Jeg har en del venner i bageverdenen, som jeg ikke kender andre steder fra, end fra de sociale medier. Dorthe, som havde Chiahealth, er en af dem. Vi har henover vinteren skrevet sammen om nye ideer til opskrifter, naturligvis med chiafrø i, det giver jo sig selv. Forleden havde Dorthe fødselsdag, og hvilken bedre anledning til at bage en kage? Det blev til disse appelsinkager med chiafrø.
Appelsinkager med chiafrø
Forestil dig en superblød chokolade-orangegren som kage? Sådan smager denne. Den har en lille smule knas ligesom rigtige orangegrene pga. chiafrøene. Den smager af saftig appelsin og mørk chokolade. Men jeg står lidt alene med min begejstring her i huset.
Min mand bryder sig ikke om appelsin i kage og er slet ikke vild med orangegrene. Sønnen kan ikke li’ mørk chokolade, og chokoladeganachen smager virkelig af god, mørk chokolade. Men jeg synes, de er fremragende! Altså, kagerne;-)
Chiafrøene holder appelsinkagerne friske og saftige i flere dage, ligesom det er tilfældet med mine gulerodsboller og havreboller. Jeg spiste en appelsinkage, jeg bare havde sat på et fad med låg over, to dage efter de var bagt, og der smagte den fuldstændig som om, den lige var trukket ud af ovnen. Nu er du advaret;-)
Dorthe og jeg havde skrevet lidt frem og tilbage, om man kunne udbløde chiafrø i appelsinjuice, da jeg havde været ude for, at de frø, jeg havde sat over om aftenen i almindelig, blandet morgenjuice ikke havde ændret sig det mindste om morgenen. Dorthe havde erfaret, at man sagtens kan udbløde frøene i friskpresset juice, så det lænede jeg mig opad.
Jeg havde købt en form med 8 aflange huller til små brød, men jeg ville gerne bage appelsinkagerne i den, så det blev som små skærekager. Du kan sagtens bage dem i muffinforme i stedet. Så bliver der 12 stk. i stedet for 8, og så skal de bages ved 180° i stedet. Tiden er den samme.
Appelsinkager med chiafrø
Ingredienser
Kager
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 2 spsk chiafrø
- Fintrevet skal af en usprøjtet appelsin
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 125 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1½ tsk natron
Chokoladeganache
- 50 g piskefløde
- 100 g finthakket mørk chokolade (70%)
Sådan gør du
- Udblød chiafrøene i appelsinsaften i mindst 30 minutter. Husk at piske dem godt ud i saften med en gaffel, så der ikke er klumper af frø.
- Opvarm ovnen til 200°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)
- Rør smør, sukker og appelsinskal lyst og luftigt. Tilsæt chiafrøene og æggene ét ad gangen og rør grundigt mellem hvert æg. Bland mel og natron. Sigt det i blandingen og vend det i med lange tag med en dejskraber.
- Smør formen godt. (Hvis du bruger muffinforme af papir, behøver du ikke smøre dem.) Fordel dejen i hullerne og bag appelsinkagerne i ca. 18 minutter. Køl dem af på en rist.
- Varm fløden op til kogepunktet i en kasserolle. Tag gryden af varmen og tilsæt den finthakkede chokolade. Lad det stå et øjeblik og rør med en dejskraber, indtil massen er blank og glat.
- Overtræk de afkølede appelsinkager med chokoladeganachen.
Skriv et svar