[Reklame] Du har set dem i bagerens vindue, fastelavnsboller med fløde. Du har købt dem. Måske endda i dit supermarked med bagerafdeling. Nogle gange bliver man skuffet… Eller tit, faktisk.

Hvis du spørger mig om min ærlige mening, så er der en grund til at en fastelavnsbolle med fløde koster mellem 25,- og 30,- hos en bager. Hvis du giver mindre, er de ikke værd at spise!
Det er tit en lille wienerbolle, en lille klat syltetøj og creme, men rigeligt med flødeskum, som ikke smager af noget som helst.

De bedste fastelavnsboller med fløde?
Det her er den bedste fastelavnsbolle, jeg nogensinde har fået!
Min mand er ellers kritisk med fastelavnsboller. Der kan aldrig komme nok creme i. Men med disse fik han kam til sit hår, og aftensmaden blev udsat en time ekstra.
Jeg må også hellere advare dig om, at disse fastelavnsboller er ret store. Måske ser de frosne boller ikke ud af ret meget, men når de først er bagt, måler sådan en basse godt 10 cm på hver led.

De bedste fastelavnsboller i Odense
Det bedste sted at købe fastelavnsboller med fløde i Odense er hos bageriet Wendorff i Asylgade. Deres hindbærbolle er med rigeligt syltetøj, rigeligt creme og en fin afpyntning på toppen.

Jeg var på kagecrawl sammen med de søde bloggerpiger Nicoline fra Det Glade Køkken og Bianca fra Home by Bianca. Vi købte to fastelavnsboller hos Lagkagehuset og to hos Wendorff, delte hver af dem i tre og prøvesmagte. Wendorff vandt prisen for absolut bedste fastelavnsbolle:-)
Du har helt sikkert din egen favorit, der hvor du bor. Men kommer du til Odense, så gå forbi Wendorff. De har virkelig lækre kager og brød.

Kan man bage dem selv?
Ja da! Jeg har skudt genvej med mine fastelavnsboller. Jeg har bagt dem fra frost. Du ved, dem fra Mette Munk, som ligger i frysediskene i alle supermarkeder for tiden.
Hvis man selv laver wienerdej, tager det tid. Dejen skal på køl ind imellem udrulningerne, og man skal faktisk gøre sig lidt umage for at resultatet bliver perfekt.

Det havde jeg ikke energi og overskud til i går. Overhovedet. Jeg vidste godt, at det ville gå sådan, for jeg mødtes med nogle veninder i forgårs, så hele dagen i går lå jeg på sofaen. Alligevel fik vi de lækreste fastelavnsboller med fløde med et minimum af indsats.
Der er creme i fastelavnsbollerne i forvejen. Ikke for meget, men nok til at man kunne nøjes med at lægge glasur på toppen og kalde det en cremebolle.
Eller gå all-in, tilføje marcipan, masser af syltetøj, konditorcreme, glasur og krymmel:-D Jeg er nok ikke den eneste, som lige nu sidder med tænder, der løber i vand, vel?

Det tager alligevel lidt tid
Din vanillecreme skal køle af og sætte sig, før den kan blandes med flødeskummet. Derfor tager det et par timer, før du kan spise dine fastelavnsboller med fløde.

Du kan sagtens lave vanillecremen dagen før eller om formiddagen. Du behøver ikke stå og kigge på den køler af. Derfor er det virkelig de allerlækreste fastelavnsboller du får med et minimum af indsats.
Jeg brugte den nye, økologiske vanille kagecreme fra Dr. Oetker til mine fastelavnsboller og lavede en halv portion. Du kan også lave din egen vanillecreme. Det er ikke ret svært.
Fordelen ved at bruge pulvercremen fra Dr. Oetker er, at den er nem at koge sammen og smager lige så godt som en hjemmelavet. Du slipper også for at have to æggehvider til overs, som du ikke får brugt til marengs, selvom du har de bedste intentioner, når du stiller dem i køleskabet. (Læs: Jeg smider dem også ud efter et par dage. Du er ikke alene her;-))
Har du lyst til at bage almindelige, gammeldags fastelavnsboller, finder du min opskrift her. Jeg har også en fantastisk opskrift på åbne fastelavnsboller med P-tærte og peanutbutter.

FASTELAVNSBOLLER MED FLØDE
Sprøde fastelavnsboller af wienerdej, fyldt med marcipan, syltetøj og konditorcreme.
INGREDIENSER
VANILLECREME
- 1/2 pose økologisk vaniljecreme fra Dr. Oetker
- 2 1/2 dl mælk
ELLER
- 1,6 dl mælk
- 1 tsk vanillesukker
- 2 æggeblommer
- 50 g sukker
- 15 g Maizena majsstivelse
FASTELAVNSBOLLER
- 1 pk Mette Munk frosne fastelavnsboller (4 stk.)
KONDITORCREME
- 1 blad husblas
- 2 1/2 dl piskefløde
- Al vanillecremen
FYLD I ØVRIGT
- 20 g marcipan i tynde skiver
- 4 spsk hindbærmarmelade
PYNT
- Flormelis
- Kogende vand
- 1 tsk mørk kakao
- Frysetørrede hindbær
- Blade af spiselig surkløver
SÅDAN GØR DU
VANILLECREME FRA PULVER
-
Bland Dr. Oetker pulveret til kagecreme med 1/2 deciliter mælk i en skål. Bring resten af mælken i kog i en lille gryde. Når mælken koger, hælder du pulverblandingen over i mælken.
Pisk godt og bliv ved med at røre, indtil cremen har kogt et minuts tid og er tyknet.
Skrab al cremen over i en skål. Dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på overfladen, så der ikke dannes skorpe, og stil cremen til afkøling.
ELLER HJEMMELAVET VANILLECREME
-
Bring mælken i kog i en lille gryde. Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem godt med sukker og vanillesukker. Sigt maizenaen i, og bland det godt uden at piske.
-
Hæld den kogende mælk i æggeblandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og bring det i kog under stadig omrøring. Lad cremen koge sagte i et par minutter, mens du pisker. Pas på, det ikke brænder på. Først bruser cremen lidt op, derefter falder den sammen og bliver tyk.
-
Dæk cremen til med husholdningsfilm helt ned på overfladen og sæt den i køleskabet. Lad vanillecremen afkøle helt.
FASTELAVNSBOLLER
-
Bag fastelavnsbollerne efter anvisningen på pakken. Lad dem køle helt af, før du flækker dem i to.
KONDITORCREME
-
Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 minutter. Varm tre spiseskefulde af fløden op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Tryk husblassen fri for vand og læg den i gryden, så den smelter i fløden. Bland den godt med de tre skefulde fløde, og lad husblassen afkøle til højest lillefingervarmt.
-
Pisk resten af fløden, til den danner store, bløde toppe. Den må ikke piskes helt stiv.
-
Pisk vanillecremen godt igennem, så den er glat. Når husblassen er afkølet, tager du en spiseskefuld flødeskum og rører godt ud i husblassen. Det sænker temperaturen, så du undgår trævler i cremen. Tjek, at blandingen ikke er varmere end håndvarm. Ellers kan du røre lidt vanillecreme ud i husblasblandingen. Hæld husblassen i vanillecremen i en stråle, mens du pisker, til det er blandet godt.
-
Vend nu ¼ af flødeskummet i din vanillecreme, til cremen er jævn. Fortsæt med at vende resten af flødeskummet i ad et par omgange. Vend det nænsomt i med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af flødeskummet.
-
Fyld konditorcremen, som det nu er, i en sprøjtepose, klargjort med en stor stjernetyl, og læg sprøjteposen i køleskabet i en halv times tid, til cremen er mere fast og til at sprøjte ud.
FYLD OG PYNT
-
Læg fastelavnsbollebundene på et kagefad. Fordel de tynde marcipanskiver på dem. Læg en spiseskefuld hindbærsyltetøj på hver bund og smør det næsten ud til kanten.
-
Sprøjt konditorcremen ud på syltetøjet i fine spiraler.
-
Rør en lidt tyk glasur af flormelis, mørk kakao og kogende vand. Fordel glasuren på de fire toppe. Pynt med frysetørret hindbær og blade af surkløver, før du forsigtigt lægger kagetoppene ovenpå bollerne.
PS: Vanilje kagecremen har jeg fået tilsendt som en gave fra Dr. Oetker. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge ingredienserne, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået det gratis. Du finder linket til Dr. Oetkers økologiske sortiment her.
Mums! De ser gode ud. Hjemmelavede fra scratch eller ej 🙂
Tak, Malene:-)
De er monstergode!
Kh Lene
Og til de dage du ikke orker at bage:
Rises har de suværent bedst!
Jeg har selv testet hele byens udvalg 😉
Tak, Christina:-)
Det er vist de sidste, jeg mangler at smage! Ellers har jeg også undersøgt fastelavnsbollemarkedet grundigt;-)
Hvilken variant skal jeg gå efter hos Rise?
Kh Lene
Hvor ser det bare lækkert ud!
Tusind tak, Anette:-)
Kh Lene
Mums – heldigt jeg købte Mette munk, da de var på tilbud i Rema
Hej Stine:-)
Ja, man har lov at være heldig;-) Jeg hamstrede i SuperBrugsen i dag, hvor de stod til 10,- pr pakke.
Kh Lene