Måske er det en tilsnigelse at kalde et pærebrød for brød. Det er nok mere en kage. Med fuldkornsmel og mindre sukker, så det er da lidt sundt. Men også med mørk chokolade;-) Uimodståeligt lækkert til eftermiddagskaffen.
Det er virkelig nemt at bage et pærebrød. Du skal bare have modne pærer for at få mest mulig smag. Er du heldig at få pærer i din pose fra Too Good To Go, så lad dem bare ligge lidt længere. Gule, saftige pærer er det allerbedste. Også selvom de kan være svære at rive på et rivejern, fordi de er så bløde.
Pærebrød med fuldkornsmel
Dansk Hvid Hvede fuldkornsmel er et specialmel fra Valsemøllen [reklame, da jeg er ambassadør for dem] med et fuldkornsindhold på 98,5%. Melet er lyst og fintformalet, så du kan bruge det alle steder, hvor du ellers ville bruge almindeligt hvedemel.
Melet har et højt fiberindhold på 9,5 g kostfibre pr. 100 g mel (hvor almindeligt, hvidt mel ligger på 3,2 g kostfibre pr. 100 g). Du kan derfor med lethed snige flere fibre i familien, uden at de opdager det;-)
Jo sødere og modne dine pærer er, jo sødere bliver dit brød. Er pærerne ikke modne nok, kan du tilsætte mere sukker, men smag dig lidt frem, når du har blandet dejen. Det er nemmere at tilsætte mere sukker end at fjerne det igen.
Dejen skal bare røres sammen med en ske, så du behøver ikke finde de helt store bagemaskiner frem. Ved at blande dejen med en grydeske undgår du også at komme til at piske dejen for længe, efter melet er kommet i. Det giver nemlig kompakte kager, fordi gluten i melet aktiveres.
Når kagen bages i en brødform som her, er den lige til at skære i skiver og smøre med lidt smør, hvis du synes, det hører sig til.
Pærebrød kan selvfølgelig også bages med dåsepærer, hvis det er det, du har.
Pærebrød er naturligvis i familie med bananbrød, som heller ikke helt ved, om det er en kage eller et brød. Du finder min fabelagtige opskrift på bananbrød lige her.
Sus også forbi min helt uimodståelige pæretærte med mørk chokolade.
Pærebrød
Udstyr
- Rugbrødsform, 30x12x8 cm
Ingredienser
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 75 g rørsukker
- 50 g smagsneutral olie, fx rapsolie
- 100 g yoghurt eller skyr
- 300 g pære meget modne
- 285 g Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel
- 1 tsk natron
- 1 tsk vanillesukker
- ¼ tsk stødt ingefær
- 75 g grofthakket, mørk chokolade
Til pynt
- 2 pærer, skåret i halve
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Smør en rugbrødsform godt.
- Rør æg og sukker sammen. Tilsæt olie og skyr og bland igen.
- Halver pærerne og fjern stilk, blomst og kernehus. Riv pærerne groft ned i skålen med dejen.
- Sigt natron ned i melet sammen med vanillesukker og ingefær. Bland chokoladen i og rør det sammen med de andre ingredienser. Rør kun, indtil der ikke er synlige striber af mel, ellers bliver din kage kompakt.
- Hæld dejen over i den smurte form, fordel de halverede pærer ovenpå dejen.
- Bag pærebrødet i ca. 45 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Lad det køle af i formen i 5 minutter, før det vendes ud og afkøles helt på en rist.
Christine
Hej Lene
Kan man bruge alm mel hvis man ikke har nok hvid hvede fuldkornsmel.
Lene Tranberg
Hej Christine:-)
Ja, det kan du sagtens. Det er ikke noget problem;-)
God bagelyst!
Kh Lene