• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Cannelloni med kødsauce – pastarør gratineret i ovnen

Cannelloni med kødsauce – pastarør gratineret i ovnen

6. april 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Det italienske køkken rummer så mange fantastiske retter. Man skal være meget kræsen, hvis man ikke kan finde en ret at forelske sig i. Du har sikkert din egen opskrift på spaghetti og kødsauce, ikke? Kender du også cannelloni med kødsauce? Det er et ret tykt rør, som man fylder noget i og gratinerer i ovnen, lidt ligesom lasagne.

Cannelloni med kødsauce udvalgt Bagvrk.dk

De fleste af de opskrifter, der findes på nettet, er med spinat og laks. Med kræsne børn, som ikke spiser “havdyr”, måtte der en kødvariant til i vores repertoire.

Man skal lede lidt for at finde cannelloni rør herhjemme. De findes som spotvarer mange steder. Jeg havde mine med hjem fra udlandet, og har også købt dem hos Nemlig.com.

Alternativt kan du rulle frisk pasta eller friske lasagneplader omkring fyldet.

Cannelloni højformat Bagvrk.dk

Cannelloni med kødsauce

Smagen ligger tæt på lasagne, men da kødet skal fyldes i rørene (og blive derinde), skal konsistensen på saucen være tykkere end en almindelig kødsauce. Den må selvfølglig ikke mangle noget i smag. Smag den til, som du bedst kan li’ en kødsauce.

For at pastarørene bliver møre, skal der væde til i form af en tomatsauce og en dyne af béchamelsauce, som rørene bliver gratineret under.

Tomatsauce er helt simpelt en god dåse hakkede tomater, som blot krydres med salt, peber og oregano.

Du skal ikke være bange for at lave en opbagt sauce, som en bechamelsauce er. Når du først mestrer den, kan du lave alle mulige slags sauce. (Også en brun sauce til dine hakkebøffer.)

Det tager ikke længere tid at lave cannelloni med kødsauce, end det tager at lave lasagne. Det her er bare helt anderledes og særligt.

Server en god tomatsalat af modne tomater, finthakkede rødløg, et drys oregano og en god dressing. (Det kan fx være en færdigkøbt italiensk dressing. Den er knippelgod til tomatsalat.)

Cannelloni med kødsauce udvalgt Bagvrk.dk

Cannelloni med kødsauce

Tykke pastarør fyldt med kødsauce, gratineret med bechamelsauce.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kødsauce

  • 1 mellemstort løg
  • Olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds koncentreret tomatpuré (140 g)
  • 1 spsk oregano
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk mel
  • 1 æggeblomme

Bechamelsauce

  • 60 g smør
  • 5 spsk mel
  • 5 dl mælk
  • Salt
  • Friskkværnet hvid peber
  • Friskrevet muskatnød

Til samling

  • 250 g cannelloni (en æske)
  • 1 ds hakkede tomater
  • Salt, peber og oregano
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 75 g friskrevet parmesan

Sådan gør du
 

Kødsauce

  • Hak løget fint og svits det i lidt olivenolie, til det bliver gennemsigtigt, men ikke tager farve. Tilsæt kødet og brun det, til det har skiftet farve. Pres de to fed hvidløg, hæld hakkede tomater, tomatpuré og oregano ved og kog det godt igennem.
  • Smag kødsaucen til med salt og friskkværnet peber. Drys melet henover den færdige sovs, hæld æggeblommen i og rør godt rundt, til det hele er jævnt. Du kan nu slukke under gryden. Fyld kødsaucen i en engangs-sprøjtepose. (Du kan også fylde saucen i rørene med en ske, men det er meget nemmere med en sprøjtepose.)

Bechamelsauce

  • Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt melet og rør godt i det, til det er jævnt. Tilsæt mælken lidt ad gangen, rør saucen jævn og kog saucen godt igennem. Måske skal der lidt mere mælk i.
  • Rør med jævne mellemrum, så saucen ikke brænder på. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød. Bland 50 g af den revne parmesanost i béchamelsaucen.

Samling og gratinering

  • Varm ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft).
    Pastarør stående i fad Bagvrk.dk
  • Smør et ildfast fad (ca. 25×35 cm) med smør eller olie. Hæld halvdelen af de hakkede tomater i fadet, drys med lidt salt, peber og oregano. Sæt cannelloni-rørene på højkant i fadet og fyld dem op med kødsauce. Læg rørene side om side ovenpå de hakkede tomater.
    Fyldte cannelloni i fad Bagvrk.dk
  • Fordel resten af dåsen med tomater henover rørene. Pluk den friske mozzarella i småstykker og fordel dem over tomaterne sammen med lidt salt, peber og oregano.
    Cannelloni med tomatsauce og mozzarella Bagvrk.dk
  • Hæld bechamelsaucen henover og sørg for, at alle rørene er dækket. Fordel herefter de sidste 25 g revet parmesan henover og sæt fadet i ovnen i 35-40 minutter, til rørene er møre.
  • Server cannelloni al ragù sammen med en tomatsalat af tomater, hakkede rødløg, oregano og lidt italiensk dressing.

Noter

Cannelloni med kødsauce er fryseegnet i op til tre måneder. 
Tags I ovnen, Italiensk, Oksekød, Pasta
Følg på Instagram

Tags: Aftensmad, Børnevenlig, Familiefavorit, Hverdagsmad, I ovnen, Italiensk, Mozzarella, Nem opskrift, Oksekød, Parmesan, Pasta, Tomater

Previous Post: « Croque Madame eller -Monsieur – den klassiske parisertoast
Next Post: Kanelgifler – endnu bedre end Pågens;-) »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme