Blåbærmuffins eller blåbærcupcakes? Uanset, hvad du kalder dem, er de her saftige, luftige og lækre. (Og de kommer alligevel ikke, når ud kalder;-) Du må kalde dem lige, hvad du vil.)
Når de voksne får fine longdrink-cupcakes, som de strawberry daiquiri cupcakes, jeg bagte i sidste uge, skal børnene ikke snydes for cupcakes eller muffins, vel?
Vores mødregruppe har mødtes ca. 6 gange om året de sidste snart 13 år. Vi har allesammen drengebørn, som nu er ved at være teenagere. En gang imellem forbarmer vi os og inviterer vores mænd med til en sommer- eller julefest.
I år blev det en grillfest, hvor vi fik Eton mess med kiwi til dessert, sammen med en lille kage. En enkelt af drengene kan ikke tåle hverken kiwi eller jordbær, så derfor fik alle børnene blåbærcupcakes til desserten.
Blåbærmuffins med frosne blåbær er nemt
Der er frosne blåbær i dejen. Det, synes jeg, helt klart er nemmest. – Og såmænd også billigst. Jeg brugte frosne blåbær i glasuren, hvor jeg blendede blåbærrene, passerede dem gennem en sigte og blandede det med flormelis til en tyk glasur.
Det eneste sted, hvor frosne blåbær ikke gør sig, er som pynt op kagerne. Men hvis det er så meget udenfor sæsonen, at det eneste, du kan opdrive, er de frosne bær, så bag disse blåbærcupcakes alligevel, for de smager helt fantastisk, også uden de friske bær som pynt.
Blåbærmuffins
Ingredienser
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 1 spsk citronsaft
- 125 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 100 g frosne blåbær
- 1 tsk hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
Til pynt
- 100 g blåbær
- Saft af ½ citron
- Flormelis
- 125 g friske blåbær
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Sæt 12 papirforme i en fast muffinform.
- Pisk smør og sukker godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine. Du kan sagtens bruge håndmixer i stedet.) Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg. Rør citronsaft i dejen.
- Sigt mel, bagepulver og natron sammen i en skål. Vend melet i dejen med lange tag med en dejskraber. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt.
- Bland den sidste teskefuld mel sammen med blåbærrene og vend dem i dejen. Melet forhindrer, at bærrene synker til bunds.
- Fordel dejen i muffinformene og bag kagerne i ca. 22 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Lad dine blåbærcupcakes køle af på en rist.
- Blend blåbærrene til glasuren sammen med citronsaft. Hæld blandingen i en sigte over en skål og lad det dryppe igennem. Passér det sidste gennem sigten med en ske for at få det hele med. Stil pureen til side.
- Når dine blåbærcupcakes er kølet helt af, røres en tyk glasur af blåbærpuré og flormelis. Fordel glasuren på kagerne og pynt med friske blåbær. (Og måske en lille parasol;-))
Skriv et svar