Eton mess er verdens nemmeste dessert, tror jeg. Det er en klassisk, engelsk dessert, som første gang blev nævnt i 1893. Traditionelt er det en blanding af jordbær, flødeskum og senere knust marengs, som blev serveret, når Eton spillede cricket mod kostskolen fra Harrow. Og ja, det er nok en messy dessert at se på, og det skal det være. Men Eton mess smager himmelsk:-)
Eton mess med marengs
Eton mess er en nem måde at få brugt rester af marengs på. Jeg bager nogle gange marengsstave til at sætte på kanten af mine kager. Der er nogle, der knækker, og der er heldigvis altid for mange, så dem gemmer jeg i en kagedåse, men jeg sætter dem aldrig på bordet, for så pæne er de heller ikke. Og jeg kan ikke smugspise dem allesammen selv;-)
Jeg kunne ikke lave Eton mess med jordbær, for de marengs, jeg havde til overs fra min forårskage, var lysegrønne. Jeg skulle bruge noget grønt i stedet. (Beklager, jeg er lidt farvekoordineret;-) Det er en tidligere arbejdsskade…)
Man kan sagtens lave Eton mess på slump med de ingredienser, man nu har. Brug jordbær, kiwi, banan, ferskner, blåbær – eller hvad du nu har lyst til. Jeg har i opskriften taget udgangspunkt i de mængder, jeg brugte. Som du kan se, er der en enkelt dessert med blåbær pga. allergi.
Vi skulle have mødregruppen på besøg, og det skulle bare være en lille dessert ved siden af en kage, så derfor serverede jeg den i 12 små glas. Du bestemmer selv, hvor stor en portion, du laver til hver. Hvis det er en almindelig dessert, er der til fire i denne portion, men de fleste kan garanteret spise mere;-)
Eton mess kan ikke lægges sammen i forvejen, for så smelter marengsen, men du kan forberede den blendede frugt, piske fløden og knuse marengsen, så du kun skal lægge den sammen før servering.
Find mere inspiration til desserter ved at trykke her.
Eton Mess med kiwi og marengs
Ingredienser
- 5 modne kiwifrugter
- 3 spsk sukker
- 100 g marengs (evt. grønne)
- 3 dl piskefløde
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 1 kiwi til pynt
Sådan gør du
- Skræl de fem kiwifrugter og skær dem i halve. Blend kiwien sammen med de tre spsk. sukker og sæt det på køl.
- Bræk marengsen i mindre stykker. Det skal ikke være pulver.
- Pisk fløden til bløde toppe sammen med sukker og vanillesukker. Sæt fløden på køl, til du skal samle desserten.
- Skær den sidste kiwifrugt i skiver og halver dem.
- Sæt glassene parat, så det er nemt at samle din Eton mess: Læg et par spsk. kiwi i bunden af glasset. Fyld lidt flødeskum ovenpå og drys med marengs.
- Fortsæt med at lægge det i lag, til du har brugt alle ingredienserne. Pynt med kiwi i skiver og evt. et par blade citronmelisse eller mynte.
Ebba
Det skal da prøves.
LT
God fornøjelse:-) Kh Lene