• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Gulerodskage – den bedste opskrift på en nem kage

Gulerodskage – den bedste opskrift på en nem kage

3. februar 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du har lyst til en lækker, svampet kage, med en krydret smag. En god gulerodskage. Som tilmed er nem at røre sammen. Det får du opskriften på her!

Gulerodskage Bagvrk.dk

Traditionelt lægger man en ostecreme på en gulerodskage, men familien er ikke så vild med ostecreme. Derfor blev alternativet et ret godt ét: Gulerodsglasur!

(Hvis du bedst kan li’ ostecremen, vil jeg anbefale dig Anne au Chocolat’s opskrift.)

Gulerodsglasur?

Vi deltog i et lokalt løb for nogle år siden, hvor løbeklubben spiste sammen bagefter. Mit lod var (ikke overraskende) at tage en kage med, og valget faldt på en gulerodskage, men jeg ville lave den med gulerodsglasur.

Gulerodskage

Og hvad er så gulerodsglasur? Jo, det er såmænd bare glasur lavet på gulerodssaft i stedet for vand. Det slog mig nemlig, da jeg bagte Strawberry Daiquiri- og blåbær cupcakes, at der ikke er nogen, der siger, at glasur ikke må smage af det, den skal passe til?

Hvis du ikke har en juicemaskine (eller ikke gider finde den frem, fordi der er mange dele, der skal vaskes af bagefter), kan du sagtens bruge købt gulerodsjuice eller bare lave en almindelig glasur med vand. Den her glasur smager bare helt fantastisk af søde gulerødder:-)

Gulerodskage

Smagen af gulerodskage

Jeg ville bage gulerodskage i min lille bradepande på 25×35 cm, for gulerodskage er sådan noget, alle kan li’, og som er nemt at transportere. Især når der til bradepanden hører et plastlåg med håndtag.

Alle kan li’ en saftig gulerodskage, altså lige bortset fra alle dem, som ikke kan li’ rosiner – og så min familie, som ikke kan li’ flødeostglasur… Derfor er der ingen af delene i denne opskrift. (Og hvis du ikke kan tåle nødder, kan de sagtens undlades.)

Til gengæld er der masser af varme krydderier, så huset dufter lidt af jul, når du bager den. Jeg har taget udgangspunkt i Annes hemmelige gulerodskage og ganget den op, så den passer til min form.

Gulerodskage

Pynt på gulerodskage

Selvom en gulerodskage er helt simpel, kan den godt gøres lidt mere festlig. På min gulerodskage brugte jeg hjemmelavet krymmel i en klar orange farve. Tone-i-tone er altid godt.

Gulerodsroser

Hvis du vil udfordre dig selv lidt mere, så lav gulerodsroser. Det er lange strimler af gulerødder, høvlet med en tyndskræller, som tørres og formes til fine roser. De pynter så fint.

Bagebælte giver en flad top på kagen

Jeg brugte et bagebælte for at få en lige overflade på min kage. Når man lægger et vådt bagebælte eller våde viskestykker rundt om en form, hvad enten det er en lille bradepande som den her eller en springform, vil kagen bage lige op i stedet for at hvælve op på midten.

Gulerodskage

Og hvorfor nu det? Jo, den smule kulde, der afgives fra de våde viskestykker, forsinker bagningen langs kanten af formen.

Normalt bliver en bageform varm, kagen bager fra kanten og ind, og når først kanten er begyndt at sætte sig, hæver den ikke mere. Det gør til gengæld midten af kagen, så den hæver endnu mere op og danner en bue på kagen. Det undgår man på den her måde. Dét er smart:-)

Hvis du ikke vil bruge viskestykketricket, kan du skrue ovnvarmen ned til fx 170° (alm. ovn, ikke varmluft). Så bages kagen langsommere, og du undgår den buede top.

Gulerodskage Bagvrk.dk

Gulerodskage med gulerodsglasur

En saftig, krydret gulerodskage. Den bedste skærekage.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 20 stykker

Ingredienser
  

  • 5 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2½ dl smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 500 g gulerødder, groftrevne
  • 750 g brun farin
  • 350 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 3 tsk bagepulver
  • 3½ tsk kanel
  • 1½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g valnødder, grofthakkede

Glasur

  • 200 g gulerødder til juice
  • 300 g flormelis
  • 1 tsk citronsaft
  • Orange krymmel

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bradepande på ca. 25×35 cm med bagepapir. (Det gøres nemmest ved at gøre bagepapiret vådt og vride det op som en klud. Så bliver papiret blødt og er nemt at få helt ud i hjørnerne.)
  • Pisk æg og olie let sammen i en skål. I en anden skål blander du de tørre ingredienser og gulerødderne.
  • Rør ægge-/olieblandingen i de tørre ingredienser med en ske og vend valnødderne i. Hæld dejen i bradepanden.
  • Læg våde (og jeg mener VÅDE) viskestykker eller et bagebælte rundt om siderne af bradepanden og sæt den på en bageplade. Bag gulerodskagen midt i ovnen i ca. 70 minutter.
  • Efterprøv med en trætandstik, om kagen er færdigbagt, eller om der følger dej med op. Lad kagen afkøle helt.

Glasur

  • Vask de sidste gulerødder grundigt, skær top og rodspids af og kør dem igennem en juicer. Bland citronsaften i juicen.
  • Rør gulerodsjuicen i flormelis lidt ad gangen til en tyk glasur. Fordel glasuren på din gulerodskage og drys den gerne med orange krymmel, hvis du har:-)
Tags Dansk Klassiker, Gulerødder, Skærekage, Supernem
Gulerodskage Bagvrk.dk

Vil du bage andre gulerodskager, har jeg en version med mindre sukker eller de her gulerodsmuffins fra halloween.

IG Bananmuffins

Tags: Bagebælte, Bagvrks bedste, Billig, Børnevenlig, Bradepandekage, Dansk kage, Dansk klassiker, Familiefavorit, Farin, Glasur, Gulerødder, Kanel, Nem, Nem opskrift, Rørekage, Valnødder

Previous Post: « Fejlfinding – “hvorfor ser min kage anderledes ud?”
Next Post: Citronmåne – Den bedste citronmåne med marcipan – nem opskrift »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pernille Haugenæs

    13. marts 2019 kl. 13:48

    Med al respekt for dine altid lækre opskrifter, så burde det ikke være nødvendigt med fedtstof i gulerodskage. Jeg bager altid gulerodskage – og squashkage – uden fedtstof. Grønsagerne holder kagen svampet og blød i flere dage (hvis kagen mod forventning ikke bliver spist) Jeg har prøvet opskrifter både med og uden fedtstof og hos os har familien bedt om opskriften uden, fordi kagen blev for fedtet med. Og så sparer man jo også lidt på den konto i disse fedtforskrækkede tider
    Har du selv nogen erfaringer med det ?
    De bedste hilsner fra Pernille

    Svar
    • Lene

      13. marts 2019 kl. 13:51

      Hej Pernille:-)
      Nej, det har jeg aldrig prøvet. Det kommer fluks på min testliste, for du har ret. Gulerødderne burde kunne gøre kagen tilpas fugtig.
      Tak for tippet:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Sanne

    22. maj 2019 kl. 9:37

    Hej, det viskestykke trick – du har vel ikke et billede af hvordan du gør? (ja, måske er jeg lidt tungnem 🙂 )

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. maj 2019 kl. 10:38

      Hej Sanne:-)
      I dette tip er der et billede af en kage, hvor viskestykkerne er viklet omkring formen: https://bagvrk.dk/smutveje-tips-og-tricks/kager/
      Og her fortæller jeg mere om bagebælter i det hele taget: https://bagvrk.dk/bagebaelte/
      Håber, det opklarer mysteriet. Ellers må du endelig sige til:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Caroline

        12. april 2025 kl. 9:43

        Den ser super lækker ud. Lige til påskebordet.

        Svar
        • Lene Tranberg

          16. april 2025 kl. 13:06

          Hej Caroline:-)
          Tusind tak for de søde ord. God påske.
          Kh Lene

          Svar
  3. Dorthe

    4. februar 2022 kl. 9:56

    Hej og tak for rigtig mange dejlige opskrifter
    Kan man bruge købt gulerodsjuice, hvis man ikke har en juicer?
    Mvh. Dorthe

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. februar 2022 kl. 10:14

      Hej Dorthe:-)
      Ja, det kan du i hvert fald.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Gert

        6. oktober 2023 kl. 21:20

        Hvordan opbevares den bedst ?

        Svar
        • Lene Tranberg

          20. oktober 2023 kl. 10:32

          Hej Gert:-)
          Da der ikke er ostecreme på gulerodskagen, opbevares den allerbedst ved stuetemperatur.
          Kagen er også fryseegnet uden glasur.

          Kh Lene

          Svar
  4. bodil

    31. oktober 2023 kl. 16:44

    Hej Lene
    Der er godt nok voldsomt meget farin i denne kage, det er ikke en fejl i opskriften, vel ?

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. november 2023 kl. 11:30

      Hej Bodil:-)
      Beklager det sene svar.
      Nej, der er skal så meget farin i kagen for at den bliver rigtig god;-)
      Hvis du vil bage en kage med mindre farin, skal du bage den, der er under gulerodsroserne her: https://bagvrk.dk/gulerodsroser/
      Der er ca. den halve mængde farin i.

      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  5. Sidsel Jensdatter Lyster

    26. maj 2025 kl. 6:56

    5 stars
    Oi, den er god. Vi måtte fryse resten af kagen ned. For ellers havde den været væk samme aften! Tak for en rigtig fin opskrift.

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. maj 2025 kl. 18:53

      Hej Sidsel:-)
      Ja, nedfrysning kan nogle gange være den eneste sikre måde at gemme noget af kagen til dagen efter.
      Tak for dine søde ord:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme