• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Feriemuffins er verdens sødeste muffins med sandstrand og palmer

Feriemuffins er verdens sødeste muffins med sandstrand og palmer

23. juni 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Feriemuffins er en festlig chokoladekage pyntet med palmer, sandstrand og en solbadende vingummibamse. En oplagt feriekage.

“Mor, jeg skal have kage med til fælles morgenbord på 6. årgang på fredag.” (Heldigvis noget, der kan bages, så langt, så godt:-)) Ja, hvad havde du i tankerne? “Åh, jo, lidt lagkage, nogle muffins OG cookies? Til 33 elever og nogle lærere?”

Det var her, jeg måtte forventningsafstemme med sønnike, især når der var tre andre, som også skulle have kage med:-D Kompromiset blev disse feriemuffins, som i dén grad signalerer ferie for mig: Palmer og sandstrand…

Feriemuffins
Feriemuffins med marengspalmer, bamser på et håndklæde og en redningskrans.

Feriemuffins til fælles kagebord

Kagerne er netop blevet afleveret på skolen, alle kom helskindet frem, takket være en idé jeg fik, da jeg skulle transportere mine midsommer cupcakes til spejderfesten. Jeg var nødt til at finde en transportemballage, som jeg ikke skulle have igen, men uden at bruge en formue på det.

Løsningen var, at jeg kørte i det lokale plantecenter, fik nogle små pottebakker, som de havde fået leveret potteplanter i. Bakkerne med 12 huller blev vasket meget grundigt, så der i hvert hul kunne sidde en cupcake med afstand til den næste, så de ikke blev ødelagt. Bakkerne kunne så stå sikkert bag i bilen i større kasser uden at komme noget til.

Feriemuffins
Feriemuffins emmer af sol og strand. Ren feriestemning.

Der var stor begejstring på lærerværelset, da vi afleverede vores feriemuffins, og pludselig var der langt flere lærere på 6. årgang, end der plejer at være;-) Jeg havde med vilje lavet ekstra kager, så der også var til skoleleder, afdelingslederne og kontorpersonalet.

Jeg mødte skolelederen på sin godmorgen-runde på gangen og fik overleveret kagerne, som han ville tage med på resten af morgenturen, før de kom med på kontoret. (Når man har noget at prale med, så må man godt.)

Det er naturligvis et helt forkert tidspunkt at fedte for inspektøren, når skoleåret er slut, men nogle gange skal man huske at give dem et skulderklap for deres store arbejde og engagement. Det fik de af mig i dag:-)

Feriemuffins

Feriemuffins

Nederst er en chokolademuffin efter samme opskrift som mine midsommer cupcakes. Toppen er smurt med æggehvideglasur og dyppet i knuste kiks, så det ligner sand.

Vingummibamserne er sat sammen med syrlige Sour bredbånd (fra Katjes) med en tandstikker, men jeg kunne lige så godt have limet det sammen med æggehvideglasuren, for den holder helt fantastisk.

De små redningskranse er Polo pastiller, hvor jeg har tegnet røde striber med en spiselig tusch – og endelig er der palmerne:

Stammen er en pebermyntechokoladestang, som bare er stukket ned i kagen, men det kunne lige så vel have været en orangestang, en tyk saltstang eller et rullet chokoladerør, som dem man pynter isdesserter med.

Toppen af palmen var udfordringen i denne kage, for den er lavet af farvet marengs og sat fast med en klat æggehvideglasur.

Mine feriemuffins lykkedes over al forventning og kom til at se ud, nøjagtig som jeg havde forestillet mig. Heldigvis havde jeg fået formidlet ideen godt til junior, for han havde samme billede i hovedet, som de kager han så, da de var færdige. Måske var de endda lidt federe.

Hvis du ikke gider bøvle med at lave marengs, kan du sagtens sætte en cocktail-papirs-paraply i kagen i stedet for palmen, eller du kan lave en palmetop i papir, som du sætter fast på en saltstang, men hvis du har lyst til at gå all-in og lave marengspalmer, skal du være velkommen.

Feriemuffins

Der bliver 12 feriemuffins ud af denne portion, men der er mange flere marengspalmetoppe. Ved at bage kagerne ved forholdsvis lav temperatur, får du kager med en flad top, som er ideelt til en sandstrand som den her. Du vil ikke have vulkaner;-)

Feriemuffins behøver ikke kun være til skolebørn. Alle burde lave dem som feriekage, bare for lige at tvære lidt i – overfor kollegerne – at man går på en velfortjent sommerferie;-)

Feriemuffins

Feriemuffins

Festlige chokolademuffins med sandstrand, palmer og en solbadende bamse.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Marengs

  • 50 g æggehvide
  • 50 g sukker
  • 50 g flormelis
  • Grøn og olivengrøn pastafarve

Muffins

  • 80 g blødt smør, stuetemperatur
  • 115 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 2 æg, str. M/L
  • 140 g creme fraiche 9% (eller skyr)
  • 0,8 dl mælk
  • 2½ spsk kaffe
  • 150 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 25 g mørk kakao
  • 1½ tsk natron
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 1 tsk mel

Til pynt

  • 50 g lyse kiks (Mariekiks, Digestive eller en blanding)
  • 50 g æggehvide
  • Flormelis
  • 12 vingummibamser
  • 2 Katjes Sour bredbånd (eller andet båndslik)
  • 12 Polo pastiller
  • 12 pebermyntechokoladestænger

Sådan gør du
 

Marengs

  • Start med at lave marengsen. Varm ovnen op til 100° varmluft. Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
  • Æggehviden vejes, og du skal bruge tilsvarende mængde sukker og flormelis. (Det er ikke så vigtigt, om den vejer 40, 45 eller 50 gram, for du får rigeligt med palmetoppe, det er kun vigtigt, at du bruger lige så meget sukker og flormelis som æggehvide, vægtmæssigt.)
  • Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!), tilsæt pastafarven ved at dyppe en kniv i farven og skrabe den af mod det løftede piskeris. Tilsæt de 50 g sukker en skefuld ad gangen.
  • Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke, ca. 5 minutter. Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.
  • Tag en engangssprøjtepose med en lille bladtylle i, og sæt den over et glas. Tegn striber indvendigt i sprøjteposen med et trægrillspyd og pastafarverne, så der kommer striber på bladene.
  • Marengsen fyldes i sprøjteposen, og der sprøjtes palmerosetter ud på bagepapir. Det er ikke så kompliceret, som det ser ud til. Bladtyllen gør sit til, at striberne kommer de rigtige steder, og du skal bare sætte bladene lidt tilfældigt rundt fra midten, så lægger de sig pænt af sig selv. Hvis du synes, der mangler et blad, kan du sagtens tilføje et, før de bliver bagt.
  • Bag palmebladene i 1½ time ved 100° varmluft, alle plader på én gang. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i ovnen, til den er helt kold.

Chokolademuffins

  • Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller. Brug evt turkise forme, så det ligner vand.
  • Pisk smør, sukker, farin og vanillesukker godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine. Du kan sagtens bruge håndmixer i stedet.) Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg.
  • Rør creme fraiche, mælk og kaffe godt sammen i en kande. Sigt mel, kakao og natron sammen i en skål. Hak chokoladen lidt groft og sigt den sidste teskefuld mel henover og rør rundt. På den måde undgår du, at chokoladen synker til bunds.
  • Rør skiftevis de tørre og våde ingredienser i dejen ad et par omgange. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt. Vend til sidst den hakkede chokolade i.
  • Fordel dejen i muffinformene og bag kagerne i ca. 25 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller om der følger dej med op. Lad dem afkøle helt.

Pyntningen

  • Påsmøring af glasur og kiksesand skal ske på én kage ad gangen, så glasuren ikke når at tørre ind, før der kommer krummer på. Der skal være meget sand, for at det ser rigtigt ud.
  • Knus kiksene i fx en foodprocessor, til du har meget fint sand uden klumper. Hæld sandet i en dyb tallerken.
  • Pisk æggehviden let skummende med et piskeris og tilsæt flormelis gradvis, til du har en tyk, glat glasur. Fyld glasuren i en frysepose eller sprøjtepose og bind en knude på den, så glasuren ikke tørrer ud.
  • Afsæt en klat glasur på toppen af kagen, dyp bagsiden af en teske i en skål med vand og brug den til at glatte glasuren ud, helt ud til kanten af kagen. Vend kagen om og dyp den i tallerkenen med kiksekrummer. Pres den lidt ned, så du får en flad strand, som er helt dækket. Fortsæt, til du har gjort dette ved alle kagerne.
  • Tegn røde striber på Polo pastillerne med den spiselige tusch. Der er fire røde striber på en redningskrans. Hvis du hellere vil lave prikkede baderinge end redningskranse, gør du selvfølgelig bare det.
  • Klip båndslikket i strimler, som er lidt bredere end vingummibamserne. Sæt vingummibamserne fast på håndklæderne, enten med en halv tandstikker, som du stikker i fra bagsiden af håndklædet og ind i vingummibamsen eller med en klat æggehvideglasur. Gør de solbadende vingummibamser fast på dine feriemuffins med tandstikkerne eller glasur.
  • Sæt en klat glasur bag på din Polo-redningskrans og sæt den fast på sandet. Stik pebermyntechokoladen ned i sandet og afsæt en klat glasur på toppen af stammen, før du sætter palmeblade fast på toppen.
Feriemuffins
Feriemuffins
Feriemuffins
Feriemuffins
Feriemuffins
Feriemuffins
Feriemuffins
Følg mig på Instagram

Tags: Bagværk, Børnevenlig, Chokolade, Cupcakes, Familiefavorit, Ferie, Fødselsdag, Gæster, Glasur, Kiks, Marengs, Muffins, Rørekage, Sommer

Previous Post: « Kryddereddike – en nem opskrift med estragon og hvidløg
Next Post: Tzatziki – drømmen om græsk frokost »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne Madsen

    9. juli 2017 kl. 6:54

    Jeg skal til at lave dine ferie muffins nu.
    kan jeg godt samle dem og sætte dem i køleskabet, eller vil marengsen tage skade ( palmebladene)?
    Jeg bryder mig ikke om, at have dem til at stå på køkkenbordet i denne her varme, når der jo rå ægehvider på
    kagerne.

    Svar
    • LT

      9. juli 2017 kl. 7:00

      Hej Hanne:-)
      Du skal ikke sætte marengsen i køleskabet, for så smelter den. De rå æggehvider er jo kun i glasuren, som man også bruger på småkager (som ikke kommer i køleskabet), så du skal ikke være nervøs ved at lade dem stå i stuetemperatur. Glasuren består mere af sukker end æggehvide. Ellers kan du bare vente med at sætte marengsen på til kort før servering. Husk også at tage selve kagerne ud, så de kan nå stuetemperatur, så de er bløde og saftige.
      God fornøjelse med dem og god søndag:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Flagkage som Dannebrog – til fødselsdage og landskampe

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme