Kanelsneglemuffins – om at genopfinde en klassiker

Jeg har (måske) fået en god idé. Jeg vil prøve at gennemopfinde klassiske kager, men bage dem som muffins i stedet for deres originale udseende. Smagsindtrykket skal altså være som det plejer, men kagen skal kunne bages i en papirmuffinform og se ud som en muffin eller cupcake. Det lykkedes meget godt med kanelmuffins og Mille Marie muffins, som er en nyfortolkning af drømmekagen, dog tilsat marcipan i dejen, for det holder Mille Marie meget af. I dag har jeg prøvet kræfter med Kanelsneglemuffins, som smager som kanelsnegle, men som sagt bagt med en muffindej og i papirform.

Kanelsneglemuffins

Der er altså ikke tale om en klassisk kanelsnegl af gærdej, som bare er lagt i en muffinform og bagt sådan. Vi taler om en rørt kagedej, men med smag som kanelsnegl, ikke?

Muffins holder sig friske og bløde i længere tid end gærdej. Her tre dage efter bagning er kagen stadig lækker og svampet, men glasuren er noget tør. Kager er naturligvis allerbedst, når de er nybagte, men du kan godt bage disse dagen før. Og ellers kan de sagtens fryses, hvis du er i rigtig god tid:-)

Det, en kanelsnegl smager af, er kardemomme i gærdejen, og smør, farin og kanel i remoncen – allerhelst sammen med en vanillecreme. Når man på denne måde nedbryder kagen og trækker de forskellige smage ud af den, er det ikke ret svært at kombinere sig frem til en opskrift.

Kanelsneglemuffins

Hvis du nu har en yndlingskage af den klassiske slags, som du tænker ville være rart at have i en muffinform, så man kan have den med på skovtur, vil du så ikke lægge en kommentar eller sende mig besked på anden vis? Så vil jeg overveje at lægge dit ønske i kurven til de andre ideer, der ligger og ulmer lidt.

Der bliver 12 kanelsneglemuffins ud af opskriften.

Kanelsneglemuffins

Dej

  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2 spsk. mælk
  • 125 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. kardemomme

Remonce

  • 50 g smør
  • 100 g brun farin
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. pulver til vanillecreme
  • 1 spsk. mælk

Glasur

  • ½ æggehvide
  • ca. 50 g flormelis

Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller.

Rør smørret lyst og luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem dem. Tilsæt mælken og pisk igen. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.

Lav remoncen på dette tidspunkt

Imens smelter du smørret til remoncen i en lille gryde og pisker vanillecremepulveret godt sammen med mælken i en lille skål. (Bare med et piskeris.) Tag gryden fra varmen, når smørret er smeltet og tilsæt farin, kanel og vanillecremen og rør godt, til det hele er jævnt. Vanillecremen stabiliserer smør og farin, så det ikke skiller ad, men giver en tyk remonce. Hæld remoncen i en engangssprøjtepose og klip spidsen af.

Kanelsneglemuffins

Tilbage til kagerne

Bland mel, kardemomme og bagepulver godt, (gerne med et piskeris) og vend det i smør/sukker/æggeblandingen. Du skal ikke piske, for så får du tunge muffins. Det skal kun vendes i, så der ikke er tørt mel.

Kanelsneglemuffins

Fordel 2/3 af dejen i de 12 muffinforme. Fordel cirka halvdelen af remoncen ovenpå dejen, og brug en tandstikker til at blande remoncen lidt med dejen, så der tegnes striber.

Kanelsneglemuffins

Fordel herefter resten af dejen ovenpå og tegn spiralmønstre på med resten af remoncen. – Så det ligner en kanelsnegl… Hvis du har remonce til overs, kan du enten lægge en spiral mere ovenpå eller tegne en cirkel rundt langs kanten af kagen.

Kanelsneglemuffins

Bag dine kanelsneglemuffins i nederste tredjedel af ovnen i cirka 20 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op.

Lad dine kanelsneglemuffins afkøle i muffinformen i fem minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.

Kanelsneglemuffins

Glasuren

Hæld æggehviden i en skål og pisk den med et håndpiskeris, til den skummer let. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk igen, til du har en tyk glasur. Hæld glasuren i en engangssprøjtepose, klip spidsen af og tegn spiraler ovenpå dine kager.

Kanelsneglemuffins er naturligvis fryseegnede uden glasur.

Kanelsneglemuffins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *