Kanelsneglemuffins er “kanelsnegle” bagt i en muffinform, dog af af en rørt kagedej. Der er ingen hæve- eller ventetid, men bare en lækker smag.
Jeg har (måske) fået en god idé. Jeg vil prøve at genopfinde klassiske kager, men bage dem som muffins i stedet for deres originale udseende. Smagsindtrykket skal altså være som det plejer, men kagen skal kunne bages i en papirmuffinform og se ud som en muffin eller cupcake.
Det lykkedes meget godt med kanelmuffins og Mille Marie muffins, som er en nyfortolkning af drømmekagen, dog tilsat marcipan i dejen, for det holder Mille Marie meget af. I dag har jeg prøvet kræfter med Kanelsneglemuffins, som smager som kanelsnegle, men som sagt bagt med en muffindej og i papirform.
Kanelsneglemuffins
Der er altså ikke tale om en klassisk kanelsnegl af gærdej, som bare er lagt i en muffinform og bagt sådan. Vi taler om en rørt kagedej, men med smag som kanelsnegl, ikke?
Muffins holder sig friske og bløde i længere tid end gærdej. Her tre dage efter bagning er kagen stadig lækker og svampet, men glasuren er noget tør. Kager er naturligvis allerbedst, når de er nybagte, men du kan godt bage disse dagen før. Og ellers kan de sagtens fryses, hvis du er i rigtig god tid:-)
Det, en kanelsnegl smager af, er kardemomme i gærdejen, og smør, farin og kanel i remoncen – allerhelst sammen med en vanillecreme. Når man på denne måde nedbryder kagen og trækker de forskellige smage ud af den, er det ikke ret svært at kombinere sig frem til en opskrift.
Hvis du nu har en yndlingskage af den klassiske slags, som du tænker ville være rart at have i en muffinform, så man kan have den med på skovtur, vil du så ikke lægge en kommentar eller sende mig besked på anden vis? Så vil jeg overveje at lægge dit ønske i kurven til de andre ideer, der ligger og ulmer lidt.
Kanelsneglemuffins
Ingredienser
Dej
- 125 g blødt smør, stuetemperatur
- 125 g sukker
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 2 spsk mælk
- 125 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk kardemomme
Remonce
- 50 g smør
- 100 g brun farin
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk pulver til vanillecreme
- 1 spsk mælk
Glasur
- ½ æggehvide
- 50 g flormelis, ca.
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller.
- Rør smørret lyst og luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem dem. Tilsæt mælken og pisk igen. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.
- Bland mel, kardemomme og bagepulver godt, (gerne med et piskeris) og vend det i smør/sukker/æggeblandingen. Du skal ikke piske, for så får du kompakte muffins. Det skal kun vendes i, så der ikke er tørt mel.
Lav remoncen på dette tidspunkt
- Imens smelter du smørret til remoncen i en lille gryde og pisker vanillecremepulveret godt sammen med mælken i en lille skål. (Bare med et piskeris.)
- Tag gryden fra varmen, når smørret er smeltet og tilsæt farin, kanel og vanillecremen og rør godt, til det hele er jævnt. Vanillecremen stabiliserer smør og farin, så det ikke skiller ad, men giver en tyk remonce. Hæld remoncen i en engangssprøjtepose og klip spidsen af.
Tilbage til kagerne
- Fordel ⅔ af dejen i de 12 muffinforme. Fordel ca. halvdelen af remoncen ovenpå dejen, og brug en tandstikker til at blande remoncen lidt med dejen, så der tegnes striber.
- Fordel herefter resten af dejen ovenpå og tegn spiralmønstre på med resten af remoncen. – Så det ligner en kanelsnegl… Hvis du har remonce til overs, kan du enten lægge en spiral mere ovenpå eller tegne en cirkel rundt langs kanten af kagen.
- Bag dine kanelsneglemuffins i nederste tredjedel af ovnen i cirka 20 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op.
- Lad dine kanelsneglemuffins afkøle i muffinformen i fem minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.
Glasur
- Hæld æggehviden i en skål og pisk den med et håndpiskeris, til den skummer let. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk igen, til du har en tyk glasur. Hæld glasuren i en engangssprøjtepose, klip spidsen af og tegn spiraler ovenpå dine kager.
Cecilie
Hej Lene
Tusind tak for endnu en dejlig opskrift! Vi har allerede nydt disse kager flere gange!
Hvis mn vil fryse dem, fryses de så bare med papirsformen og lader du dem så bare tø op på køkkenbordet? Og så glasur på når de er tøede? Eller hvordan gør man lige?
Lene Tranberg
Hej Cecilie:-)
Tak for din søde besked;-D
Lige præcis. Med papirform, uden glasur og optøning på køkkenbordet.
Ha’ en dejlig weekend!
Kh Lene
Cecilie
Tusind tak for det hurtige svar!
Oplever du også at papirformen er meget våd lige når de kommer ud? Og er det en bestemt type/mærke du bruger? Synes nemlig dine ser ud til at holde formen bedre end dem jeg brugte sidst
Lene Tranberg
Hej Cecilie:-)
De fleste af mine forme har jeg købt i Netto. Det er dog ved at være længe siden, jeg har set dem blandt deres spotvarer, så jeg var heldig at have købt rigeligt ind sidst;-)
Jeg bruger altid en fast muffinform af metal, så kagerne holder formen under bagning. Jeg lader dem kun stå i formen i fem minutter, før jeg tager dem ud og lader dem køle af på en rist, så de kan komme af med dampen.
Måske er det derfor?
Kh Lene
Pia
Uha, de er goe’
Lene Tranberg
Tak, Pia:-)
Men ja, de er både gode og nemme;-)
Kh Lene