• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Gulerodsroser på en gulerodskage – en smuk idé

Gulerodsroser på en gulerodskage – en smuk idé

13. januar 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Gulerodsroser er en fin form for kagepynt, især på en gulerodskage. Alle roserne bliver forskelllige. En supernemt idé, som er lige til at kopiere.

Vi har mange skønne steder i Odense. Et af dem er Café Fleuri i Nørregade. Da min mand og jeg drak kaffe (og spiste kage) der forleden, fik vi serveret en lille skål med sprøde rodfrugtchips ved siden af. Der slog det mig, om man måske kunne lave gulerodsroser af gulerodsstrimler og bruge dem til at pynte en kage med?

Gulerodsroser

Gulerodsroser er fin kagepynt

Læg mærke til (på de mange billeder), at der ikke er to roser, der er ens. Det, synes jeg, er enormt charmerende. Jeg kan slet ikke se mig mæt på roserne eller få nok af dem.

Gulerodsroser

Der skal ikke den helt store fingerfærdighed til at lave gulerodsroser. Man skal hverken kunne folde eller plissere. Man skal bare kunne rulle… Jeg satte rullerne i en minimuffinform den første time i ovnen. Jeg var nemlig lidt bekymret for, om roserne kunne rulle sig ud igen. Det gjorde de dog ikke.

Gulerodsroser

Den anden time i ovnen stod mine gulerodsroser på et perforeret silikone-net/bage”papir”, så de kunne få luft nedefra også. Det er heller ikke strengt nødvendigt. Jeg ville have fået et lige så fint resultat, hvis jeg havde tørret dem på en bageplade med bagepapir, men så skulle de have haft lidt længere i ovnen.

Gulerodsroser

Gulerodskagen er en variant af min gulerodskage, som du finder opskriften på her. Jeg bagte den bare med mindre farin end i den originale opskrift og dryssede med flormelis for at få lidt kontrast til de små, orange roser.

Gulerodsroser

Du kan helt sikkert lave roser med andre rodfrugter end gulerødder. Hvad med mørkerøde roser af aflange rødbeder? (Se allersidst i indlægget.) Eller lilla gulerødder? Gulerødderne er klart nemmest af have med at gøre, fordi du får så lange strimler, men kast dig bare ud i det! Og lad mig endelig høre om, hvordan det gik:-)

Gulerodsroser

Kagen er bagt i en 18 cm springform. Jeg brugte mit hæklede bagebælte rundt om formen, så jeg var sikker på, at kagen blev 100% lige på toppen. (Læs mere her, hvis du ikke kender til bagebælter.) Hvis du ikke bruger bagebælte, skal kagen bage lidt kortere tid.

Gulerodsroser
Gulerodsroser

Gulerodsroser på en gulerodskage

En lækker, saftig gulerodskage, der pyntes med fine roser af gulerødder.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 30 minutter min
Ret Kage, Kagepynt
Køkken Bagværk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Gulerodsroser, ca. 16 stk.

  • 2 gulerødder á ca. 115 g

Gulerodskage, 18 cm i diameter

  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 200 g brun farin
  • 200 g groftrevne gulerødder, revet vægt
  • 140 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1½ tsk stødte nelliker
  • 1 nip groft salt
  • 60 g hakkede valnødder (kan udelades)

Sådan gør du
 

Gulerodsroser

  • Skræl gulerødderne og skær dem i så mange og så lange strimler som muligt med en tyndskræller. Sørg for, at strimlerne bliver så regelmæssige som muligt og i hele gulerodens bredde.
    Gulerodsroser
  • Rul gulerødderne sammen til små ruller. Jeg brugte to-tre strimler til hver rose. Hvis du bruger strimler i forskellig bredde (fordi du også bruger de første strimler, du skar af gulerødderne), så brug de brede inderst og rul de smallere udenpå. På den måde får du en bedre rose-form, som er højere i midten af blomsten.
    Gulerodsroser
  • Sæt roserne opret i en minimuffinform og tør dem i nederste tredjedel af ovnen ved 80° varmluft i en time.
  • Tag dine gulerodsroser ud af formen og sæt dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir – igen lodret – i yderligere en time ved 80°. Sørg for, at de står med lidt afstand, så luften kan cirkulere omkring dem. Tag roserne ud af ovnen og lad dem afkøle helt.

Gulerodskage

  • Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft) og klargør en springform med en diameter på 18 cm ved at fastgøre bagepapir i bunden og smøre siderne indvendig med lidt smør.
  • I en skål blander du æg, olie, farin og gulerødder. I en anden skål sigter du mel, bagepulver og krydderier sammen. Bland det godt, så både krydderier og bagepulver er godt fordelt i melet.
  • Bland valnødderne i og rør blandingen sammen med de våde ingredienser. (Du skal ikke piske, bare røre med en grydeske, ellers bliver kagen kompakt.)
  • Hæld dejen i springformen, bind det meget våde bagebælte rundt om formen og bag gulerodskagen i nederste tredjedel af ovnen i 65-70 minutter. Mærk efter med et trægrillspyd, om kagen er færdigbagt, eller om der hænger dej ved.
  • Lad gulerodskagen afkøle fem minutter i formen, før du tager den ud og lader den afkøle helt på en rist.
  • Når gulerodskagen er helt kold, drysser du den let med flormelis, før du pynter den med dine gulerodsroser.

Noter

Hvis du ikke bager med bagebælte, skal kagen bage i 35-40 minutter. 
Kagen er fryseegnet, men det er gulerodsroserne ikke.
Tags Farin, Gulerødder, Kagepynt, Supernem
Gulerodsroser

Rødbederoser

Jeg prøvede at tørre rødbeder som roser, men i en større størrelse – rødbeder er jo noget bredere end gulerødder. Jeg rullede 5-6 skiver rødbede omkring hinanden, satte dem i en almindelig muffinform og satte dem i ovnen ved 100° varmluft. Det tog i hvert fald fire timer, før de var tørre, fordi de var så meget større end gulerødderne.

Rødbederoser

Til gengæld blev min tålmodighed belønnet med de smukkeste, mest romantiske rødbeder, jeg nogensinde har set, og som til forveksling ligner rigtige, tørrede roser. Forestil dig for eksempel en rødbederose pynte ved siden af din steak eller på et kartoffeltårn? Der er nye perspektiver for middagen på Valentines Day i år;-)

Rødbederoser
Følg mig på Instagram

Tags: Børnevenlig, Dansk kage, Dansk klassiker, Familiefavorit, Formkage, Gulerødder, Kagepynt, Kanel, Nem opskrift, Rødbeder, Rørekage

Previous Post: « Kartoffelsuppe med bacon – supernem, lysegrøn suppe
Next Post: Pitabrød så englene synger – så kan Jacob godt holde fri »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme