• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Pebermyntemuffins med sukkerstokke i stedet for sukker

Pebermyntemuffins med sukkerstokke i stedet for sukker

12. december 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Vi har altid sukkerstokke på vores juletræ. Det hører sig til. Det er ikke altid, de bliver spist. Dem, der bliver til overs, bliver gemt i en af mine kasser med krymmel. Og i denne uge blev de gamle sukkerstokke fra sidste år tryllet om til de mest julede pebermyntemuffins.

De fineste pebermyntemuffins med krymmel og sukkerstokke - Bagvrk.dk
De fineste pebermyntemuffins med kant af sukkerstok.

Sukkerstokke har (ligesom sukker) nærmest ubegrænset holdbarhed. Det eneste, som kan tage livet af dem, er fugt, så de smelter. Derfor havde jeg heller ingen kvaler ved at bruge sukkerstokkene fra sidste år. Hvis der er knækkede sukkerstokke i pakken, kan de også blive til muffins.

Sukkerstokke smager oftest af pebermynte, men man kan godt få andre smagsvarianter. Dem kan du også sagtens bruge til disse muffins, men jeg vil ikke anbefale dig at blande de forskellige smage;-)

Pebermyntemuffins med sukkerstok - Bagvrk.dk
Lige til at sætte tænderne i.

Har du lyst til at bage mere med sukkerstokke, skal du prøve mine pebermynteboller eller de fine bismarckshjerter med sukkervindue.

Pebermyntemuffins

De knuste sukkerstokke erstatter sukkeret i min opskrift. Det er ret simpelt. Det kan du også gøre med andre slags bolcher.

Smagen er ikke stærk pebermynte og slet ikke som tandpasta. Smagen er fin, diskret og dejlig.

Knuste sukkerstokke i stedet for sukker - Bagvrk.dk
Knuste sukkerstokke i stedet for sukker røres godt med det bløde smør.

Pebermyntemuffins er selvfølgelig tofarvede og stribede som sukkerstokkene. Jeg farvede den ene halvdel af dejen rød med pastafarve. I virkeligheden skulle jeg nok have nøjedes med en tredje- eller fjerdedel. Den røde farve er ret dominerende.

Snit i en pebermyntemuffin så man kan se den stribede effekt - Bagvrk.dk
Den overvejende røde pebermyntemuffin er zebrastribet indeni.

Du laver stribede muffins ved at hælde begge deje i hver sin engangssprøjtepose, klippe et lille hul i spidsen og fordele dejen en lille klat ad gangen.

Dejen lægges lagvis en lille klat ad gangen - Bagvrk.dk
Læg dejen lagvis i små klatter i formene.

Når du lægger dejen lagvis ovenpå hinanden, presser vægten af dejen nedad og udad, og du får fint stribede muffins.

Mine pebermyntemuffins er ret store muffins, som har en lillebitte minimuffin sat ovenpå som kvast på en pelshue.

De stribede pebermyntemuffins klar til ovnen - Bagvrk.dk
Pebermyntemuffins klar til ovnen.

Langs kanten af kagen er en stribe glasur, hvorpå der sidder knuste sukkerstokke som pelskant. Den lille muffin er sat fast med en klat glasur. Jeg bruger altid æggehvideglasur, når jeg skal pynte muffins eller andre kager, for så er jeg sikker på, at glasuren ikke smelter, krakelerer eller løber ud.

Nærbillede af toppen på en pebermyntemuffin - sukkerstok - Bagvkr.dk

Ovenpå den lille muffin har jeg drysset det yndigste julekrymmel med små sukkerstokke i rød og hvid. Det købte jeg hos Cups4Cakes, men du kan sikkert få det andre steder også.

Der blev 8 store pebermyntemuffins ud af dejen. Hvis du bager i almindelige muffinforme i stedet for de store, amerikanske forme (og de små petit four forme), kan du få 12 muffins. Husk, at de så skal bage i kortere tid.

Pebermyntemuffin - Bagvrk.dk
Smukke, røde og lyse pebermyntemuffins.
Fremhævet billede af pebermyntemuffins - julemuffins - Bagvrk.dk

Pebermyntemuffins

Fine, stribede muffins med smag af sukkerstokke.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Ret Kage
Køkken Jul
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

Muffins

  • 125 g sukkerstokke (ca. 10 stk.), fintknuste
  • 100 g blødt smør, stuetemperatur
  • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 200 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 dl creme fraiche 9% eller 18%
  • Rød pastafarve

Pynt

  • ½ æggehvide
  • Flormelis
  • 2 knuste sukkerstokke
  • Sukkerstokkrymmel

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør otte minimuffinforme og otte store muffinforme af papir. Sæt dem i faste forme, så de bevarer formen.
  • Knus sukkerstokkene fint. Jeg brugte min foodprocessor, men du kan også putte dem i en pose, lægge posen på et skærebræt og slå løs med en (kød)hammer.
  • Rør det bløde smør godt med sukkerstoksukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt imellem hvert æg. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.
  • Sigt mel og bagepulver sammen og bland det godt. Vend skiftevis mel og creme fraiche i dejen med lange tag med en dejskraber, til det er blandet godt. Du skal ikke piske, for så får du kompakte kager.
  • Del dejen i to. Den ene del puttes direkte i en engangssprøjtepose. Den anden del farves rød med pastafarve, før den også puttes i en engangssprøjtepose.
  • Sæt skiftevis en klat dej i hver form. Start med de små muffins, så de kan komme i ovnen, mens du fylder de store. Fyld kun formen halvt op.
  • Bag de små muffins i ca. 9 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Lad dem afkøle i formen i et par minutter, før du tager dem op og lader dem afkøle helt på en rist.
  • Fyld de store muffinforme op med resten af dejen. Bag de store muffins i ca. 26 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Mærk efter med en tandstikker af træ, om de er gennembagte, eller der følger dej med op.
  • Lad dine muffins afkøle nogle minutter i den faste form, før du tager dem op og lader dem afkøle helt på en rist.

Pynt

  • Træk papirformene forsigtigt af de afkølede muffins.
  • Knus to sukkerstokke i en plasticpose med en kødhammer. Læg posen på et skærebræt, så du ikke laver mærker i bordet. Hæld sukkerstokkene i en skål.
  • Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Fyld glasuren i en engangssprøjtepose og klip et lille hul.
  • Tegn en tyk streg med glasuren langs kanten af den store muffin. Stregen behøver ikke være lige. Dyp kagen i de knuste sukkerstokke, så de hænger fast i glasuren.
  • Læg glasur på toppen af den lille muffin, og drys med sukkerstokkrymmel. Sæt den fast på toppen af den store muffin med en klat glasur.

Noter

Pebermyntemuffins er fryseegnede uden glasur og pynt i op til tre måneder.
Tags Cupcakes, Muffins, Sukkerstok
Følg mig på Instagram.

Tags: Børnevenlig, Cupcakes, Jul, Julebag, Juleopskrift, Muffins, Nem opskrift, Rørekage, Sukkerstokke

Previous Post: « Julegaveforslag til dig. Det eneste, jeg ønsker mig til jul…
Next Post: Giftkage eller bladankage – en supernem opskrift »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme