• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Personligt / Dagens ret er ophavsret!

Dagens ret er ophavsret!

16. marts 2020 af Lene Tranberg

Jeg ville ønske, jeg ikke behøvede skrive et indlæg som det her. At alle overholdt gældende lov om ophavsret eller copyright. At alle enten tog deres egne billeder eller betalte for dem, de skulle bruge.

Jeg ved dog godt, at det ikke forholder sig sådan i den virkelige verden, hvor man stjæler med arme og ben og tror, at det er OK at bruge andres billeder, hvis man kan søge dem frem på Google.

Det er klart ulovligt! Derfor er dagens ret OPHAVSRET!

Dagens ret er ophavsret Bagvrk.dk

Loven om ophavsret er entydig

Når det gælder ophavsret er der ikke noget at diskutere. Alle billeder (eller andre værker) er som udgangspunkt beskyttet af ophavsret. Det, som på engelsk hedder copyright. Ingen må kopiere eller bruge andres billeder uden at have fået lov.

Det er bare supernemt at finde et billede via Google, og selvom Google gør opmærksom på, at billedet kan være beskyttet af lov om ophavsret, er der mange, som ser stort på loven.

Jeg har nogle gange fået et praj, når mine billeder har været misbrugt, så jeg ikke skal sidde og holde øje med hele internettet. Andre har jeg selv søgt frem.

Malou er min heltinde

Malou Rotvel Pagh er blogger og skriver på Klidmoster.dk. Malou er faguddannet gastronom og blev danmarksmester som elev. Hun er altså knalddygtig til at lave mad. Er vi enige så langt?

Desværre er Malou nu kronisk syg og førtidspensionist. Hun bruger – ligesom jeg – bloggen kreativt og for at holde sig i gang. Malou laver selv maden, skriver opskrifterne, tager billederne til bloggen.

Gennem årene har Malou haft over 100 sager om ophavsret, som hun har vundet allesammen. 100 gange er hendes billeder blevet brugt uden tilladelse. Hendes ophavsret er blevet krænket.

Der er ikke kun tale om en psykisk krænkelse (som i de seneste år har fået en negativ klang, fordi mange bliver krænket uden at have en egen grund til det, men bliver det på andres vegne), men også en lovmæssig krænkelse. Altså, det er en overtrædelse af loven om ophavsret. En lovovertrædelse, som er lige så klar som at køre for stærkt på motorvejen.

Malou er sej, fordi hun siger det højt. Hun står på mål for uvidende personers opfattelse af loven. Malou er blevet svinet til, råbt af og sågar truet af nogen, som havde brugt hendes billeder.

Hvis du vil læse den artikel, som TV2 Østjylland har skrevet om Malous kamp, kan du læse den via linket fra Malous indlæg om samme.

Du gør det for pengenes skyld!?

Det er ikke gratis at have en blog. Der skal bruges råvarer til opskrifterne, tid til at lave maden, tage billederne, vedligeholde teknikken. Der skal betales for domænenavn, for sikkerhedscertifikater, nyhedsbrevssystem og lagerhotel (host) til hjemmesiden.

Jeg har valgt ikke at have reklamer på bloggen. Jeg betaler alle råvarer. Jeg bruger en gammel computer. Mit køkken har været slidt op, men jeg fik ikke bare et nyt, fordi jeg er blogger.

Sådan fungerer verden nemlig ikke. Alting koster. Derfor skal man også bare holde snitterne fra mine billeder og tage sine egne!

Jeg bruger masser af tid på bloggen, men i et tempo, hvor min krop og mit hoved kan følge med. Jeg hviler mig mange gange i løbet af en dag. Med diagnoserne udbrændthed, angst og depression kræver det enorme ressourcer for mig at finde ordene og formuleringerne. Intet kommer af sig selv.

Det er gratis at bruge mine opskrifter. Det er ikke gratis at stjæle mine billeder.

Jeg er møgstolt over min blog! Den er min, og den er alene mit eget værk:-) Jeg ved, mine opskrifter fungerer. Jeg svarer tålmodigt på alle spørgsmål fra mine læsere, for jeg vil gerne dele ud af mine erfaringer. Jeg vil gerne inspirere og glæde.

Lad mig gøre det klart, at jeg ikke er ude efter den bagermester, som lader sig inspirere af mine opskrifter til at bage nye typer kager eller brød til sine kunder. Hvis han tager sine egne billeder af det, han har bagt, synes jeg, det er vildt, at min idé kommer længere ud end bare til mit spisebord:-)

Du kunne da bare have vandmærket billederne?

Det originale billede af min mørbradgryde Bagvrk.dk

Prøv at sammenligne de her to billeder. Det første er mit billede af min mørbradgryde. Det andet billede er det samme, men der er billedet så kraftigt beskåret, at et vandmærke i kanten af billedet ville være skåret fra. Det sidste billede har jeg fundet på flere forskellige Facebooksider.

Mørbradgryde stærkt beskåret Bagvrk.dk Om ophavsret.

Et vandmærke kan fjernes i Photoshop, hvis man er lidt ferm til det. Der er så også de krænkere af ophavsretten, som er ligeglade og bruger et billede, selvom der er vandmærke på.

Et vandmærke lyder som en god idé, men hvis man så nemt kan fjerne dem eller skære dem fra, er der ingen grund til, at jeg skal skæmme mine billeder ved at sætte dem på.

Det betyder ikke noget lovgivningsmæssigt, om jeg bruger vandmærker eller ikke. Det er forbudt at krænke andres ophavsret ved at kopiere billeder.

Så lad da være med at have billeder på bloggen?

Nej, vel? Billeder er halvdelen af fornøjelsen ved at blogge for mig. Jeg ELSKER at tage billeder, som gør mig stolt over at have frembragt maden eller opskriften – og som ser så lækre ud, at andre får lyst til at lave den samme ret.

Jeg kunne aldrig drømme om at lede efter en opskrift på nettet og vælge den, der ikke er billeder på. Kunne du?

Det er ikke min skyld, at der er nogle, som ikke kan lade andres billeder være og uden skrupler stjæler fra højre og venstre.

“Er det ikke OK, hvis vi lader billederne ligge?”

Lad os blive enige om én ting: Jeg har taget billeder af den mørbradgryde, jeg har lavet i mit køkken. Ikke den mørbradgryde, en slagter har tilbud på i næste uge.

Det er ikke OK at bruge mit billede til at lokke kunder ind i en butik, så deres kunder tror, at det, som er på min tallerken, er det, som de får serveret der.

Selvom man betaler for uretmæssigt brug af billedet, giver det ikke brugsret til billedet. Billedet er stadig mit, og de må ikke bruge det.

Jeg har tidligere fået hjælp af Morten Kristensen fra Not-Allowed, som bl.a. hjalp mig i en sag om brunsvigersnask, hvor mit billede var blevet “lånt”. Får du selv brug for hjælp fra en mand med masser af erfaring i ophavsret, skal du tage fat i ham.

Det gør det ved mig…

Min lyst til bloggen har ligget på et meget lille sted den sidste uges tid. Det har ikke kun skyldtes Coronafrygten eller den (almindelige) influenza, jeg var ramt af i sidste uge.

Jeg fandt nemlig ud af, at mine billeder fra bloggen var blevet brugt til at sælge dagens ret i et supermarked og at lokke gæster til en kro. “Lånt”, uden at jeg var blevet spurgt.

Hvis jeg skal sammenligne oplevelsen med noget, man kan forholde sig til, kunne jeg fortælle følgende historie:

Du opdager ved en tilfældighed, at en mand har taget kopier af billederne af dine børn, som du har hængende på væggen. Han viser dem frem, som om det er hans egne børn.

Mandens største ønske er at få en kone. Derfor fortæller han historien om børnene, praler af dem, viser billederne frem, hvor han kan. Måske er der en kvinde, der hopper på historien og glæder sig til at møde børnene. “Børnene” viser sig at være to leguaner, han har gående i et terrarium…

Da du gør manden opmærksom på, at det er billeder af dine børn, han viser frem som sine egne, slår han det hen. “Det betyder jo ikke noget. Jeg kan bare smide billederne ud. Alle kunne have taget sådan et billede. Det er jo alligevel nogle grimme børn.”

Bliver du ked af det? Vred? Føler kvinden, som blev lovet børn, men fik leguaner, sig snydt? Jeg tror det…

Hvis du vil skrive en kommentar herunder, så gør det i en god tone. Jeg forbeholder mig retten til at slette kommentarer, som virker stødende på mig eller andre.

Kærlig hilsen

Lene

Tags: Copyright, Ophavsret, Personligt

Previous Post: « Italienske pandekager – en nem hverdagsret direkte fra skolekøkkenet
Next Post: Den svære kunst at bage et flot surdejsbrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke Hansen

    16. marts 2020 kl. 17:04

    Jeg kan sagtens forstå du føler dig krænket, det tror jeg sagtens folk kan forstå.
    Håber du fortsætter, for elsker dine opskrifter og din blog, er selv kronisk smerte plaget, og nyder at følge din blog, og bruger mange af dine opskrifter, jeg bruger selv mit køkken når jeg har brug for at stresse af eller brug for at lave det jeg elsker, nemlig at bage og lave mad. Men det er ikke altid min krop vil være med til det. Jeg er uddannet Cater men er nu i fleksjob, da jeg ikke kan holde til at være i køkkenet i flere timer ad gangen. I dag kan jeg ikke andet end at slappe af, efter vi holdt fødselsdag for pigerne i går. Selvom vi kun var 8.
    Så jeg kender det med at tingene tager ekstra tid, og at det koster kræfter. Håber meget der vil blive gjort mere for at hjælpe jer med at komme det til livs, så det ikke er nødvendigt med at skulle i retten for at have retten til jeres egne billeder. Og håber du fortsætter.

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. marts 2020 kl. 18:28

      Tusind tak for din lange besked, Rikke<3 Sofatid og hvile er vigtigt, når man er som os;-)
      Kh Lene

      Svar
      • Birgit

        24. oktober 2020 kl. 11:51

        Kære Lene
        Har først læst din besked nu.
        Håber at du vil fortsætte med at dele af dine opskrifter og billeder, giver så meget inspiration.
        Tak for dig❤️ jeg anbefaler ofte dine opskrifter
        Kh Birgit

        Svar
        • Lene Tranberg

          24. oktober 2020 kl. 11:52

          Kære Birgit:-)
          Tak for dig og fordi du læser med<3
          Kh Lene

          Svar
    • Jannie

      16. marts 2020 kl. 21:44

      Kære Lene
      Jeg forstår godt din harme – det er slet ikke okay. Jeg håber dog også, at du finder glæden ved din blog igen. Jeg læser altid med og nyder dine mange, dejlige opskrifter og gode tips ♥️
      Kh Jannie

      Svar
      • Lene Tranberg

        16. marts 2020 kl. 21:55

        Kære Jannie:-)
        Tak for støtten. Når jeg er færdig med at skumle, samler jeg stafetten op igen;-)
        Kh Lene

        Svar
    • Nina

      24. oktober 2020 kl. 12:05

      Jeg ELSKER dine meget udførlige opskrifter. Det er jo for filan alene dit værk at jeg kan bage de (tossede) vandbakkelser. Det er sgu okay du er sur og vred, og lige tar en ekstra lur. Ej at forglemme din opskrift på deeppanpizza
      Klø på. Bliv ved. Og kom stærkt tilbage.

      Svar
      • Lene Tranberg

        24. oktober 2020 kl. 12:30

        Kære Nina:-)
        Tusind tak for din opbakning<3
        Ja, alle kan bage vandbakkelser, deep pan pizza (og brunsviger) efter mine opskrifter;-)
        Kh Lene

        Svar
  2. Lene Dalsgaard

    16. marts 2020 kl. 17:22

    Sikke noget svineri. Det skal du ikke finde dig i ! Men bliv endelig ved at gøre hvad du elsker at gøre. Frække tyve skal ikke lyse dig væk, de skal straffes !!

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. marts 2020 kl. 18:27

      Tak for din støtte, Lene:-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Vibeke

    16. marts 2020 kl. 17:51

    Ikke ok.
    Du hjælper altid med en opskrift hvis du lige kan. Og jeg elsker bare din side

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. marts 2020 kl. 18:26

      Tusind tak, Vibeke:-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Kristine

    16. marts 2020 kl. 18:51

    Jeg har sagt det før men jeg gentager gerne mig selv når det er vigtigt, jeg elsker din blog og det faktum at alle dine opskrifter sidder lige i skabet og jeg er udemærket klar over hvor meget forarbejde der ligger i hvert blogoplæg, mange tak for det. Jeg går og hygger mig med med bagning/ madlavning på samme måde og bliver tit spurgt om jeg ikke skulle lave en blog eller være med i bagedysten osv men svaret er altid det samme, det lyder sjovt men som flexjobber med kroniske senfølger efter en kræftsygdom må man vælge sine kampe, jeg har ikke energi til mere end det jeg gør nu og selv her knækker filmen regelmæssigt. Netop derfor er det så fedt at finde en blog som taler mit sprog, hvor jeg både kan blive inspireret og få svar på spørgsmål, hvor en anden kan tage sig tid til at finde den perfekte marengsopskrift eller se hvad forskellen er på boller penslet med forskellige ting og dele resultatet med mig. Så vil du ikke nok være sød og grave ekstra dybt og finde inspirationen og glæden igen også når idioti gør det hele ekstra træls, tænk på os som ikke kan undvære dig og dine input i vores køkkener.

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. marts 2020 kl. 18:56

      Årh, altså, Kristine<3 Nu sidder jeg og bliver helt rørt<3
      Jeg har ingen planer om at stoppe helt. Jeg skal bare være færdig med at skumle og være sur.... 😉
      Kh Lene

      Svar
      • Kristine

        16. marts 2020 kl. 19:13

        Du skumler bare alt det du vil, alt andet ville være mærkeligt og mens du gør det så forbereder jeg mig på at bage dine falske makroner, vi nærmer os påske og jeg er allerede blevet spurgt to gange om jeg ikke nok vil huske at tage Lenes kyllinger med 😉

        Svar
        • Lene Tranberg

          16. marts 2020 kl. 19:14

          Ih, hvor godt:-D

          Svar
  5. Christina

    16. marts 2020 kl. 18:58

    Kære Lene.
    Jeg kan godt forstå din vrede og harme. Jeg støtter dig fuldt.
    Jeg holder meget af din blog og fb side. Din blog og fb side hjælper mig når min smerter er værst. (Kronisk smerte)
    Jeg håber du bliver ved med at skrive din fantastiske blog.
    Mange kram Christina

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. marts 2020 kl. 19:10

      Tusind, tusind tak, søde Christina:-)
      Al støtten varmer og opmuntrer, så nu er jeg snart mig selv igen<3
      Kh Lene

      Svar
  6. Pia

    16. marts 2020 kl. 21:50

    Jeg forstår dig godt – og hvis jeg oplever det samme vil jeg også tage kampen op! Vi skal stå sammen (bare med god afstand). Er vild med din blog og nyhedsbrev, så er glad for du fortsætter, når du har skumlet færdig 🙂 Kh Pia

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. marts 2020 kl. 21:57

      Kære Pia:-)
      Tak for skulderklappet (virtuelt, naturligvis) 🙂
      Jeg skal nok blive god igen om et par dage;-)
      Kh Lene

      Svar
  7. Kathrine

    17. marts 2020 kl. 6:48

    Jeg må indrømme at jeg forstår det ikke, selvom jeg egentlig er af den opfattelse at jeg forstår de fleste ting

    Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor man overhovedet vil bruge andres billeder – Der ligger vel noget stolthed i at man får lavet noget der præsenterer sig rigtig flot, noget der er lykkedes for en og man ikke kan vente med at vise det frem. Når man stjæler andres billeder mister man jo den følelse. Måske det bunder i dovenskab, at man ikke gider bruge den tid på at få lavet en ret, taget et godt billede osv.

    Jeg ved det ikke, men det må blive føjet til min liste over ting jeg ikke forstår, sammen med kvantefysik, fordomme og folk der synes ludo er sjovt, bare for at nævne et par stykker.

    Når det så er sagt Lene, så har jeg den dybeste respekt for dig, dit venlige væsen der altid svarer på spørgsmål når man er i tvivl om noget i dine opskrifter, der fortæller om hvordan livet med stress, depression og udbrændthed er – det kan jeg relatere til, jeg har det ikke selv, men jeg har en kronisk Morbus crohn der har en invaliderende træthed som følgesvend hvor jeg kun lige til nød kan skippe min eftermiddagslur en enkelt dag ellers betaler jeg prisen ved kasse 1 flere dage efter.
    Du laver de bedste opskrifter, jeg ved ikke hvad det er, men de virker altså bare!

    Og det her ved du nok ikke, men du var en af de første jeg begyndte at følge på Instagram af bageprofiler – Og din profil og dig er ligesom blevet det jeg altid vender tilbage til. Overfor min kæreste herhjemme omtaler jeg dig altid som min guru

    Jeg håber snart lysten kommer tilbage til din blog, når du lige har sundet dig ❤️

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. marts 2020 kl. 9:25

      Kære Kathrine:-)
      Tusind tak for din søde besked<3
      Jeg tilslutter mig din liste med kvantefysik, fordomme og Ludo:-D Min forståelse for tyveri af billeder ligger på et lige så lille sted.

      Jeg er så glad for, at du fandt lige præcis mig på store Instagram<3 Der er tusindvis af dygtige bloggere og influencers, men vi vil gerne selv bestemme, hvem der bruger vores billeder;-)
      Ha’ en dejlig dag! Jeg er snart tilbage:-)
      Kh Lene

      Svar
  8. Maria Loberg-shin

    18. marts 2020 kl. 3:07

    Hvor er du sej Lene! Jeg forstår virkelig godt du bliver ramt af en masse følelser! Jeg bliver vred og forarget på dine vegne. Helt ærligt det er så tarveligt at stjæle andres ting, og det er uanset om det er billeder eller ting! Jeg har KÆMPE respekt for dig. Og virkelig det er sejt du siger fra. Jeg håber meget du finder glæden ved din fantastiske blok tilbage igen. Jeg ser SÅ meget op til dig på SÅ mange parametre!
    Kæmpe knus og kram.

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. marts 2020 kl. 10:06

      Tusind tak, Maria:-)
      Jeg skal nok vende tilbage med fornyet lyst, men lige nu holder jeg en tænkepause.
      Knus Lene

      Svar
  9. Lise Kyneb

    24. oktober 2020 kl. 10:44

    Du kan roligt være MØGSTOLT!
    Elsker din fantastiske blog.
    Keep up the food work!
    ❤️❤️❤️❤️

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. oktober 2020 kl. 15:34

      Kære Lise:-)
      Tusind tak<3 Jeg er stolt af Bagvrk, og jeg ved, jeg gør det godt, men derfor luner det altid ekstra at høre det fra andre.
      Ha' en dejlig dag!

      Kh Lene

      Svar
  10. Camilla Cecilie

    24. oktober 2020 kl. 17:53

    Hej Lene
    Jeg rænker at det er vores største frygt som blogger! Det er blandt andet derfor mine børn ikke er en del af bloggen, for jeg vil have svært ved at holde hovedet koldt hvis de blev brugt som en andens børn
    Jeg syntes du er sej når du ikke finder dig i det pis! Go Lene ❤️
    Mvh Camilla Cecilie

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. oktober 2020 kl. 18:38

      Hej Camilla Cecilie:-)
      Det er heldigvis ikke mine børn, men en kage, som er misbrugt denne gang. Derfor gør det mig alligevel sur og ked af det:-(
      Jeg giver lige mig selv et klap på skulderen:-)
      Tak<3
      Kh Lene

      Svar
  11. Rikke

    24. oktober 2020 kl. 19:56

    Kære Lene.
    Din vrede er forståelig. Bloggen med indhold er jo dit værk, dit “barn”.
    Jeg elsker dine opskrifter og reklamerer for dem hver gang jeg har bagt hveder, boller eller æbleskiver til andre. Jeg fortæller at hvis jeg kan lykkes med dem, kan alle.
    Jeg håber derfor at du fortsætter – det betyder virkelig meget for mange mennesker ❤️

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. oktober 2020 kl. 20:20

      Kære Rikke:-)
      Tusind tak for din søde besked<3
      Jeg skal nok fortsætte, men det trækker tænder ud, når man får slag i ansigtet...
      Kh Lene

      Svar
  12. Majbritt Sommermark

    25. oktober 2020 kl. 13:45

    Kære Lene.
    Bruger ofte dine opskrifter og er vild med dem. Du er i din fulde ret, til at blive træt i ansigtet af mennesker der er for dovne, eller for ringe til at tage billeder. Vær stolt over at du tager så gode billeder, ikke at det retfærdiggør tyveri af dem, men “nogen” må være misundelige :-).
    Pas på dig selv, og bliv endelig ved med at inspirere os med dine super fine opslag.
    kh
    Majbritt

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. oktober 2020 kl. 13:49

      Tak, Majbritt:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme