Kirsebærcupcakes ligner en million, men er nemme at bage – især hvis du har en bøtte kirsebærsauce til overs fra jul.
Dagplejeren
Selvom vores yngste nu er 12, vil hans dagplejer altid have en særlig plads i mit hjerte. Bevares, han har altid været nuttet, men allerede da hun så ham første gang, da han var 5 måneder, sagde hun, “at ham ville hun have!”
Det var til en fastelavnsfest på skolen, hvor områdets dagplejere med børn var inviteret som publikum, og August var klædt ud som et lille, lækkert rensdyr i en babydragt. Jytte er “for længst” gået på pension, men hun har lige rundet de 70, og i dagens anledning bagte jeg kirsebærcupcakes.
August kører stadig forbi og siger ‘hej’ af og til. Og Jytte har altid noget lækkert, når han kommer på besøg. Så er det vel også kun rimeligt, at hun får sin egen Jytte-kage?
Kirsebærcupcakes med kirsebærsauce
Jeg havde købt et glas kirsebærsauce fra Den Gamle Fabrik på tilbud lige efter jul. Den slags kan holde sig i evigheder, helt til lillejuleaften året efter. Jeg havde også mascarpone i køleskabet fra rabarbergaletterne forleden.
Sat sammen blev det til kirsebærcupcakes med mascarponefrosting. En helt fortryllende kombination, hvis du spørger mig. Og meget fødselsdagsagtig med de rød/hvide farver, godt hjulpet på vej af stribede muffinforme.
Som sagt har jeg brugt et glas kirsebærsauce (360 g). Jeg har ladet saften dryppe godt af gennem en grov sigte, men du kan sagtens bruge et dørslag. I opskriften har jeg både angivet det hele glas sauce, men også hvor meget og hvornår du skal bruge det i opskriften. Der bliver 12 cupcakes af opskriften.
Kirsebærcupcakes med mascarponefrosting
Ingredienser
- 1 glas kirsebærsauce fra Den Gamle Fabrik (360 g)
Kirsebærcupcakes
- 125 g blødt smør, stuetemperatur
- 125 g sukker
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 4 spsk kirsebærsauce
- 125 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1 tsk bagepulver
- De drænede kirsebær
- Pink pastafarve eller rød frugtfarve
Mascarponefrosting
- 225 g blødt smør, stuetemperatur
- 60 g mascarpone
- 60 g kirsebærsauce
- 1 tsk mandelessens
- 250 g flormelis
- Røde sukkerhjerter til pynt
Sådan gør du
- Start med at dræne kirsebærsaucen fra kirsebærrene ved at hælde dem i en grovmasket sigte eller et dørslag. Lad dem afdryppe i en halv times tid.
- Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Forbered en fast muffinform med 12 papirforme.
- Pisk sukker og smør godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine. Du kan sagtens bruge håndmixer i stedet.) Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg og tilsæt kirsebærsaucen.
- Sigt mel og bagepulver i en skål, rør det i dejen og vend de afdryppede kirsebær i dejen sammen med pastafarven. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes.
- Fordel dejen i muffinformene. Bag kagerne i ca. 20 minutter. Mærk efter med en tandstik, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Lad dem afkøle helt.
Imens laves mascarponefrostingen
- Pisk smørret i ca. 5 minutter ved høj hastighed, til det skifter farve og bliver lyst og luftigt. Tilsæt mascarpone, kirsebærsauce og mandelessens og pisk igen ca. et minut, til det er en homogen masse.
- Sigt flormelis over i en skål. Tilsæt halvdelen af flormelisen og pisk i to minutter. (Start ved lav hastighed, ellers har du flormelis ud over hele køkkenet!) Tilsæt resten af flormelisen og pisk igen et par minutter, til du har en let og luftig smørcreme. Smag evt. til med mere mandelessens.
- Fyld cremen i en engangssprøjtepose med en lukket stjernetyl og dekorer dine kirsebærcupcakes med mascarponefrosting og drys røde sukkerhjerter på.
- Hvis du ikke spiser dine kirsebærcupcakes indenfor et par timer, skal de på køl. Husk at tage dem ud af køleskabet ca. en halv time, før du serverer dem, så cremen kan blive blød og lækker igen.
Skriv et svar