Du har lyst til noget lækkert. Måske helst lidt usundt. Lyst brød. Med masser af mørk chokolade og måske tranebær. I dag skal du bage chokoladebrud. Til gengæld behøver du faktisk ikke putte smør på;-)
Bagvrks nyhedsbrev og E-bog
Dagen i går var noget helt særligt for mig. Jeg udgav en E-bog Bagvrks bedste boller, som man kan downloade, når man har tilmeldt sig mit nyhedsbrev.
Jeg har puslet med det længe. Eller i hvert fald med drømmen om et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet var nævnt blandt mine ønsker for 2019. Og igen for 2020. Og allerede her midt i januar kan jeg sætte kryds ved det ønske:-)
Der er allerede en del, der har tilmeldt sig, og jeg håber selvfølgelig, der kommer flere til hen ad vejen. Alle drømme starter i det små, men man har lov at drømme sig større. Og forhåbentlig bliver 2020 året, hvor vi sammen sætter Bagvrk på landkortet.
Bagvrks bedste boller
Bagvrks bedste boller var en E-bog på 28 sider. Den indeholdt 7 favoritopskrifter, fotos, en masse tips og tricks – og ikke mindst en video, hvor man kunne lære at trille helt runde, ensartede boller. Det er nemlig ikke så svært (når man blot ved hvordan).
Jeg var stolt af E-bogen! Min helt egen. Med egne billeder. Mine tricks. Og så var den altså dødflot;-)
Chokoladebrud
Ideen til chokoladebrud kom til mig, sidst jeg bagte gulerodsbrud. Selvfølgelig kan man putte andet end gulerødder og kerner i brud. Det er helt ligetil.
Jeg havde blot undervurderet, hvor godt det smagte! Lune, bløde chokoladebrud med let smeltede, mørke chokoladestykker og grofthakkede, søde tranebær…
Det er supernemt at bage chokoladebrud, når dejen ikke skal formes. Den skal blot hakkes i småstykker og blandes med æg og fyld. Her kan alle være med, og børnene vil elske at få lov at gå amok på dejen og hakke løs.
Kan du ikke li’ tranebær, kan du bruge noget andet. Nødder, for eksempel. Eller blot nøjes med chokoladen, som selvfølgelig kan være hvid eller mælkechokolade i stedet for mørk.
Bare bag dem:-D
Chokoladebrud
Ingredienser
- 2½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 40 g sukker
- 1 tsk groft salt
- 40 g blødt smør, stuetemperatur
- 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
- 1 æg, str. M/L
- 40 g grofthakkede, tørrede tranebær
- 100 g grofthakket, mørk chokolade
Sådan gør du
- Smuldr og opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Ælt det godt, før du tilsætter smørret og ælter videre, indtil smørret er godt fordelt.
- Ælt resten af melet ind i dejen og ælt den grundigt i 6-8 minutter. Dejen er ret fast, men smidig, når den er færdigæltet. Tilsæt ikke mere mel.
- Læg dejkuglen på et let meldrysset bord. Dæk den til med et tørt viskestykke, og lad den hæve en times tid.
- Pres en stor fordybning i dejen. Læg chokolade og tranebær i fordybningen og slå ægget ud oveni.
- Med en bordskraber eller en kniv hakkes dejen i småstykker, mens du blander chokolade, tranebær og æg ind i dejen. Vend dejen rundt, så det hele bliver blandet godt. Dejen skal ikke æltes til en ensartet kugle, den skal være knoldet og rustik at se på.
- Del dejen i 8 klatter, som du løfter over på en bageplade, beklædt med bagepapir. Dæk chokoladebruddene til med et viskestykke og lad dem hæve endnu en times tid.
- Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Bag dine chokoladebrud i nederste tredjedel af ovnen i ca. 15 minutter.
- Dæk chokoladebruddene til med et viskestykke, når de kommer ud af ovnen, så dampen bevares inde i brødet og holder det blødt. Flyt stykkerne over på en bagerist, stadig med viskestykket over og lad dem afkøle.
Noter
Har du også lyst til at bage gulerodsbrud, finder du opskriften på dem her.
Annette
Hej Lene jeg vil bare høre, jeg får nyhedsbrevet, hvordan får jeg så adgang til din E-Bog???
Lene Tranberg
Hej Annette:-)
Kort efter du har skrevet dig op til nyhedsbrevet, får du to mails. Den første er med de oplysninger, du har opgivet. Den næste er en velkomstmail med et link til download af bogen.
Hvis du med nyhedsbrevet mener, at du får en mail, hver gang jeg udgiver et nyhedsbrev, skal du skrive dig op på ny her på siden. Jeg må ikke bare overføre mails fra den gamle liste til den nye uden samtykke.
Husk at tjekke spamfilter, hvis nu velkomstmailen lander det forkerte sted.
Ha’ en dejlig dag:-)
Kh Lene
Malene
Mums det opskrift må prøves lækker ser ud og ser nemt ud
Lene Tranberg
Tak, Malene:-)
Ja, du kan roligt gå i køkkenet;-)
Kh Lene
Monika Maria Wolk
De ser så gode ud og skal bages sammen med min datter i eftermiddag
Lene Tranberg
Hej Monika:-)
Det glæder mig. God bagelyst;-)
Kh Lene
Pia
Mums de ser gode ud. De må prøves en anden weekend, hvor børnene skal forkæles:) kh Pia
Helle
Kan jeg ikke bare lave en dobbelt portion dej og så komme chokolade i halvdelen og gulerødder i den anden når de skal hakkes?
Helle
Lene Tranberg
Hej Helle:-)
Jo, det kan du sagtens.
God fornøjelse!
Kh Lene
Anne
Nøj, hvor er de lækre!
Tusinde tak for en kanon god opskrift 🙂
Lene Tranberg
Hej Anne:-)
Tusind tak for din besked. Det glæder mig, du også er vild med dem:-)
Kh Lene
Linet Pihl Olsen
Hejsa 😊
Kan man lave dejen aftenen før og sætte på køl?
Hilsen Linet
Emma
De ser lækre ud! Kan man fryse dejen?
Hilsen Emma
Lene Tranberg
Hej Emma:-)
Jeg har ingen erfaring med at fryse den ubagte dej. Du kan evt bage dem et par minutter kortere end i opskriften og så fryse dem ned, så du kan lune dem nogle minutter efter optøning.
God bagelyst.
Kh Lene