Alle sukker efter den perfekte flæskesteg med saftigt kød og sprød svær. Her får du opskriften på, hvordan du laver flæskesteg i airfryer. Med lavere energiforbrug og uden at skulle rengøre ovnen bagefter.
Du får her vejledningen til at lave en lækker flæskesteg inkl. den gode, brune sauce, kogte kartofler og den lune rødkål uden at få sved på panden.

[For god ordens skyld markerer jeg indlægget som reklame, da jeg har modtaget min Cosori Premium Airfryer som gave.]
Flæskesteg i airfryer
Hvis man kun er to-tre personer i en husholdning, kan det synes uoverkommeligt at stege en flæskesteg i ovnen (også selvom min langtidsstegte flæskesteg altid lykkes). Der skal kun en lille steg til, men besværet med at rengøre ovnen for fedtsprøjt bagefter er det samme.
Som jeg beskrev i min anmeldelse af Cosori Premium Airfryeren, er den supernem at rengøre. Kurvene skal blot vaskes med en blød børste og tørres af.
Airfryeren steger flæskestegen til perfektion. På kortere tid. Og der bliver endda stegesky at lave sauce af.
Køb gerne en større flæskesteg, end du har brug for, og skær den op i mindre stykker. Til 3-4 personer er stykker på ca. 800 g passende. De andre stykker fryser du ned til en anden gang. Flæskestegen kan selvfølgelig skiftes ud med en ribbenssteg, hvis du foretrækker det.
Flæskestegssandwich
Resterne af flæskestegen fra opskriften her blev til den dejligste flæskestegssandwich dagen efter. I et stykke lækkert focacciabrød, med syltede agurker, rødkål, mayonnaise og tomatskiver var frokosten sikret.
Kan man gemme rester af flæskesteg?
Ja, det kan du sagtens. Det betyder intet, om din flæskesteg er lavet i ovnen, eller om det er en flæskesteg i airfryer.
Du bevarer den sprøde svær ved at pakke flæskestegen ind i et stykke bagepapir. Så nemt er det.
Ingen tryllerier eller magiske tricks. Bare bagepapir. Det beskytter sværen mod at blive blød.
Tynde skiver kold flæskesteg er lækkert på et stykke rugbrød. Det er bare endnu bedre, hvis sværen er sprød.


Flæskesteg i airfryer
Udstyr
- Airfryer
Ingredienser
- 800 g flæskesteg uden ben
- 1 tsk olivenolie
- 1-2 tsk groft salt
- 3 laurbærblade
- 1 løg i kvarte
- 1 dl vand
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 200 g rødkål (hjemmelavet eller købt)
Til saucen
- Kogevandet fra kartoflerne
- Løg og saft fra airfryeren
- 2 spsk fløde (kan udelades)
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl koldt vand
- Sovsekulør
- Ribsgelé (kan udelades)
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld 1½ cm vand i en stegepande og bring det i kog. Gå imens sværen efter med en skarp kniv og rids den godt ned i fedtet, men ikke ned i kødet.
- Vend flæskestegen med sværsiden nedad i panden og kog den i 2 minutter. Læg stegen på en tallerken med sværsiden opad og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
- Fordel olivenolien hen over sværen og gnid saltet godt ind og ned mellem sværene. Stik laurbærbladene ned mellem sværene.
- Læg flæskestegen ned i airfryerens kurv. Brug løget til at klodse stegen op, så sværen ligger vandret. Flyt rundt på de kvarte løg, til den ligger rigtigt. Hæld 1 dl vand ved.
- Sæt stegen i airfryeren. Sæt den på 180° og 40 minutter, før du starter den.
- Når de 40 minutter er gået, skrues temperaturen op til 200°, og flæskestegen steges yderligere 10 minutter, til sværen er sprød.
- Læg et stykke alufolie på et skærebræt, læg stegen ovenpå, og pak alufolien op omkring stegen, men ikke henover sværene. Lad stegen trække i 10 minutter.
Tilbehør
- Skræl kartoflerne og bring dem i kog under låg i en gryde med 2 cm vand i bunden af gryden. Når vandet koger, tilsættes salt.
- Kog kartoflerne under låg i 10 minutter. Sluk under gryden og lad den stå i yderligere 10 minutter, til kartoflerne er møre.
- Lun rødkålen i en lille kasserolle og smag den til.
Saucen
- Hæld kartoffelvandet i bunden af airfryeren og giv det 1 minut ved 200°.
- Skrab både inder- og yderkurv med en siliconedejskraber, så du får det hele med. Hæld skyen gennem en sigte over i en lille gryde. Tilsæt fløden og bring gryden i kog.
- Ryst en jævning af mel og vand (put først melet i jævningsrysteren og derefter vandet, altid vådt i tørt) og tilsæt det lidt ad gangen til sovsen, mens du rører, til den har en passende konsistens. Kog sovsen godt igennem. Lav evt. mere jævning, hvis det er nødvendigt.
- Farv sovsen brun med sovsekulør og smag den til med ribsgele, salt og peber.
- Skær din flæskesteg i ca. 1 cm tykke skiver (det passer ca. med to rækker svær) og servér den straks.
*) Når du bruger min rabatkode Tranberg15 på Cosoris webshop, får du 15% rabat, og jeg får et lille beløb for at sende dig derhen. Beløbet bruger jeg til at drive hjemmesiden.

Den kommer lidt sent, men tilberedning af valgflæsk i airfryer hvordan vil det mon gå?
Hej Bjarne:-)
Jeg har endnu ikke prøvet det, men jeg er sikker på, det vil gå godt.
Du kan fx kaste et blik på denne opskrift: https://airfryeropskrifter.dk/stegt-flaesk-paa-spyd/
God fornøjelse.
Kh Lene
Jeg har ikke prøvet det trick med at pakke sværene ind i bagepapir, men jeg har altid pakket dem ind i husholdningsfilm, og der er de sprøde selv 5 dage efter 🙂
Hej Ole:-)
Tak for dit tip. Det er hermed givet videre.
Ha’ en dejlig dag:-)
Kh Lene