• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Grej / Glazekager af Anne-Mette Juul Svensson – en boganmeldelse

Glazekager af Anne-Mette Juul Svensson – en boganmeldelse

12. maj 2022 af Lene Tranberg

(Anmeldereksemplar og inviteret til bogreception). Skal du kun købe én eneste kagebog i år, skal det være Glazekager af Anne-Mette Juul Svensson. Smukkere bog findes ikke.

Glazekager forside boganmeldelse
Bogens forside. Foto: Mette Lyck.

‘Glazekager’ af Anne-Mette Juul Svensson er udgivet på Muusmann Forlag og koster vejl. kr. 229,95 Bogen er på 166 sider og udkom den 22. april 2022.

I maj måned kører bloggerfællesskabet, Bloggers by Heart en Readathonserie, som dette indlæg er en del af. Her finder du inspiration til sommerens læsning. Læs mere nederst i indlægget.

Anne-Mette Juul Svensson

Anne-Mette er ubestridt den dygtigste glazekagebager i kongeriget Danmark. Selv tidligere bagedystdeltagere og -vindere har i løbet af foråret været på kursus hos hende for at blive endnu dygtigere.

Når man ser bogen og hendes univers på Instagram, kan man hurtigt sætte etiketten “Glazedronning” på Anne-Mette. Etiketten er velfortjent, men hun er så meget mere.

Anne-Mette Juul Svensson Lene Tranberg Glazekager
Anne-Mette Juul Svensson og jeg til hendes bogreception.

Anne-Mette er smuk. Både udenpå og indeni. Hun har et stort hjerte, som udover kærlighed til familien brænder for at udbrede hvor mange forskellige udtryk, man kan opnå med glaze.

Glazekager

Bogen er overskuelig og nem at gå til. Efter kapitlet om, hvordan bogen bruges og de nødvendige redskaber, finder du en perlerække af “nørdede” kapitler om ingredienser, konsistensen, smagsbalancer og teknikker. Der er ikke noget, der overlades til tilfældighederne, men alt er grundigt forklaret.

Anne-Mettes basisopskrift på glaze er hendes helt egen og fremkommet ved endeløse eksperimenter og gentagelser. En glaze skal nemlig hverken være tyk, gennemsigtig eller mat. En glaze skal være så blank, at du kan spejle dig i den.

Antoinette koldskål og kirsebær Glazekager
Antoinettekagen er opkaldt efter en strand på Bornholm, hvor Anne-Mette kom som barn. Stenene er karameller fra Karamelleriet på Bornholm.

Går det galt med din glaze, holder Anne-Mette dig stadig i hånden. Et helt kapitel er dedikeret til problemløsning, så du får forslag til og med tiden også din egen erfaring med, hvad der er gået galt.

Pyt-afsnittet giver dig løsningerne til, hvordan du kan redde din kage, hvis den er kikset. Den letteste metode er at pynte dig ud af problemerne: Hvis gazen er gledet ned ad siderne, så sæt et chokoladebånd omkring.

Er der bobler i overfladen, eller er din kage blevet skadet under transporten, så pynt den med (spiselige) blomster eller chokoladepynt. Resten af kagen skinner jo alligevel, og det er det, man ser:-)

Efter alt det tekniske kommer der fire kapitler, hvor opskrifterne er inddelt efter årstider. Smagene og farverne er sammensat efter årstiden, så forårskagerne er lysere i både smag og udseende end efterårs- og vinterkagerne.

Down the Rabbithole fra Glazekager Foto: Mette Luck
Malet glaze inspireret af Alice i Eventyrland. Foto: Mette Lyck.

Alle glazeteknikkerne som at puste på glazen til en splash-effekt eller at male ovenpå glazen med pastafarve er beskrevet. Spiderwebglaze kombineret med velvetspray. Guldeffekt. Striber. Alt, hvad du skal vide.

Udover de udførlige opskrifter og fremgangsmåder ledsages alle glazekagerne af billeder af de færdigpyntede kager og et snit, så du kan se, hvordan kagen ser ud indeni. Det er lige før, du kan smage kagerne gennem papiret;-)

Kirsebær mascarpone passion fra Glazekager foto: Mette Lyck
Kirsebær-mascarpone-passion pyntet med rosenblade. Foto: Mette Lyck.

Billederne

Bogens billeder er fotograferet af Mette Lyck, som Anne-Mette Juul Svensson har kendt i mange år, siden Mette tog billeder af Anne-Mettes højgravide mave og derefter fulgte op med børnebilleder, familiebilleder, profilbilleder, julebilleder.

Mette er normalt portrætfotograf, men fotograferingen af de mange, smukke, spejlblanke kager er i dén grad lykkedes til UG. Farverne og gengivelsen af kagerne er det smukkeste, jeg længe har set.

Et af de sejeste fotos i bogen er det, hvor Anne-Mette står med sprøjtepistolen, som hun laver splash-effekterne med: Aftenkjole, make-up, vind i håret, bevæbnet med sprøjtepistol og værktøjsbælte med termometre og paletknive.

Hvad synes jeg?

Glazekager er den første, danske bog om glaze, og den fortjener en plads på din boghylde. Der står ALT, hvad du skal vide om at glaze kager, uanset hvilket niveau du er på.

Bogen er smuk. Allerede det blanke omslag slår tonen an, så du ved, hvad du skal forvente. Der er både svære og nemme teknikker, men alt er så grundigt forklaret, at alle kan være med. Alle kan glaze kager!

The Big Apple glazekager
The Big Apple kagen var lavet af Julie Pedersen – også de smukke guldæbler i isomalt. (Hendes Instagram hedder @by_julie_p).

Ved bogreceptionen var tre af kagerne bagt og glazet af andre for at vise, at alle kan lykkes med opskrifterne.

Ved alle opskrifter er angivet, hvor mange personer opskriften er til, og hvilke forme du skal bruge.

En glazekage er ikke en hurtig kage. Der er flere processer med bunde, ganache, indlæg og mousser, som alle skal have den rigtige konsistens og være frosne, når der skal glazes. Til gengæld er det gå-til-og-fra-kager, hvor du ikke skal stresse over, at alt skal være klart i en fart.

En glazekage tager den tid, den tager. Nyd det store øjeblik, hvor du hælder glaze over din kage og se, hvordan mønstre og farver udfolder sig foran dig.

Glazekager Pære Belle Helene
Pære Belle Helene kagen med kakaoglaze.

Er der noget, jeg savner?

Det eneste, jeg savner, er en silikoneform eller to, så jeg kan kaste mig over opskrifterne i bogen og komme i gang. Bogen giver mig blod på tanden og lyst til at gå i køkkenet for at støbe mine første kager. Formene kommer fluks på min ønskeliste til min fødselsdag.

Måske skulle jeg starte med at lave min kirsebærkage med chokoladebund som en glazet kage?

‘Glazekager’ har alt, hvad jeg ønsker af en bog: Smukke billeder, gennemredigeret tekst, korrekturlæst, overskuelige opskrifter, stikordsregister.

Om sommerlæsningsserien hos Bloggers by Heart

Du kan i maj følge med hos Bloggers by Heart på Instagram, hvor der jævnligt kommer opslag, efterhånden som bloggerne i netværket udgiver deres boganmeldelser. Readathonserien er inspiration til, hvad du skal hyggelæse i sommerferien.

I sidste uge skrev Laura Lützen om, hvad der lader hende op. Laura anbefalede bogen ‘Midnatsbiblioteket’ af Matt Haig. Du kan læse Lauras anmeldelse ved at trykke her.

På søndag anmelder Louise Herby den næste bog.

Tags: Bagebog, Boganmeldelse, Glaze, Moussekage

Previous Post: « Glade smil garanteres: Nemme cookies med chokolade og nødder gør din hverdag sødere!
Next Post: Få den bedste start på dagen med disse grovboller med kerner – de bedste boller til morgenmad og brunch »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme