Datoen nærmer sig den 31. oktober, halloween, men jeg er ikke løbet tør for marengsideer endnu;-) Der er endnu et par stykker, jeg skal have afprøvet. Deriblandt var dagens marengs, som jeg skrev dette korte indlæg om: Halloweenmarengs.
Min opskrift er den sædvanlige, se nedenfor, som til marengsmonstre og spøgelsesmarengs. Jeg bruger lige dele (vægtmæssigt) æggehvider, sukker og flormelis.
De små halloweenmarengs er sat i glatte toppe, men der er brugt to nye teknikker:
Marengsmumierne
De små marengsmumier har fået bandage på af marengs. Det ville også have været fint, hvis selve kroppen havde været lysegrå, mens bandagen var hvid.
Jeg fyldte en del af den færdige marengs i en sprøjtepose med en 2 mm rund tylle i. Derefter lavede jeg bandagen rundt om marengstoppen på bagepladen, før de kom i ovnen. Det er vigtigt at starte forneden på kroppen, men ellers var det lidt tilfældigt, hvordan de fik lov at falde. Et jævnt tryk på sprøjteposen og tyllen løftet lidt over marengstoppen, så bandagen mere faldt end blev tegnet på den lille krop.
Øjnene er malet på med en tandstikker og lidt pastafarve efter bagningen. Man kan også bruge en fin pensel.
Blodsprøjtet halloweenmarengs
Marengsen tørres i ovnen, som den plejer. Når den er kølet af, tager du en spsk. vodka (eller anden alkohol) og rører lidt rød pastafarve ud i den. Det gøres nemmest med den pensel, du skal sprøjte det på med. Du kan sikkert også bruge ufortyndet, rød frugtfarve, men det har jeg ikke prøvet.
Alkoholen kan ikke smages og fordamper, men det gør, at farven er nemmere at fordele.
Sæt dine marengs på en bageplade og sæt pladen i brusenichen, badekarret, på græsplænen, eller et andet sted, hvor det ikke gør noget, du sprøjter med farve. Dyp penslen i det røde “blod” og strint det på dine marengs. Jo hårdere, du sprøjter/strinter, jo bedre ser det ud, så blodsprøjtene bliver længere i stedet for store, bløde dråber.
Farven opløser marengsens overflade lidt, men det bliver det faktisk kun bedre af. Det bliver lige lidt klammere at se på, altså på den gode, uhyggelige måde;-)
Halloweenmarengs
Ingredienser
- 60 g æggehvider
- 60 g sukker
- 60 g flormelis
Sådan gør du
- Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
- Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 60 g sukker lidt efter lidt, en teskefuld ad gangen, mens du pisker. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte, tykke og blanke, ca. 10 minutter.
- Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.
- Fyld marengsen i en engangssprøjtepose med en stor, rund tylle og afsæt glatte toppe på bagepapir.
- Hvis du lavede dine halloweenmarengs i samme størrelse som mine (ca. 3,5-4 cm høje), skal du bage dem i ca. 2½ time ved 90° varmluft. Marengsen er færdig, når den nemt slipper papiret. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.
Maja
Hvor høje er dine fine mumie spøgelses marengs?mvh Maja
Lene
Hej Maja:-)
Mine mumiemarengs var 3,5-4 cm høje.
Kh Lene