Ingen pulled pork burger uden hjemmelavet coleslaw. Her får du den nemmeste opskrift på verdens bedste coleslaw.
Når man laver coleslaw, skal der være det rette forhold mellem grønsager og dressing. Den må ikke sejle i dressing, men må heller ikke være for tør. Derfor har jeg angivet vægt på både gulerødder, spidskål, mayonnaise og græsk yoghurt/creme fraiche.
Der er virkelig ingen ben i at lave den nemme salat. Du skal rive gulerødderne groft, snitte spidskålen fint og røre en dressing sammen, før du blander det hele.
Coleslaw er supernemt
En god coleslaw må meget gerne trække et par timer før servering. Til gengæld må den efter min mening ikke trække et døgn før servering, for så bliver grønsagerne bløde og lidt trætte.
Vil du gerne forberede den i god tid, så bland dressingen for sig og snit grønsagerne for sig. Det kan du fint gøre dagen før og så blande det sammen på dagen.
Det, som gør den her salat til noget særligt, er dressingen. Den smages til med dijonsennep, hvidvinseddike, honning og spidskommen, så den både får lidt bid og en blød afrunding af kålen.
Du kan variere den i det uendelige. Brug den eddike, du har. Har du ingen honning, kan du søde den med sukker. Prøv dig frem, indtil du rammer lige din favorit.
Brug spidskål i stedet for hvidkål, når det er muligt. Spidskålens smag er mildere, og bladene er knap så grove.
Mængden af salaten er selvfølgelig afhængig af, hvad du skal bruge den til, og om der er andet tilbehør. Her er jeg gået ud fra, at der skal være rigeligt til at putte i burgere og lidt at spise ved siden af.
Vil du forkæle din burger med flere lækkerier skal du lave min guacamole – og bage de mest fantastiske briocheburgerboller til.
Coleslaw
Ingredienser
Dressing
- 150 g mayonnaise
- 150 g græsk yoghurt eller creme fraiche 18%
- 1-2 tsk dijonsennep
- 2 spsk honning
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 knivspids spidskommen
- Salt og friskkværnet peber
Salat
- 350 g groftrevne gulerødder
- 500 g fintsnittet spidskål
Sådan gør du
- Pisk dressingen sammen. Smag den til med spidskommen, salt og peber.
- Skræl og riv gulerødderne groft.
- Skyl og snit spidskålen fint. Skær kålen i smallere både, før du snitter den, så stykkerne ikke bliver længere end ca. 3 cm.
- Bland det hele sammen og lad din coleslaw trække i mindst en time før servering.
Hanne
Virkelig lækker og nem opskrift.
Lene Tranberg
Hej Hanne:-)
Det glæder mig, du kan li’ den.
God dag!
Kh Lene
Vibeke Pedersen
Årh fandt lige denne igen, den er helt perfekt. Tak😊🙏🏻
Lene Tranberg
Hej Vibeke:-)
Det er skam mig, der takker, fordi du også er vild med opskriften;-)
Ha’ en dejlig weekend.
Kh Lene
Caroline
Rigtig god opskrift.
Jeg tilsætter friskhakket persille og hakkede ristede hasselnødder, det gør noget godt for både smag og konsistens.
Lene Tranberg
Hej Caroline:-)
Tak for tippet om persille og hasselnødder. Jeg kan godt forestille mig, at det giver noget lækkert til salaten.
Ha’ en dejlig dag.
Kh Lene