skiver
  • 1 hakket løg
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dl ketchup
  • Salt og peber

Til gratinering

  • 30 g smør
  • 15-20 g fintrevet parmesan

Sådan gør du
 

Pandekager

  • Bland de tørre ingredienser. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt mælkeblandingen til de tørre ingredienser ad et par omgange. Pisk massen sammen, så der ikke er nogen klumper.
  • Bag 8 pandekager ved høj varme. Læg pandekagerne i en stak under en omvendt tallerken, så de holder sig lune og bløde.

Kødfyld

  • Varm ovnen op til 250°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Skær baconskiverne i tern og steg dem uden fedtstof i en gryde. Tag dem op.
  • Steg løgene i baconfedtet, til de er bløde og gyldne. Tag dem op.
  • Brun kødet, til det har skiftet farve. Hæld løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt ketchup og lad det simre i 10 minutter, før du smager til med salt og peber.

Samling og gratinering

  • Smør et ildfast fad med en lille klump smør.
  • Fordel kødfyldet i de 8 pandekager og rul dem omkring fyldet. Læg pandekagerne tæt i fadet.
  • Fordel parmesanen henover pandekagerne. Skær smørret i små stykker og læg dem på parmesanen. Gratinér de italienske pandekager i ca. 15 minutter og server med en grøn salat.

Noter

Italienske pandekager er fryseegnede i op til 3 måneder.
Tags Oksekød, Pandekager, Parmesan, Supernem

Tags: Aftensmad, Børnevenlig, Dansk klassiker, Hverdagsmad, Med børn, Nem opskrift, Oksekød, Pandekager

Previous Post: « Pensling af boller – Hvad er bedst at pensle med?
Next Post: Dagens ret er ophavsret! »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme