Berlin – en kageguide

Berlin er min yndlingshovedstad! En by, jeg aldrig bliver færdig med at besøge, hvilket er heldigt nok, når vi har lejlighed dernede;-) Det er umuligt at kede sig i Berlin. Der er altid nye steder at udforske, nye museer at se og nye restauranter at indtage. I år insisterede jeg på at spise kage et nyt sted hver dag, så jeg kunne sammenfatte det i denne kageguide.

Denne kageguide er min helt personlige vurdering og mening. Der kan sagtens være andre, som har haft andre oplevelser de pågældende steder. – Og hvis du har tips til, hvor jeg skal spise kage, næste gang jeg er i Berlin, vil jeg gerne have en kommentar fra dig i kommentarfeltet nedenfor. Tænk nu, hvis der var en lækker café, jeg var gået glip af? (Og det er der, for jeg nåede ikke engang alle dem, jeg havde på min liste, da jeg tog hjemmefra.)

Jeg har ikke priser på alle kagerne, så jeg vil give dem følgende €=billigt, €€=mellem og €€€= dyrt. Prisen er igen ud fra min personlige mening, men jeg synes ikke, der var nogen af de steder, vi spiste kage, som var horribelt dyrt. Det er også lidt svært af finde i Berlin. Det vrimler med billige spisesteder set i forhold til danske priser.

Hjerterne ♥ giver jeg efter den samlede vurdering, ikke kun smagen, men lige så meget stemningen og oplevelsen på stedet.

Der vil komme et par Berlin-guides mere på bloggen. Bl.a. en med mine yndlingsrestauranter, Berlin med børn – og de seværdigheder, man bare ikke må gå glip af i en by som Berlin.

Kageguide til Berlin

Dag 1: Mc Donald’s Linumer Bruch, Mc Café, €, ♥♥

Feriekage - kageguide

Well, måske er Mc Donald’s ikke det oplagte sted til feriekage, men når man har kørt i to timer mere, end man plejer, fordi det regner helt sindssygt, så er det et perfekt sted at stoppe op. Dermed kan en Mc Café blive til en fantastisk og tiltrængt oplevelse med en OK kop kaffe til.

Min første feriekage var en jordbærkage med kærnemælkscreme. Et fint, stort stykke med masser af friske jordbær, en blød mousse mellem søde lagkagebunde – og et fantastisk fint snit.

 

Dag 2: Street Food auf Achse, Kulturbrauerei, Prenzlauer Berg, €€, ♥♥♥

Muffle - kageguide

Hver søndag fra marts til november er der Street Food Markt i Kulturbrauerei fra 12-18. Her holder en masse foodtrucks med mad fra hele verden. Jeg var nødt til at prøve en Muffle – en blanding af muffin og vaffel (muffin+waffle), en vaffel af muffindej med store bobler. Man kunne naturligvis få forskellige slags fyld, både kanelsukker, skumfiduser og yoghurt-is, men jeg ville prøve varianten med nutella – og nøddedrys.

Jeg må tilstå, at jeg ikke var ret sulten, for vi havde spist burritos en times tid før, men hold nu op, hvor var den lækker! Sprød på overfladen, men blød indeni som en muffin.

Firmaet Tatas, som ejer Muffle-vognene har eksisteret siden 2015, og har fast plads ved Kulturbrauerei om søndagen og i Markthalle Neun om torsdagen. Udover det kan de være at finde flere steder i Berlin, men det kan du holde øje med via deres Facebook-side. Støder du på dem, så prøv endelig en Muffle:-)

 

Dag 3: Bäckerei & Konditorei Pawlik, Hauptstrasse 30, Wilhelmsruh, €, ♥

Pawlik - Kageguide

Bageriet Pawlik i Wilhelmsruh er vores lokale bageri. Det har været familieejet siden 1918 og ejes nu af 4. generation. Pawlik blev i 2012 kåret til Berlins bedste brødbager ved en blindtest i Berliner Zeitung og leverer brød til flere restauranter inde i Berlin.

Butikken er kun ganske lille, men de har et meget stort udvalg af brød, kager og konditorkager. Der er næsten altid kø langt ud på gaden, for brødet hos Pawlik er virkelig noget særligt.

Jeg stod længe foran montren ude af stand til at vælge mellem alle de flotte kager – og skulle nok have valgt noget andet. For sammenlignet med kagen fra Mc Donald’s var denne bund mere tør, og kagen var heller ikke så flot at se på. Næste gang vælger jeg helt sikkert Sachertorten i stedet for;-)

 

Dag 4: Galeries Lafayette, Französische Strasse 23, Mitte, €€€, ♥♥

Kageguide - Galeries Lafayette

Stormagasinet Galeries Lafayette i Französische Strasse er en miniatureudgave af Galeries Lafayette i Paris. I kælderen findes en fødevareafdeling, som ikke kan sammenlignes med KaDeWe’s, men til gengæld var denne lille kage så smuk, at jeg næsten ikke kunne nænne at spise den. Denne Finger mascarpone aux fruits rouges var max 2½ cm bred. Og se lige et snit!?!

Helt tynde lagkagebunde med flere lag af marmelade, en hvid chokolademousse og en rød chokolade på toppen. Det ligner næsten et Missoni-design.

Pyt med, at deres caféområde ikke er særligt hyggeligt. Denne kage var bare vildt smuk:-)

 

Dag 5: KaDeWe, Tauentzienstrasse 21-24, Schöneberg, €€, ♥♥

KaDeWe - Kageguide

KaDeWe - Kageguide

På dag 5 var Morten kommet med i kampen, så vi spiste os igennem to store stykker kage på KaDeWe’s 7. sal.

KaDeWe er fastlands-europas største stormagasin (kun overgået af Harrods i London, som jo ikke ligger på fastlandet;-)). KaDeWe er et must, når vi er i Berlin. Ikke så meget pga. de uendelige kvadratmeter tøj, men på 6. etage ligger en fødevareafdeling, der ikke findes magen til i Danmark. Det bliver altid til et glas champagne i en af de to champagnebarer, og vi forundres og begejstres altid over deres lækkerier i kølemontrerne.

Jeg kommer altid hjem med billeder af fantasifulde brød, som jeg får lyst til at bage, men jeg har ikke brugt nogen af dem endnu… På 6. sal er også en flot afdeling med konditorkager og brød – og en del af dem kan man spise på etagen. Men vi ville op på 7. sal og indtage kagen under glastaget og med udsigt ud over byens tage.

Mortens Käsekuchen var med chokolade og banan. Han var en glad mand – og det var et stort stykke.

Min skovbærkage var gigantisk! Aldrig har jeg fået serveret så stort et stykke kage, tror jeg. Skovbærmousse imellem to lag lagkagebund – og på toppen en gele med ribs, solbær, hindbær og brombær. Jeg klarede det, naturligvis, men det havde ikke gjort noget, om det havde været en lille smule mindre…

 

Dag 6: Kamps Backstube, Bahnhof Hackescher Markt, Mitte, €, ♥♥

Kamps Backstube - Kageguide

Kamps Backstube - Kageguide

En kage to-go:-) Hackescher Markt er et vældigt hyggeligt sted i Berlin og skal nok få mere omtale i en af de andre Berlin-guides. Vi var i området og på vej tilbage til bilen, men man kan ikke bryde en strike, når den er i gang. Kage måtte der til.

Kamps Backstube er en kæde med 18 udsalgssteder i Berlin. Helt enkelt og nede på jorden, mere er der ikke at sige om det. Jeg valgte en rabarberplunder: Et stykke wienerbrød med masser af creme og rabarberstykker til at give et syrligt modspil til al cremen.

Mortens ‘cremekringle’ var en kringle af wienerdej, hvor hullerne var fyldt op med masser af creme. Det lyder måske af for meget? Men når man spiser en kage direkte af posen, mens man går under hver sin paraply, fordi det styrtregner, så er det lige tilpas:-)

 

Dag 7: Five Elephant, Reichenberger Strasse 101, Kreuzberg, €€, ♥♥♥

Five Elephant - Kageguide

Five Elephant - Kageguide

Det sidste stop i denne kageguide var hos Five Elephant Coffee Roastery & Cake Shop i Kreuzberg. Da vores lejlighed ligger i den nordlige del af Berlin, er det ikke tit, vi har besøgt Kreuzberg bydelen. Men jeg var blevet anbefalet netop Five Elephant af Camilla, som har bloggen Pilens Køkken og som også har skrevet en guide om Berlin.

Vi besøgte cafeen den sidste dag i Berlin, hvor solen endelig kiggede frem. Det var dermed også muligt at sidde udenfor ved de små borde på fortovet. Five Elephant har en “hipster-indretning”: Et lidt bart, højloftet lokale med gamle møbler, men alligevel superhyggeligt.

Mortens Philly Cheesecake havde en kiksebund af Bastognekiks og et cremet, lækkert fyld. Min Orangen Mohnkuchen, altså appelsinkage med birkes, var overhældt med en appelsinsirup og pyntet med kandiseret appelsinskræl. Min kage var lidt til den kompakte side, men den smagte dejligt.

Som du nok ved, falder jeg for kønne ting, så kombinationen af solskinnet, hjertet i min kaffe, smagen af kagerne og det søde personale gør, at jeg er nødt til at give 3 hjerter til Elephant Coffee.

Kender du et lækkert sted i Berlin?

Du er velkommen til at udvide min kageguide til Berlin ved at kommentere her nedenfor. Der må helt sikkert være en masse læsere af bloggen, som også har besøgt Berlin og som har steder at anbefale mig.

Vi har besøgt disse 7 steder i 2017, men har naturligvis besøgt en masse andre steder på vores tidligere ture til Berlin. – Og jeg vil frygteligt gerne spise kage andre steder, næste gang vi gæster byen. Tak, fordi du læste med:-)

4 Replies to “Berlin – en kageguide”

 1. Hej. Tak for en super fed blog.
  Jeg er netop nu på vej hjem fra Berlin. Vi drak kaffe og spiste kage hos käfer på toppen af rigsstagen. En mega lækker passionsfrugt-mousse-kage med blå birkes og en ultra tynd, helt sprød bund.
  ( jeg kan ikke lige få mit billede herind) kagen smagte himmelsk. Har du et bud på hvordan de laver de helt tynde bunde?
  Hilsen Christina

  1. Hej Christina:-)
   Ih, der har jeg aldrig spist kage. Det må jeg lige skrive mig bag øret til næste besøg.
   Mit umiddelbare bud på bunden er en mørdej, som er rullet helt tyndt ud. Kan det være en mulighed?
   PS: Tak for dine søde ord om bloggen:-)
   Kh Lene

 2. Som bosiddende i Berlin vil jeg anbefale Berliner Kafferösterei i Uhlandstr, Charlottenburg. De har lækre kager og Berlins største kaffemenukort.
  Derudover er Kuchenladen på Kantstr i Charlottenburg også god, og i Mitte kan jeg anbefale Princess Cheesecake eller Zeit für Brot.

  1. Hej Lisbeth:-)
   Tak for dine anbefalinger. Princess Cheesecake prøvede vi på anbefaling for et par år siden. De har et ENORMT udvalg af kager, men kun få siddepladser. De har også en lille vogn med kager i Markthalle Neun.
   De andre har vi til gode at prøve.
   Sidst spiste vi kager hos Wiener Conditorei am Roseneck i Schmargendorf. Det var også en stor oplevelse:-)
   Dine forslag kommer på min liste. Tak;-)
   Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *