Pasta all’Arrabbiata er en supernem hverdagsret: Pasta med en krydret tomat- og chilisauce, som kan være klar på en halv times tid. Få ingredienser, men masser af smag.
Pasta all’ arrabbiata
Arrabbiata betyder vred på italiensk. Du bestemmer, hvor vred din tomatsauce skal være, men tricket til den bedste sauce er at svitse hvidløg og chili langsomt i olien, før tomaterne tilsættes. På den måde trækkes mest mulig smag ud af dem.
Der er brugt ½ tsk chiliflager i opskriften her, og saucen har bid, men uden at den bider fra sig. Alt efter, hvor godt du kan li’ stærk mad, justerer du mængden efter det.
Bruger du frisk pasta, skal du begynde på tomatsaucen, før du sætter vandet over til at koge pastaen i. Pastaen må nemlig ikke være mere kogt end al dente, når den tilsættes saucen, for de to skal have mulighed for at blande sig.
Gem lidt af kogevandet fra pastaen, så du kan justere tykkelsen på pastaretten til allersidst.
Den traditionelle pastatype til retten er penne, men du er fri til at bruge dem, du bedst kan li’. Jeg havde lavet en portion frisk linguine, og det var det helt perfekte valg for os.
Pasta all’arrabbiata serveres med rigelige mængder friskrevet parmesan, frisk basilikum og et godt stykke (ciabatta)brød til at suge det sidste af saucen op med.
Pasta all’ arrabbiata
Ingredienser
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- ½ tsk chiliflager efter smag
- 3 spsk olivenolie
- 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk sukker
- 2 tsk balsamico eddike
- Frisk basilikum i strimler
- Salt og friskkværnet peber
- 400 g tørret pasta
- Friskrevet parmesan
Sådan gør du
- Varm olivenolien op til middelhøj varme. Tilsæt hvidløg og chiliflager og lad det simre fem minutter uden at tage farve.
- Tilsæt tomatpuréen, svits det med et par minutter, før du tilsætter de hakkede tomater, sukker og balsamico.
- Lad saucen simre uden låg i 20 minutter, før den smages til med frisk basilikum, salt og peber.
- Imens koges pastaen al dente i letsaltet vand. Dræn pastaen og bland den sammen med tomatsaucen. Lad det trække i gryden et minuts tid, så det samler sig.
- Serveres med rigeligt friskrevet parmesan og frisk basilikum.
Skriv et svar