• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Pæretærte med chokolade – nem og ualmindeligt lækker tærte med mørdej

Pæretærte med chokolade – nem og ualmindeligt lækker tærte med mørdej

26. april 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Den her pæretærte er noget helt særligt. I hvert fald for min ældste datter, som altid ønsker den til sin fødselsdag. Selv når man er 25 år og har sin egen tærteform, er det rart, når ens mor kommer med pæretærte<3

Ubagt pæretærte med 25 Bagvrk.dk

Opskriften står i min gamle håndskrevne kogebog. Den står godt nok opført som en ananastærte i stedet for pæretærte, så du kan sagtens bage den med ananas i stedet.

Da jeg gik på Arkitektskolen, bagte min kammerat, Lars, en gang imellem en pæretærte, som smagte ualmindeligt godt. Jeg bad ham om opskriften. Da jeg fik den, blev jeg overrasket, fordi den var magen til min egen opskrift på ananastærte – blot med pærer i stedet for. Sådan kan verden være lille.

Ubagt pæretærte med blomstermotiv Bagvrk.dk

Opskriften har stået på bloggen siden oktober 2016. Næsten i al den tid bloggen har eksisteret. Det er ikke spor for tidligt med en opdatering og nye billeder. Faktisk tog jeg nye billeder sidste forår, da min ældste havde fødselsdag, men det er først nu, jeg får gjort noget ved det.

Den bagte pæretærte med 25 Bagvrk.dk

Pæretærte

Selve opskriften er nem at gå til. Mørdejen er krydret med vanille og ingefær. Ovenpå bunden drysses hakket, mørk chokolade, før pærerne lægges ovenpå og derefter dejlåget.

Før jeg fik foodprocessor, brugte jeg håndmixeren til at ælte dejen med. Så får man hurtigt smuldret sukker, mel og smør sammen, uden at varme dejen op med hænderne.

Ubagt pæretærte med blomstermotiv penslet med æg Bagvrk.dk

Det er nemlig vigtigt med en mørdej, at den skal blive ved med at være kold, så smørret ikke smelter, men også at den ikke æltes for længe, så gluten aktiveres. Så får man nemlig en sej og ikke sprød tærtebund.

Et godt tip til mørdej er at bruge mel med lavt glutenindhold fx det, som hedder Kagemel fra Valsemøllen (reklame). Når du læser på varedeklarationen, kan du se, at der kun er 9 g protein pr. 100 g mel. Når proteinindholdet angives på mel, svarer det til glutenindholdet.

ubagt pæretærte med blomster højformat Bagvrk.dk

Et lavt glutenindhold giver småkager og tærter et godt knæk og sprødhed, ligesom det giver rørekager større luftighed.

Husk på, at der vil være forskel på bagetiden, om du vælger en form i metal, porcelæn eller glas. Derfor skal du holde øje med din pæretærte i ovnen.

Pæretærte udvalgt billede bagt og ubagt Bagvrk.dk

Har du lyst til at bage andre tærter, kan det fx være en peach melba tærte eller en marcipansnittetærte.

Pæretærte udvalgt billede bagt og ubagt Bagvrk.dk

Pæretærte med chokolade

En klassisk, sød mørdej med mørk chokolade og henkogte pærer.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 150 g koldt smør
  • 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 æg, str. M/L
  • 1 dåse pærer
  • 100 g mørk chokolade
  • Evt. æg eller mælk til pensling

Sådan gør du
 

  • Mel blandes med sukker, vanillesukker og ingefær. Smørret smuldres i de tørre ingredienser, til det har konsistens som groft sand.
  • Dejen samles med ægget, og hviler i køleskabet i en frysepose i 30 minutter.
  • Imens drypper frugten af i et dørslag, og chokoladen hakkes groft.
  • Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Smør en tærteform med en diameter på 26 cm godt med smør.
  • Dejen æltes hurtigt igennem igen. ⅔ af dejen rulles ud på et meldrysset bord. Sørg for hele tiden at flytte på dejen, så den ikke klistrer fast til bordet.
  • Den smurte tærteform beklædes med dej. Chokoladen drysses ud over bunden, og pærerne fordeles jævnt.
  • Rul resten af dejen ud til et låg, der lægges ovenpå tærten. Snit et par slidser i låget, så dampen kan slippe ud.
  • Hvis du udstikker blomster eller tal til at sætte ovenpå tærtens låg, skal du pensle låget med æg eller mælk, så pynten sidder fast.
  • Tærten bages i nederste tredjedel af ovnen i ca. 40 minutter. Lad den køle af på en rist.
  • Serveres lun med creme fraiche, flødeskum eller skyr med vanille.

Noter

Pæretærten kan fryses ned i op til 3 måneder.
Tags Chokolade, Dansk Klassiker, Pære, Tærte
Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Børnevenlig, Chokolade, Dansk klassiker, Familiefavorit, Fødselsdag, Mørdej, Nem opskrift, Pære, Tærte

Previous Post: « Rosinbrød – sødt, gammeldags og helt perfekt
Next Post: Sådan bygger du en buet bænk ved bålpladsen – DIY »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dora Nielsen

    22. april 2023 kl. 11:05

    5 stars
    Hej Lene.
    Virkelig lækker dej at arbejde med. Den er nu en fast opskrift i mit køkken.
    Med venlig hilsen
    Dora

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. april 2023 kl. 12:04

      Hej Dora:-)
      Det glæder mig meget.
      Tak for din søde besked.

      God weekend.

      Kh Lene

      Svar
  2. Solveig Christensen

    3. oktober 2023 kl. 11:10

    Skal den bages før man fryser ned eller kan den fryser rå?Vh.Solvejg

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. oktober 2023 kl. 10:33

      Hej Solveig:-)
      Du kan både fryse den ned rå og efter bagning. Lad den tø helt op, før du bager den rå tærte.

      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Flagkage som Dannebrog – til fødselsdage og landskampe

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme