Min søster har fødselsdag i juni. Hendes gaveønske var kage til kaffen, og jeg havde to gode ideer, jeg skulle have afprøvet. Den ene var hyldeblomstkagen, den anden er lige i Lis’ ånd, nemlig den her cookielagkage med flødeskum.
Lis er den af mine søstre, som navngav Happy Hips kagerne. De var specielt bagt til hende, fordi hun elsker brune ingredienser som chokolade, karamel og nødder.
Cookielagkage
Men hvad er en cookielagkage, tænker du? Det er en gigantisk cookie på 27 cm i diameter med et lag letpisket fløde og pyntet med små cookies og revet chokolade. Når man bager cookies med natron, bliver de bløde og seje, som jeg bedst kan li’ dem.
Men der er ydermere den fordel, at når man bager en stor cookie og lader den køle af, falder den lidt sammen på midten, så der kommer en kant, der kan holde styr på flødeskummet. Hvis du gerne vil have nødder i, så gør du bare det. Du kan også bruge både hvid og mørk chokolade, hvis du vil. Jeg brugte mælkechokolade i min. – Eller Lis’, var det jo.
Det tager ikke lang tid at røre en cookie-dej sammen. Du kan også sagtens forme dejen og lægge den i fryseren til senere bagning, men da bunden er så tyk, vil jeg anbefale dig at tø den op, før du bager den.
Cookielagkage med flødeskum og cookies
Ingredienser
- 345 g blødt smør
- 150 g sukker
- 350 g brun farin
- 1 spsk vanillesukker
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 525 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1½ tsk natron
- 225 g mælkechokolade, grofthakket
Til pynt
- 5 dl piskefløde
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vanillesukker
- Lidt revet chokolade
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 170° varmluft.
- Rør smør, sukker, farin og vanillesukker godt. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Bland mel og natron og rør det i dejen. Hak chokoladen groft og rør 185 g af chokoladen i. Gem de sidste 40 g lidt endnu.
- Læg bagepapir i bunden af en springform med en diameter på 27 cm og smør siderne. Fordel godt 2/3 af dejen i springformen og tryk den sammen og helt ud til kanten. Drys de sidste 40 g af chokoladen ud over kagebunden.
- Tril resten af dejen til små kugler med en diameter på ca. 2 cm og sæt dem med afstand på bagepladen.
- Bag bunden til din cookielagkage sammen med de små cookies på samme tid. De små cookies skal have 7-8 minutter, hvorimod den store kage skal have 20-22 minutter. Kagerne skal være gyldne i kanten, men må ikke være sprøde/faste i midten.
- Lad kagerne afkøle helt på en bagerist.
- Læg lagkagebunden på et serveringsfad. Pisk fløden næsten stiv sammen med sukker og vanillesukker. Din cookielagkage er sunket sammen under afkølingen, så der nu er en kant til at holde styr på flødeskummet.
- Sæt 16 små cookies I flødeskummet, og riv chokolade henover kagen. Server de resterende cookies ved siden af.
Johnna Holm
Den ser rigtig god ud skal prøves sidst i januar mdr. eller februar du har mange gode kager
Lene Tranberg
Hej Johnna:-)
Den er virkelig god og helt anderledes.
Tak for din søde besked:-)
Kh Lene