Disse påskekyllinger af marengs overhalede del 2 af påskekagen. Ideen poppede op i mit hoved, og vi havde æggehvider til overs fra en pariserbøf, så der var ikke langt fra tanke til handling. Disse gule marengskyllinger voksede frem fra sprøjteposen, næsten af sig selv.
Marengskyllinger til påske
Næb og øjne er lavet af rester af den æggehvideglasur, jeg brugte til påskekyllingerne forleden. De er sat på, før marengsen blev bagt. Der skal kun ganske lidt glasur til. Jeg opbevarer glasurrester i sprøjteposer i køleskabet. Der kan de sagtens holde sig et par dage.
Udfordringen med påskekyllingerne var at få det til at se ud, som om der både var en krop og et hoved. Nogle af dem kom til at ligne (gule) juletræer, nærmest trekantede.
Jeg lurede dog teknikken til sidst: Man trykker en passende mængde marengs ud, mens man langsomt løfter sprøjteposen og trykker den lidt nedad til sidst for at få den runde krop. Derefter løfter man sprøjteposen ca. 5 mm over kroppen og trykker igen, hvorefter man sætter tyllen ned og gentager, bare i kortere tid, så man får et hoved.
Brug en lidt stor, rund tylle. Så undgår du, at der kommer spor efter sprøjteposen, som hvis du bare klipper spidsen af den.
Marengs er verdens nemmeste opskrift. Man skal bruge lige dele æggehvider, sukker og flormelis. Det nemmeste er altså at veje dine æggehvider. Så ved du præcis, hvor meget sukker og flormelis, du skal bruge.
Vil du vide alt, hvad der er at vide om marengs, så læs mere i Bagvrks Bageskole om marengs.
Marengskyllinger
Ingredienser
- 100 g æggehvider
- 100 g sukker
- 100 g flormelis
- Lidt citrongul og varmt gul pastafarve
- Æggehvideglasur til næb og øjne
Sådan gør du
- Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
- Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!). Tilsæt de 100 g sukker en skefuld ad gangen sammen med pastafarven. Farven bliver kun en smule lysere, når flormelisen kommes i, så vær forsigtig med farven. (Du vil ikke have Netto-gule kyllinger;-))
- Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke. Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.
- Klargør to bageplader med bagepapir.
- Tag en engangssprøjtepose med en stor, glat tylle i, og sæt den over et glas. Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt to kugler ovenpå hinanden som beskrevet ovenfor. Den ene som krop, den anden som hoved.
- Lad marengsen hvile på køkkenbordet i 20 minutter, mens du tegner øjne og næb med en smule sort og orange æggehvideglasur (den samme, som jeg brugte til kyllingemakronerne). Hvis øjnene bliver lidt for udstående, kan du tage en lille pensel, fugte den med ganske lidt vand og lægge spidserne ned, så øjnene bliver runde i stedet.
- Bag dine marengskylliger i 1½-2 timer ved 80° varmluft, begge plader på én gang. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i ovnen, til den er helt kold.
Michelle
Jeg har før fulgt en opskrift, hvor jeg bare slukkede for ovnen og lod marengsen stå derinde til morgenen efter, den blev fin. Tror du også, man kan det med dem her?
Tak for alle dine gode opskrifter og delinger, de er altid brugbare og yderst veludførte.
Det, at du også er fra Odense, gør, at jeg næsten føler, jeg kender dig.
Lene
Kære Michelle:-)
Beklager det sene svar.
Du kan sagtens lade kyllingerne køle af i ovnen natten over. Det gør jeg tit med marengs.
Tusind tak for din søde besked<3 Det sætter jeg stor pris på<3
Ha’ en skøn weekend:-)
Kh Lene
Helle Møller nielsen
Tak for super mange lækker opskrifter
Tænker du at marengsen kan blive stående i ovnen, til dagen efter , eller er det bedre at opbevarer dem afkølet i en tæt boks ?
Lene Tranberg
Hej Helle:-)
Velbekomme og tak, fordi du læser med:-)
Du kan godt lade marengsen stå i ovnen til dagen efter. (Medmindre luftfugtigheden er meget høj, for så vil de suge fugt til sig.)
God bagelyst!
Kh Lene