Tykke, bløde cookies med chokolade og nødder, som glinser af varm, smeltet chokolade, når du knækker dem i mindre bidder for at nyde hver eneste mundfuld så længe som muligt.
Du behøver kun én eneste opskrift på chocolate chip cookies, og det er den her. Du kan variere sammensætningen af chokolade og nødder i det uendelige. Kun din egen fantasi sætter grænser.
Cookies med chokolade og nødder
Opskriften her var en af de allerførste på bloggen og har derfor trængt til nye billeder i (tæt på) en evighed. Heldigvis skulle Junior have kage med i skole, så de kunne blive solgt til fordel for et velgørende projekt i Afrika til gymnasiets forårskoncert.
I stedet for at bage den sædvanlige kanelkage eller chokoladekage i bradepande, ville jeg hellere slippe for at handle og havde alle ingredienserne til cookies med chokolade i skabet. – Det har du sikkert også;-)
Jeg vil anbefale dig at lade dejen hvile i køleskabet en times tid. Det giver nemlig tykkere cookies. Tricket til de her er også at tage dem ud, før de er helt gennembagte og sprøde. Når kagerne køler af, falder de lidt sammen og forbliver bløde i meget længere tid.
Det er de allerbedste cookies med chokolade;-)
Hvis du som jeg synes, at cookies er bedst, når de er nybagte eller dagen efter, kan du fryse dejen ned i kugler. Så kan du altid hive en plade friskbagte cookies ud af ovnen.
Dejkuglerne behøver ikke tø helt op, før du bager dem. De skal bare bage nogle minutter længere. Du er altid klar, hvis der kommer uventede gæster til kaffe.
Cookieminder
Da jeg boede i Aarhus, var der kun ét sted, jeg ville købe cookies med chokolade: Hos Linda’s på Immervad lige overfor Magasin. Linda var amerikaner og dansk gift. Desværre var det mandens butik, så da de blev skilt, beholdt han opskriften, og Linda måtte åbne en ny butik, Deedee’s.
Linda’s cookies var bløde, når de var nybagte, smeltede på tungen, og de allerbedste var dem med chokolade og valnødder. Men ingenting er, som det var engang. Hver gang jeg besøger Aarhus, køber jeg håbefuldt en cookie både hos Linda’s og hos Deedee’s overfor banegården, men ingen af dem smager helt rigtigt.
Cookies med chokolade og nødder
Ingredienser
- 220 g sukker
- 150 g brun farin
- 250 g blødt smør, stuetemperatur
- 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 325 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk fint salt
- 110 g grofthakkede valnødder (eller hvad du nu har)
- 275 g grofthakket chokolade (du bestemmer om det er lys, mørk eller hvid)
Sådan gør du
- Rør sukker, farin og smør ensartet i en stor skål med elpisker eller røremaskine. Rør ægget i.
- Bland mel, bagepulver og salt. Rør nødder og chokoladestykker i. Rør de tørre ingredienser i de bløde. (Det er en ret stiv dej.) Dejen skal ikke æltes for længe. Den skal kun lige være ensartet.
- Sæt skålen i køleskabet i en times tid.
- Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft).
- Vej dejen af i klumper á 30 g og tril dem til kugler. Sæt dem med god afstand på bageplader med bagepapir. (30 g svarer ca. til en spiseskefuld.)
- Cookies med chokolade og nødder bages ca. 10 minutter midt i ovnen og afkøles på bagepladen, da de er ret bløde, når de er varme. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Skriv et svar