• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Sprødt sukkerlag og blød luksus: Creme brulee – en nem opskrift, som alle kan lykkes med

Sprødt sukkerlag og blød luksus: Creme brulee – en nem opskrift, som alle kan lykkes med

17. marts 2022 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du kender den helt sikkert, cremedesserten Creme brulée. Den bløde vanillecreme med et sprødt låg af karamelliseret sukker. Du kan få den som dessert på næsten alle restauranter, og man kan altid klemme den ned. SÅ god er den:-)

Creme brulee klar til servering Bagvrk.dk

Har du også prøvet at lave den selv? Så ved du, at der er et par steder, som kan gå galt. Cremen kan blive for blød, så den ikke sætter sig i ovnen. Det resulterer i en flydende creme brulee.

Man kan også komme til at varme cremen for meget i gryden – eller i ovnen – så den skiller og bliver grynet. Det er næsten værre end den tynde creme.

Her får du en nem opskrift med alle de ting, du skal være opmærksom på for at lykkes. Og så er det altså heller ikke sværere;-)

Creme brulee tre Bagvrk.dk

Den perfekte creme brulee

Den perfekte creme brulee er fløjlsblød, men ikke flydende. Det tynde, karamelliserede sukkerlag på toppen er sprødt, men smager ikke brændt.

Det gælder om at få de rigtige konsistenser på cremen, og til det har du stor gavn af et termometer.

Derudover er det vigtigt, at cremen køles af, før den sættes i ovnen, for ellers er der risiko for, at den skiller og gryner.

Udover det er det en supernemt dessert at lykkes med.

Creme brulee med sukker Bagvrk.dk
Der skal kun et helt tyndt lag sukker på overfladen. Til gengæld skal hele desserten være dækket.

Jeg brugte pasteuriserede æggeblommer købt på flaske for ikke at stå med en masse æggehvider, jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge til. Du kan sagtens bruge almindelige æggeblommer fra helt almindelige æg. Massen opvarmes nemlig til 80°, så der er ingen risiko ved almindelige æg med skal.

Bagetiden i ovnen afhænger af den skål, du hælder cremen op i. Er den bred og flad, er bagetiden ca. 1 time. Er skålen højere og smallere som mine skåle, skal cremen bage ca. 1½ time. Cremen skal kun give let efter, når du trykker en finger ned i overfladen.

Creme brulee efter bagning Bagvrk.dk
Den færdigbagte creme brulée.

Inden servering drysses overfladen med sukker og brændes med en creme brulee brænder. Hold ikke flammen stille på det samme sted. Hvis flammen ikke bevæges, brænder sukkeret, og desserten kommer til at smage brændt.

PS: Den originale opskrift på Crème brûlée er (naturligvis) fransk og stammer helt fra 1691, hvor den første gang optrådte i en kogebog. Det kan du læse om her.

Har du lyst til andre lækre desserter, skal du overveje at lave Panna cotta eller den klassiske, danske dessert muldvarpeskud.

Creme brulée udvalgt Bagvrk.dk

Creme brulée

En fløjlsblød cremedessert med et sprødt, karamelliseret sukkerlåg.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Køletid 8 timer t
Samlet tid 9 timer t 20 minutter min
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 60 g sukker (4 spsk)
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljepasta

Til sukkerlåget

  • 6 tsk sukker

Sådan gør du
 

  • Varm fløden og vaniljepastaen op til lige under kogepunktet. Imens piskes æggeblommer og sukker let skummende.
  • Når fløden er varm, hældes den i æggemassen i en tynd stråle, mens der piskes.
  • Hæld massen tilbage i gryden og varm den op til 80°. Mål efter med et termometer, så du ikke varmer den for meget.
  • Når massen er 80° varm, hældes den i en skål med låg (så cremen ikke koger videre i gryden) og sættes i køleskabet. Cremen skal køle ned til 30°, før den fordeles i fire ildfaste skåle.
  • Sæt skålene med creme bruleen på en bageplade i nederste tredjedel af ovnen. Tænd ovnen på 110° (almindelig ovnvarme, ikke varmluft) og bag cremen i 1-1½ time, til den kun giver let efter for et tryk med en finger.
  • Dæk skålene til med husholdningsfilm, og lad dem køle helt af i køleskabet, gerne mindst natten over.
  • Drys overfladen med sukker. Vend skålen lidt rundt, så sukkeret fordeles og drys det overskydende af. Der skal kun være et tyndt lag sukker over hele overfladen.
  • Brænd overfladen med en creme brulee brænder. Bevæg flammen, så sukkeret ikke brænder på.

Noter

Creme brulee kan (og skal helst) laves dagen i forvejen. 
Tags Creme, Dessert, Klassisk

Tags: Æggeblommer, Creme, Dessert, Familiefavorit, Fest, Fløde, Fransk, Gæster, Klassiker, Nem, Nytår, Nytårsopskrift

Previous Post: « Pandekager! Verdens bedste opskrift til pandekagedagen.
Next Post: Bagvrk er bagværk alle kan bage – jeg ved, du kan, og jeg hepper på dig<3 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme