[Reklame/produkttest] Du ved, når du er på ferie sydpå, fx i Frankrig, kan man købe de skønneste kager med fyld af vanillecreme. En tynd, sprød bund, en tyk creme eller budding, og hvis du er heldig, er der også frugt ovenpå. Kunne du spise en cremetærte?

Jeg plæderer altid for, at du koger din vanillecreme selv. Det er nemlig ikke ret svært. Men engang imellem er en pulvercreme på sin plads. Forestil dig fx., at du har stor lyst til at bage fastelavnsboller, men du har kun ét æg tilbage, og det skal du bruge i dejen?
Jeg har fået lov at teste Dr. Oetkers økologiske kagecreme. Det er en lækker, lysegul creme med masser af vanilleprikker. Cremen kan nemt gøres bagefast ved at bruge mindre mælk – eller den kan blandes med flødeskum til en konditorcreme. Det står altsammen bag på posen, så her kan alle være med.

Den russiske pærekage
Denne kage er en gammel drøm, som jeg har puslet med. For to år siden så jeg et billede på Instagram, som jeg ville efterligne. Desværre var det en russisk opskrift, hvor Google Translate ikke gav meget mening. Dejen var med eddike, og kagen smagte i det hele taget ikke ret godt.
Andet forsøg blev langt bedre, men det var ret omstændeligt at lave kagen, fordi pærerne skulle koges i en sukkerlage undervejs, og der var en del bagning og afkøling involveret.
Du kan se resultatet på den russiske pærekage her.

Cremetærte
Min mand mener, at der bør være creme i alle slags kager. Ellers er det ikke en kage! Derfor er han også vild med de franske cremedesserter og står for Crème Brûléen her i huset. (Måske også fordi han får lov at lege med sukkerbrænderen;-))
Denne cremetærte skulle være meget lettere at have med at gøre, end den russiske pærekage var. Bund og creme skulle kunne bages sammen.

Dåsen med de små babypærer har jeg købt i Tyskland. Faktisk har jeg haft den til at stå et års tid, fordi jeg ikke kunne beslutte mig for, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg MÅTTE bare have den med hjem, da jeg så den.
Hvis du ikke kan skaffe en dåse babypærer, kan du bruge en hvilken som helst anden slags dåsefrugt. Husk blot, at frugten skal dryppe godt af, før du lægger den på cremen.

Mørdejen
Mørdejen er ret simpel at lave. Der er mandelmel i (faktisk bare fintblendede, usmuttede mandler, fordi jeg ikke havde mere mandelmel) og flormelis, så tærten er fin og sprød, uden at man kan se små sukkerkorn.
Dejportionen passer både til en tærteform på 24 cm i diameter og den aflange form på 13×35 cm, som jeg har brugt.
Husk, at mørdej skal samles hurtigt med ægget, så du ikke kommer til at varme dejen op, så smørret bliver blødt.
Jeg ruller dejen tyndt ud lige efter den er klar, lægger den i den smurte tærteform og lader den hvile i køleskabet i en times tid, så den er helt kold.

Geleen på toppen
Hvis du kigger på billederne af den russiske pærekage, kan du måske se, hvorfor kagen giver mig associationer til en russisk badstue.
Du ved, et stort trækar med varmt vand, hvor overvægtige mænd sidder og hænger på kanten af karret, mens de fordeler våbensalget imellem sig. (Meget stereotyp James Bond reference, men det er altså det, jeg ser…)
Denne cremetærte er fin og elegant. Dejen er rullet helt tyndt ud. Cremen er lys og blød. Pærerne er små og fine. Geleen er kun et tyndt lag.
Jeg tilføjede lidt hakkede mandler på toppen af cremen, før den blev bagt og et drys lysegrønt pærekrymmel, da geleen var stivnet.
Geleen er blot vandet fra pærerne, lidt sukker og husblas.


CREMETÆRTE MED BABYPÆRER
En tynd mandelmørdej, vanille kagecreme, babypærer, mandler og gelé på toppen.
INGREDIENSER
VANILLECREME
- 1 pose Dr. Oetker økologisk Vanilje Kagecreme
- 5 1/2 dl mælk
MØRDEJ
- 25 g mandelmel (eller blendede mandler)
- 135 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 50 g flormelis
- 75 g koldt smør
- 1/2 sammenpisket æg, str. M/L
FYLD
- 1 dåse hele babypærer (210 g nettovægt)
- 10 g smuttede, grofthakkede mandler
GELÉ OG PYNT
- 2 blade husblas
- 2 dl lage fra pærerne
- 2 tsk sukker
- 1/2 tsk Dr. Oetker Vanille Extract
- Dr. Oetker Leafy pærekrymmel
SÅDAN GØR DU
START MED VANILLECREMEN
-
Bland Dr. Oetker pulveret til kagecreme med en deciliter mælk i en skål. Bring resten af mælken i kog i en lille gryde. Når mælken koger, hælder du pulverblandingen over i mælken.
-
Pisk godt og bliv ved med at røre, indtil cremen har kogt et minuts tid og er tyknet.
-
Skrab al cremen over i en skål. Dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på overfladen, så der ikke dannes skorpe, og stil cremen til afkøling.
MØRDEJ
-
Bland mandelmel, hvedemel, flormelis og det kolde smør i mindre tern i en blender, til det ligner groft sand. Saml hurtigt dejen med ægget.
-
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Flyt på dejen en gang imellem, og drys med lidt mere mel, så dejen ikke klæber fast til bordet. Hav hele tiden den samme overflade opad, så får du den pæneste udrulning.
-
Smør en tærteform på 13×35 cm (eller en rund på ca. 24 cm) godt med smør og læg dejen i. Løft lidt op i kanterne, når du lægger og presser siderne på plads.
-
Prik dejen med en gaffel, og stil formen med mørdejen i køleskabet i minimum en time. Imens laves cremen.
FYLD
-
Hæld de små babypærer i en sigte over en skål, og lad dem dryppe godt af. Gem saften.
-
Når mørdejen er kold og fast, og cremen er afkølet til håndvarm, varmes ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft).
-
Fordel vanillecremen i tærtebunden. Sæt pærerne jævnt i cremen, og drys med de grofthakkede mandler.
-
Bag tærten nederst i ovnen i 30-35 minutter, til kanten er gylden. Lad tærten afkøle helt.
GELÉ OG PYNT
-
Udblød husblassen i koldt vand i 20 minutter. Varm den sigtede saft fra pærerne op i en lille gryde sammen med sukkeret og vanille ekstrakt.
-
Når sukkeret er smeltet, knuges husblassen for overskydende vand og smeltes i den varme saft. Hæld saften i en lille kande og lad det afkøle til stuetemperatur.
-
Når kagen er kølet af, hældes geléen over vanillecremen. Stil kagen i køleskabet (eller fryseren), indtil geléen har sat sig helt. Drys med Leafy krymmel.
-
Skær cremetærten i trekantede stykker med en tung, skarp kniv.
NOTER
Cremetærte skal opbevares i køleskabet og kan holde sig et par dage. Server den tempereret.

PS: Vanilje kagecreme, pærekrymmel og vanilla extract har jeg fået tilsendt som en gave fra Dr. Oetker. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge ingredienserne, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået det gratis. Du finder linket til Dr. Oetkers økologiske sortiment her.

Super idé til sammensætning
Tak, Bianca:-)
Ja, du må jo bare bage en magen til;-)
Kh Lene
Det kunne godt være noget man skulle prøve, dog uden pærer – men med noget andet
Hej Carina:-)
Jeg tænker, den kunne være vildt lækker med ferskner, abrikoser eller mandariner på også:-)
Kh Lene
Hvor ser den bare lækker ud
Jeg elsker creme i kager, og jeg elsker pæretærte..Så det er den perfekte sammensætning. Mmm siger jeg bare.
Hej Jeanette:-)
Tusind tak:-) Du må bare i gang med at bage.
Kh Lene