Julescones er perfekte til en kop te eller varm chokolade i december. Måske om eftermiddagen, når familien samles, eller når I har været ude at hente juletræ?
Opskriften er proppet med julens smage, men uden at smagen bliver for gennemtrængende. Et mix af kanel, nellike, allehånde, ingefær, marcipan, mandler og sukat sender dine smagsløg i retning af brunkager.
Er der en af ingredienserne, du ikke bryder dig om, så spring den over. Marcipanen giver dog lidt mere saftighed til bollerne, men du kan godt undvære den.
Julescones
De små træformede scones er nemme og hurtige at bage. Dejen hæves med natron, så der er ingen lange hævetider. Dog vil jeg anbefale dig at lade dejen hvile på køkkenbordet, så melet får tid til at suge væsken og slappe af før udrulning.
Scones har ry for at blive lynhurtigt tørre. Det gør de her ikke. Ligesom mine chokoladescones holder de sig fint bløde og friske i et par dage.
Pynt dine julescones med grøn glasur og krymmel – eller lad dem være som de er. Et lag smør på de halve boller er altid lækkert.
Har du juletræsudstiksforme som jeg, kan du sagtens stikke træerne ud i stedet for at skære de trekantede scones ud. Det er dog nemmere at skære cirklerne ud til trekanter, fordi du så også slipper for at rulle dejen ud flere gange.
Kast også et blik på alle mine andre juleopskrifter her.
Julescones
Ingredienser
- 275 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødte nelliker
- ½ tsk stødt allehånde
- ½ tsk stødt ingefær
- 1½ tsk natron
- 50 g sukker
- 50 g sukat
- 100 g marcipan
- 50 g koldt smør
- 25 g hakkede mandler
- 1 æggeblomme
- 1½ dl kærnemælk
- Lidt kærnemælk til pensling
Glasur og pynt
- 1 æggehvide
- Lidt grøn pastafarve
- Flormelis
- Krymmel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Blend hvedemel, krydderier, natron, sukker og sukat i en foodprocessor, så sukaten hakkes fint. Tilsæt smør og marcipan og kør igen, indtil det har konsistens som groft sand.
- Hæld blandingen i en skål. Tilsæt de hakkede mandler, æggeblommen og kærnemælken. Saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
- Del dejen i to og rul hver del ud til en cirkel med en tykkelse på 2 cm på et let meldrysset bord. Flyt på dejen af og til, så den ikke klistrer fast.
- Del hver dejskive i 8 trekanter og læg dem med lidt afstand på bagepladen. Pensl med lidt kærnemælk på toppen.
- Bag julescones I den nederste tredjedel af ovnen i ca. 17 minutter. Dæk dem til med et rent viskestykke, når de kommer ud af ovnen og lad dem køle helt af.
- Bland en lidt tyk glasur af æggehvide, flormelis og pastafarve. Fyld glasuren i en sprøjtepose og klip spidsen af. Dekorer dine julescones med glasur og pynt dem med krymmel som et juletræ.
Skriv et svar